Wyjazdy - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-05-06, 13:33   #1
asia^^
Zadomowienie

Red face

Wyjazdy

Mam do Was parę pytań.
Zapewne większość z Was ma swojego partnera i spędza z nim dużo czasu. Moje pytanie tyczy się wyjazdów.
Czy na wakacje zawsze jeździcie razem czy czasem osobno? Albo np. weekendy. Czy Wasz partner wyjeżdża sam na weekend czy staracie się to wszystko jakoś tak połączyć, że jedziecie razem i uzgadniacie takie neutralne miejsce?
Na przykład dziewczyna lubi morze, opalać się. Natomiast facet woli chodzić po górach. Facet męczy się nad morzem, a dziewczyna w górach po prostu nie daje rady z chodzeniem.
Jedziecie osobno czy jedziecie w oba miejsca razem, ale nad morzem spacerujecie a nie caly dzien na plaży, a w górach wybieracie jakies krótsze trasy? Tak, żeby się dobrze czuć tu i tu i spędzić wakacyjny czas razem.
Mam nadzieję, że zrozumiałyście, o co mi chodzi
asia^^ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-06, 13:43   #2
Taverney
Zakorzenienie

Dot.: Wyjazdy

Jest taki świetny wynalazek ludzkości, komromis.
My jeździmy razem, lubimy te same miejsca, odpoczynek we dwoje sprawia nam wiele radości. Ja kocham góry nie mniej niż mój TŻ. A że chodzimy wolniej i mniej agresywne trasy? No tak. Ważne, że razem robimy coś, co sprawia nam przyjemność. Mój TŻ nie lubi leżeć plackiem na plaży, ja też tego nie znoszę, więc jeśli plaża to aktywny wypoczynek, spacer linią brzegową, albo coś...
generalnie, jak się da, wyjeżdżamy razem.
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-06, 14:00   #3
asia^^
Zadomowienie

No to fajnie... Ja też nie lubię leżeć na plaży, chętnie pochodzę po górach, ale nie jakieś mordercze trasy, tylko pare kilometrów dla relaksu. Ale mój TŻ mówi, że on się będzie męczyć, jak będzie mial tak mało chodzić. Poza tym on chce jechac tam, gdzie jeszcze nie był, a ja nie dam rady tyle chodzić ile on... Nie chcę, żeby sam pojechał
Stary 2006-05-06, 14:29   #4
kuki9
Zakorzenienie

A nie możecie np skoczyć na kilka dniw góry a potem nad morze?Albo w tym roku w góry a w przyszłym nad morze?
U nas takie problemy zdarzaja się żadko.Bo po prostu lubimy podobne rzeczy.Ale jeśli akurat pojawia się problem gdzie jechać to próbuje jakoś delikatnie przekonac TŻ.A jeśli się bardzo uprze to po prostu ustępuje.
kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-06, 15:00   #5
jaszmurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia^^
No to fajnie... Ja też nie lubię leżeć na plaży, chętnie pochodzę po górach, ale nie jakieś mordercze trasy, tylko pare kilometrów dla relaksu. Ale mój TŻ mówi, że on się będzie męczyć, jak będzie mial tak mało chodzić. Poza tym on chce jechac tam, gdzie jeszcze nie był, a ja nie dam rady tyle chodzić ile on... Nie chcę, żeby sam pojechał
To może umówicie się tak- że chodzisz z nim na lżejsze trasy a kiedy on poczuje potrzebę wypadu na cięższe chodzenie to Ty po prostu zostań sobie w pokoju- albo pozwiedzaj miasto
Na pewno dojdziecie do porozumienia. On "niestety" musi uszanować to, że Ty nie lubisz tego typu rozrywki.
U mnie tak często jest z rowerem lubię jeździć na rowerze ale nie wyczynowo i przez to mam z moim TŻtem małe sprzeczki- bo on mówi że jestem leń a ja nie jestem leń tylko wolę rowerowe wycieczki od rowerowych wygibasów na korzeniach

Musicie się jakoś dogadać powodzenia

wyloguj
jaszmurka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-06, 15:18   #6
asia^^
Zadomowienie

Tylko, że on chciałby wyjazd w góry i chodzenie od schroniska do schroniska po 30 km dziennie. Wiec albo nie pojedzie albo mnie zostawi w domu buu
Stary 2006-05-06, 15:44   #7
Fresa
Zakorzenienie

A ja powiem,że z moim TŻ pojadę wszędzie ,nawet gdyby to miała być Sahara .Liczy się to,że można być razem ,przeżyć coś ciekawego ,poznać coś nowego

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-06, 16:25   #8
Kasia_L
Zadomowienie

Post Dot.: Wyjazdy

Cytat:
Napisane przez asia^^
Tylko, że on chciałby wyjazd w góry i chodzenie od schroniska do schroniska po 30 km dziennie. Wiec albo nie pojedzie albo mnie zostawi w domu buu
Jest jeszcze jedna możliwość. Zgodzisz się wyjechać w góry i porzuci Cię biedną na pożarcie niedźwiedziom na szlaku . To był oczywiście żart.
Ja i TŻ wyjeżdżamy razem. 3 lata z rzędu morze, 1 raz (ostatnio) góry. Ja zawsze upierałam się na morze (głównie z chęci zaczerpnięcia kąpieli słonecznych), jednak teraz gdy od słońca raczej stronię i chronię się wysokimi filtrami wcale mi to nie w głowie. Wymarzona sytuacja dla TŻ, bo on był raczej za górami. Ostatnio byliśmy w górach, z inicjatywy TŻ. Początkowo nie byłam do końca przekonana, ale wciągnęłam się w wir planowania, obmyślania tras, studiowania przewodników, czytania komunikatów TOPRowców i zapaliłam się do wyjazdu. Przyznam, nie było lekko. Mobilizującą działały na mnie tabliczki z napisem: uwaga niedźwiedzie, jaszczurki itp. Siły jakby wracały. Marsz, marsz, marsz, przyznam, że trochę marudziłam i opierałam się momentami, ale po czasie stwierdzam, że warto było wdrapywać się na wzniesienia.

Morał z tego taki, że ważne jest nastawienie własne i próba dojścia do kompromisu. Próbuj!
Stary 2006-05-06, 16:42   #9
Nati02
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fresa
A ja powiem,że z moim TŻ pojadę wszędzie ,nawet gdyby to miała być Sahara .Liczy się to,że można być razem ,przeżyć coś ciekawego ,poznać coś nowego w Bieszczadach: http://wypoczynek.turystyka.pl/bieszczady.html
Ślicznie powiedziane

Asiu mysle, ze jesli z Nim porozmawiasz otwarcie i powiem co i jak to razem coś wymyślicie. Jeśli natomiast będzie upieral sie przy przy swoim to zastanówcie sie dlaczego.

mam nadzieje, ze wybierzecie cos co Wam obojgu będzie sie podobac

Edytowane przez Nati02
Czas edycji: 2014-10-04 o 12:27
Nati02 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-06, 16:46   #10
akurat
Rozeznanie

Jak to już dziewczyny napisały - trza iść na kompromis
Czyli jak w góry to lżejsze trasy i krótsze, a jak nad morze to nie leżycie plackiem całymi dniami, tylko rowerek można wypożyczyć, w siatkę pograć, zamek z piasku zrobić
Nie chcę byc jakaś czepialska, ale to trochę nieładnie ze strony Twojego chłopaka, że nie potrafi zrozumieć, że 30 kilosów dziennie to nie dla każdego takie hop siup.

Pogadaj z nim szczerze. Przecież najważniejsze żebyście spędzali czas RAZEM no nie? Albo mu powiedz, żeby w te wakacje było bardziej lajtowo w górach, wtedy Tobie będzie się podobało, a za rok, kto wie, może będziesz już chętna i gotowa na cięższe trasy.
Stary 2006-05-06, 18:39   #11
asia^^
Zadomowienie

Ja dużo z nim gadam i mam nadzieję, że uda mi się go przekonać
On wie, ze 30 km to za dużo dla mnie. Dlatego chce jechać ze mna nad morze a potem sam (tzn. ze znajomymi, ktorzy chodza duzo) w gory.
Nie chce tego, ale jak sie uprze, to nic nie zrobie...
Zobaczymy, jestem dobrej mysli

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-06, 21:18   #12
olunias
Raczkowanie

GG do olunias

ja sobie poprostu nie wyobrażam żebym miała wyjechać gdzieś bez mojego TŻ-a.Tym bardziej że jak zdarzy nam się nie widzieć przez jakieś 2 dni to już usychamy z tęsknoty za sobą;-)W każdym bądź razie sprawy wyjazdów zawsze ustalamy razem.Ja jestem zaawansowanym górskim piechurem,takie 20 km dziennie to dla mnie żaden problem.Mój TŻ nigdy nie jeżdził w góry więc przy ustalaniu wakacji musiałam wziąc to pod uwagę że na pewno ktoś kto nigdy po górach nie chodził może sobie nie dać rady.Więc wymyśliłam wspólny wypad w Pieniny.Góry niewysokie, łatwe do chodzenia.W razie zmęczenia i zakwasów następnego dnia uwzględniłam wypady łatwiejsze, czyli np.spływ Dunajcem czy zwiedzanie okolicznych atrakcji.Żeby coś robić, zobaczyc ciekawe miejsca i nie nudzić się leząc z tyłkiem bezczynnie.No i muszę Wam powiedziec że po wakacjach TŻ był zachwycony i bardzo pozytywnie mnie zaskoczył bo chciał zwiedzac i oglądac ile się tylko dało.Więc wszystko pogodzilismy...obie strony zadowolone.I o to chodzi żeby tak sobie zaplanować wszystko żeby obie strony miały radochę...
Stary 2006-05-06, 22:38   #13
niezwykla22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez akurat
Jak to już dziewczyny napisały - trza iść na kompromis
Czyli jak w góry to lżejsze trasy i krótsze, a jak nad morze to nie leżycie plackiem całymi dniami, tylko rowerek można wypożyczyć, w siatkę pograć, zamek z piasku zrobić
Nie chcę byc jakaś czepialska, ale to trochę nieładnie ze strony Twojego chłopaka, że nie potrafi zrozumieć, że 30 kilosów dziennie to nie dla każdego takie hop siup.

Pogadaj z nim szczerze. Przecież najważniejsze żebyście spędzali czas RAZEM no nie? Albo mu powiedz, żeby w te wakacje było bardziej lajtowo w górach, wtedy Tobie będzie się podobało, a za rok, kto wie, może będziesz już chętna i gotowa na cięższe trasy.
Zgadzam się KOMPROMIS i jeszcze raz KOMPROMIS... Nie powinno być w poważnych związkach opcji: "TY sobie a ja sobie, każdy sobie rzepkę skrobie" Jak tak jest to coś jest chyba nie tak, jak być powinno Poza tym, nie ma jak wzajemne zrozumienie

A swoją drogą mój TŻ i ja nie wyobrażamy sobie wyjazdów osobno i chyba żadne z nas nie dopuści do takiej sytuacji.. Dzięki Bogu
Stary 2006-05-07, 09:42   #14
nebraska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia^^
On wie, ze 30 km to za dużo dla mnie. Dlatego chce jechać ze mna nad morze a potem sam (tzn. ze znajomymi, ktorzy chodza duzo) w gory.
Ja myślę, że to dobre rozwiązanie.
Z drugiej strony jeśli on tak bardzo kocha góry, to nie powinien z nich rezygnować. Ty w tym czasie będzicz mogła np. pojechać do koleżanki, albo coś w tym stylu...

Fragrantica

nebraska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-07, 11:05   #15
Taverney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia^^
Asiu, Słoneczko! Życie to zweryfikuje, zobaczysz...
podam Ci mój przykład:
dwa lata temu mój Misio zabrał mnie w dzikie, zachodnie Bieszczady. Odległości są tam mordercze, ale się uparł, że w kilka dni przejdziemy od Łupkowa do końca Bieszczad na wschodzie i nad Solinę. Ułożył trasy (takie, jak mówisz, 20-30 km dziennie), jak ja to zobaczyłam...to się w czoło postukałam.
Ale wiesz, On harcerz orli, po górach śmigał z harcerzami-zapaleńcami, to sobie tak biedak ułożył.
Powiedziałam, że nie dam rady, On że dam, no to ustaliliśmy, że zobaczymy, jak wyjdzie w praniu. Postaram się, ale głowy nie daję, czy nie umrę na szlaku, więc lepiej niech co jakiś czas sprawdza, czy idę za nim.
Pojechaliśmy, wlekliśmy ze sobą duuuże plecaki (mój był większy ode mnie, bo drobna jestem), namiot i te inne pierdółki. I wyszliśmy. Szliśmy, szliśmy, cały dzień...byłam tak wyczerpana, że w połoie drogi po prostu zasnęłam na szlaku. Przez następne pół mówiłam, że jak tylko dojdziemy, to go osobiście uduszę za taki wycisk, a pod koniec stanęłam i powiedziałam: dalej nie idę, niech mnie tu zjedzą wilki, czy tam pająki, ale ja nie dam rady iść dalej. I mój Misio (poczuł się jak wybawca) skrócił drogę o dobre pare kilometrow, a dak doszliśmy do schroniska, to się mógł mną zająć, ululać do snu (był wniobowzięty i dumny, że dałam radę), na drugi dzień już mu były takie trasy nie w smak, wziął poprawkę na moje małe nóżki i trasy robimy zawsze niedo lżejsze, ale też nie takie znów lajcikowe...
dwa lata temu weszłam zimą na Giewont przy trójce lawinowej, mrozie, mgle i opadach śniegu, a myślałam że nie dam rady. Warto czasem dla własnej i jego satysfakcji postawić sobie poprzeczkę o oczko wyżej, niż zwykle...
ale już na wschód słońca na Kopę Kondracką zimą nie chciał mnie wziąć, bo powiedział, że nie dam rady, poszedł sam, a ja zostałam w Zakopcu z koleżankami. Był dumny, że wszedł, porobił ekstra zdjęcia, a ja byłam dumna z niego, no i zatęskniliśmy, no i były radośniejsze pocałunki i takie tam pieszczoszki...

A i on musi zrozumieć, że Ty żadna kozica nie jesteś i musisz mieć lżejsze trasy...zrozumie, myślę, że zrozumie, w końcu chce jechać z Tobą, nie?

A tak sobie myślę, że nie ma chyba nic złego żeby puścić go samego na jakiś drobny wyjazd z kolegami w góry, niech sobie chłopina też pochodzi męskie trasy w męskim towarzystwie...to jest im-facetom (marsjanom) nieraz też potrzebne i nie widzę w tym nic złego.
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-26, 14:26   #16
oaza
Rozeznanie

Od pierwszego wejrzenia (a to było w 1999r) cały swój wolny czas spedzamy razem.
Nigdy nie jeżdziłam na snowbordzie on to lubi, ja spróbowałam, nauczyłam się też polubiłam bardzo. Wiec jeżdzimy w góry.
Ja uwielbiam się opalać i spedzać czas na plaży on uwielbia być przy mnie wiec też to lubi.

Zawsze wyjezdzamy razem.
oaza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-27, 23:58   #17
taszkin
Zakorzenienie

edyszyn: Rozpisałam się a nie zauwazyłam, ze problem juz rozwiązany ciesze się!

Co do mnie, to cieszę się na każdą chwilę wolną, własnie dlatego...że spędzimy ją sami. Nie wyobrażam sobie spędzać urlopu/wyjazdu bez Niego.
taszkin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-28, 11:09   #18
lain
Zakorzenienie

zawsze jezdzimy razem, a ze mamy blizej gory to czesciej wlasnie tam wiec zadnych konfliktow na tym tle nie ma. on bardzo lubi plywac, ja jeziorem nie pogardze, wiec tez z tym problemu nie ma
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-28, 12:17   #19
Szczepcio
BAN stały

Staramy się jeździć razem. Niestety od dwóch miesięcy jest w Irlandii. Ja nie mogłam, bo studia... Dopiero na wakacje mogę do niego połączyć. TŻ lubi i góry i morze, ale bardziej morze, bo w górach mieszkamy od urodzenia
Nie wyobrażam sobie, żeby wakacje spędzić osobno.
Szczepcio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-28, 12:27   #20
Ray
Zakorzenienie

my zawsze jezdzimy razem najlepsze wakacje sa razem nawet jak musi sie opalac czy ja musze lazic po groach samemu nie chcialabym spedzac wakacji na kazdy weekend jestesmy razem i sobie jakos organizujemy czas
Stary 2015-04-21, 12:50   #21
Elfir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia^^ Pokaż wiadomość
czyli nie zna słowa kompromis to to już źle o nim świadczy.

Bo normalnie dałoby się dogadać, że na trudne trasy to on idzie na dwa dni a ty tymczasem idziesz opalać się i kąpać na termy, a dwa dni chodzicie sobie twoim tempem po łatwiejszych trasach.

Albo od schroniska do schroniska - ale na krótszych niż 30 km dystansach, a potem kilka dni po twojemu nad morzem.

EDIT - szlag, nie zauważyłam, że to archiwalny wątek.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-21, 20:51   #22
yosanne
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asia^^ Pokaż wiadomość
No i to jest fajny kompromis. Z jednej strony ok, facet powinien uwzględniać, że dziewczyna ma słabszą kondycję, ale z drugiej strony, jeśli dla niego to jest ważna część życia to trudno, żeby nagle z niej rezygnował. Moim zdaniem trochę przesadzasz, sama nie pojedziesz, ale nie chcesz, żeby ze znajomymi pojechał, czemu właściwie? Rozumiem, jakbyście mieli ograniczone możliwości wzięcia wolnego i na przykład tylko tydzień wakacji, a on by chciał je spędzić osobno. Ale spędzicie czas razem, a on potem spędzi jeszcze trochę czasu tak, jak lubi. Ja bym nie miała nic przeciwko.
yosanne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-21, 20:58   #23
cleopadra
Wtajemniczenie

Gory to milosc mojego Tezeta,gdy jedziemy razem to on idzie w gory ze swoim towarzystwem a ja spedzam czas opalajac sie na tarasie
cleopadra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-04-21, 21:49   #24
letik
Zadomowienie

Mam coś z telefonem czy tam jest data wątku maj 2006,?

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości