|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() Wyjazdy
Mam do Was parę pytań.
Zapewne większość z Was ma swojego partnera i spędza z nim dużo czasu. Moje pytanie tyczy się wyjazdów. Czy na wakacje zawsze jeździcie razem czy czasem osobno? Albo np. weekendy. Czy Wasz partner wyjeżdża sam na weekend czy staracie się to wszystko jakoś tak połączyć, że jedziecie razem i uzgadniacie takie neutralne miejsce? Na przykład dziewczyna lubi morze, opalać się. Natomiast facet woli chodzić po górach. Facet męczy się nad morzem, a dziewczyna w górach po prostu nie daje rady z chodzeniem. Jedziecie osobno czy jedziecie w oba miejsca razem, ale nad morzem spacerujecie a nie caly dzien na plaży, a w górach wybieracie jakies krótsze trasy? Tak, żeby się dobrze czuć tu i tu i spędzić wakacyjny czas razem. Mam nadzieję, że zrozumiałyście, o co mi chodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wyjazdy
Jest taki świetny wynalazek ludzkości, komromis.
My jeździmy razem, lubimy te same miejsca, odpoczynek we dwoje sprawia nam wiele radości. Ja kocham góry nie mniej niż mój TŻ. A że chodzimy wolniej i mniej agresywne trasy? No tak. Ważne, że razem robimy coś, co sprawia nam przyjemność. Mój TŻ nie lubi leżeć plackiem na plaży, ja też tego nie znoszę, więc jeśli plaża to aktywny wypoczynek, spacer linią brzegową, albo coś... generalnie, jak się da, wyjeżdżamy razem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
No to fajnie... Ja też nie lubię leżeć na plaży, chętnie pochodzę po górach, ale nie jakieś mordercze trasy, tylko pare kilometrów dla relaksu. Ale mój TŻ mówi, że on się będzie męczyć, jak będzie mial tak mało chodzić. Poza tym on chce jechac tam, gdzie jeszcze nie był, a ja nie dam rady tyle chodzić ile on... Nie chcę, żeby sam pojechał
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
A nie możecie np skoczyć na kilka dniw góry a potem nad morze?Albo w tym roku w góry a w przyszłym nad morze?
U nas takie problemy zdarzaja się żadko.Bo po prostu lubimy podobne rzeczy.Ale jeśli akurat pojawia się problem gdzie jechać to próbuje jakoś delikatnie przekonac TŻ.A jeśli się bardzo uprze to po prostu ustępuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Na pewno dojdziecie do porozumienia. On "niestety" musi uszanować to, że Ty nie lubisz tego typu rozrywki. U mnie tak często jest z rowerem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Musicie się jakoś dogadać ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Tylko, że on chciałby wyjazd w góry i chodzenie od schroniska do schroniska po 30 km dziennie. Wiec albo nie pojedzie albo mnie zostawi w domu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
A ja powiem,że z moim TŻ pojadę wszędzie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Ja i TŻ wyjeżdżamy razem. 3 lata z rzędu morze, 1 raz (ostatnio) góry. Ja zawsze upierałam się na morze (głównie z chęci zaczerpnięcia kąpieli słonecznych), jednak teraz gdy od słońca raczej stronię i chronię się wysokimi filtrami wcale mi to nie w głowie. Wymarzona sytuacja dla TŻ, bo on był raczej za górami. Ostatnio byliśmy w górach, z inicjatywy TŻ. Początkowo nie byłam do końca przekonana, ale wciągnęłam się w wir planowania, obmyślania tras, studiowania przewodników, czytania komunikatów TOPRowców i zapaliłam się do wyjazdu. Przyznam, nie było lekko. Mobilizującą działały na mnie tabliczki z napisem: uwaga niedźwiedzie, jaszczurki itp. Siły jakby wracały. Marsz, marsz, marsz, przyznam, że trochę marudziłam i opierałam się momentami, ale po czasie stwierdzam, że warto było wdrapywać się na wzniesienia. Morał z tego taki, że ważne jest nastawienie własne i próba dojścia do kompromisu. Próbuj!
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Asiu mysle, ze jesli z Nim porozmawiasz otwarcie i powiem co i jak to razem coś wymyślicie. Jeśli natomiast będzie upieral sie przy przy swoim to zastanówcie sie dlaczego. mam nadzieje, ze wybierzecie cos co Wam obojgu będzie sie podobac ![]()
Życie to ciągłe ryzyko. Edytowane przez Nati02 Czas edycji: 2014-10-04 o 12:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Jak to już dziewczyny napisały - trza iść na kompromis
![]() Czyli jak w góry to lżejsze trasy i krótsze, a jak nad morze to nie leżycie plackiem całymi dniami, tylko rowerek można wypożyczyć, w siatkę pograć, zamek z piasku zrobić ![]() Nie chcę byc jakaś czepialska, ale to trochę nieładnie ze strony Twojego chłopaka, że nie potrafi zrozumieć, że 30 kilosów dziennie to nie dla każdego takie hop siup. Pogadaj z nim szczerze. Przecież najważniejsze żebyście spędzali czas RAZEM no nie? Albo mu powiedz, żeby w te wakacje było bardziej lajtowo w górach, wtedy Tobie będzie się podobało, a za rok, kto wie, może będziesz już chętna i gotowa na cięższe trasy. ![]()
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Ja dużo z nim gadam i mam nadzieję, że uda mi się go przekonać
![]() On wie, ze 30 km to za dużo dla mnie. Dlatego chce jechać ze mna nad morze a potem sam (tzn. ze znajomymi, ktorzy chodza duzo) w gory. Nie chce tego, ale jak sie uprze, to nic nie zrobie... Zobaczymy, jestem dobrej mysli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
ja sobie poprostu nie wyobrażam żebym miała wyjechać gdzieś bez mojego TŻ-a.Tym bardziej że jak zdarzy nam się nie widzieć przez jakieś 2 dni to już usychamy z tęsknoty za sobą;-)W każdym bądź razie sprawy wyjazdów zawsze ustalamy razem.Ja jestem zaawansowanym górskim piechurem,takie 20 km dziennie to dla mnie żaden problem.Mój TŻ nigdy nie jeżdził w góry więc przy ustalaniu wakacji musiałam wziąc to pod uwagę że na pewno ktoś kto nigdy po górach nie chodził może sobie nie dać rady.Więc wymyśliłam wspólny wypad w Pieniny.Góry niewysokie, łatwe do chodzenia.W razie zmęczenia i zakwasów następnego dnia uwzględniłam wypady łatwiejsze, czyli np.spływ Dunajcem czy zwiedzanie okolicznych atrakcji.Żeby coś robić, zobaczyc ciekawe miejsca i nie nudzić się leząc z tyłkiem bezczynnie.No i muszę Wam powiedziec że po wakacjach TŻ był zachwycony i bardzo pozytywnie mnie zaskoczył bo chciał zwiedzac i oglądac ile się tylko dało.Więc wszystko pogodzilismy...obie strony zadowolone.I o to chodzi żeby tak sobie zaplanować wszystko żeby obie strony miały radochę...
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A swoją drogą mój TŻ i ja nie wyobrażamy sobie wyjazdów osobno i chyba żadne z nas nie dopuści do takiej sytuacji.. Dzięki Bogu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z drugiej strony jeśli on tak bardzo kocha góry, to nie powinien z nich rezygnować. Ty w tym czasie będzicz mogła np. pojechać do koleżanki, albo coś w tym stylu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
podam Ci mój przykład: dwa lata temu mój Misio zabrał mnie w dzikie, zachodnie Bieszczady. Odległości są tam mordercze, ale się uparł, że w kilka dni przejdziemy od Łupkowa do końca Bieszczad na wschodzie i nad Solinę. Ułożył trasy (takie, jak mówisz, 20-30 km dziennie), jak ja to zobaczyłam...to się w czoło postukałam. Ale wiesz, On harcerz orli, po górach śmigał z harcerzami-zapaleńcami, to sobie tak biedak ułożył. Powiedziałam, że nie dam rady, On że dam, no to ustaliliśmy, że zobaczymy, jak wyjdzie w praniu. Postaram się, ale głowy nie daję, czy nie umrę na szlaku, więc lepiej niech co jakiś czas sprawdza, czy idę za nim. Pojechaliśmy, wlekliśmy ze sobą duuuże plecaki (mój był większy ode mnie, bo drobna jestem), namiot i te inne pierdółki. I wyszliśmy. Szliśmy, szliśmy, cały dzień...byłam tak wyczerpana, że w połoie drogi po prostu zasnęłam ![]() dwa lata temu weszłam zimą na Giewont przy trójce lawinowej, mrozie, mgle i opadach śniegu, a myślałam że nie dam rady. Warto czasem dla własnej i jego satysfakcji postawić sobie poprzeczkę o oczko wyżej, niż zwykle... ale już na wschód słońca na Kopę Kondracką zimą nie chciał mnie wziąć, bo powiedział, że nie dam rady, poszedł sam, a ja zostałam w Zakopcu z koleżankami. Był dumny, że wszedł, porobił ekstra zdjęcia, a ja byłam dumna z niego, no i zatęskniliśmy, no i były radośniejsze pocałunki i takie tam pieszczoszki... A i on musi zrozumieć, że Ty żadna kozica nie jesteś i musisz mieć lżejsze trasy...zrozumie, myślę, że zrozumie, w końcu chce jechać z Tobą, nie? A tak sobie myślę, że nie ma chyba nic złego żeby puścić go samego na jakiś drobny wyjazd z kolegami w góry, niech sobie chłopina też pochodzi męskie trasy w męskim towarzystwie...to jest im-facetom (marsjanom) nieraz też potrzebne i nie widzę w tym nic złego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Od pierwszego wejrzenia (a to było w 1999r) cały swój wolny czas spedzamy razem.
Nigdy nie jeżdziłam na snowbordzie on to lubi, ja spróbowałam, nauczyłam się też polubiłam bardzo. Wiec jeżdzimy w góry. Ja uwielbiam się opalać i spedzać czas na plaży on uwielbia być przy mnie wiec też to lubi. Zawsze wyjezdzamy razem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
edyszyn: Rozpisałam się a nie zauwazyłam, ze problem juz rozwiązany
![]() Co do mnie, to cieszę się na każdą chwilę wolną, własnie dlatego...że spędzimy ją sami. Nie wyobrażam sobie spędzać urlopu/wyjazdu bez Niego.
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
zawsze jezdzimy razem, a ze mamy blizej gory to czesciej wlasnie tam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
BAN stały
|
Staramy się jeździć razem. Niestety od dwóch miesięcy jest w Irlandii. Ja nie mogłam, bo studia... Dopiero na wakacje mogę do niego połączyć. TŻ lubi i góry i morze, ale bardziej morze, bo w górach mieszkamy od urodzenia
![]() Nie wyobrażam sobie, żeby wakacje spędzić osobno. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
my zawsze jezdzimy razem
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo normalnie dałoby się dogadać, że na trudne trasy to on idzie na dwa dni a ty tymczasem idziesz opalać się i kąpać na termy, a dwa dni chodzicie sobie twoim tempem po łatwiejszych trasach. Albo od schroniska do schroniska - ale na krótszych niż 30 km dystansach, a potem kilka dni po twojemu nad morzem. EDIT - szlag, nie zauważyłam, że to archiwalny wątek.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
Gory to milosc mojego Tezeta,gdy jedziemy razem to on idzie w gory ze swoim towarzystwem a ja spedzam czas opalajac sie na tarasie
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Mam coś z telefonem czy tam jest data wątku maj 2006,?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:13.