|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Ciężka suknia ślubna
Czy wasze suknie ślubne też są takie ciężkie? Robiłam ostateczne przymiarki przed ślubem, założyłam na siebie wszystko, co będę miała podczas ceremonii, trochę w tym pochodziłam (jakieś pół godziny) i było mi niewiarygodnie ciężko. Suknia ma górę z wyszywanej koronki, u dołu pincessa, waży chyba z 5 kilo, ma z tyłu sznurowany gorset i szczerze to jest jak zbroja. Martwi mnie to, bo ślub latem, nie wiem czy wytrzymam w niej. Teraz już trochę za późno na zmiany, tym bardziej, że wydałam kasę (hehe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciężka suknia ślubna
Cytat:
jak ją przymierzałaś to nie czułaś się od razu tak jak opisujesz? ![]() ja jak przymierzałam princeskę z gorsetem wyszywanym koralikami to od razu nie mogłam oddychać. w rybce tak samo był taki usztywniany gorset od razu robiłam się czerwona jak burak. moja sukienka jest lekka w gorsecie ma tylko fiszbiny jest połączona od razu z koszulką tiulową i na niej aplikacje jak na dole sukni. też princeska ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Moja to pronovias orel, w literę A i była wygodna ![]() Nietakt to nie będzie, niektóre gwiazdy i trzy razy na weselu potrafią się przebrać ![]() ![]() Ale jeżeli Ty nie widzisz w tym problemu, to tego problemu nie ma ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Ja mam syrenkę i szczerze powiedziawszy jest dość ciężka, bo jest uszyta z mikado, a to jednak stosunkowo ciężki materiał - ale wyglądała tak pięknie, że stwierdziłam, że przeboleję ewentualny dyskomfort, w końcu to raz w życiu
![]() co do przebierania się - na kilku weselach, na których byłam PM przebierała się po oczepinach i nikt nie widział w tym nic dziwnego, więc myślę, że to zdecydowanie nie będzie nietakt. Ja wezmę na wszelki wypadek sukienkę, którą kupiłam z myślą o poprawinach, które robimy dla znajomych, zamierzam ją mieć w pokoju nad salą, ale to bardziej dlatego, że różne ciecze (zwłaszcza te silnie barwiące, jak np. czerwone wino ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja mam akurat suknię muślinową, więc jest leciutka, ale podczas poszukiwań mierzyłam jedną "rasową" princessę- w zasadzie nie przeszłam w niej ani metra, a i tak czułam jak mi ciąży
![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ja mam princesske ,ale moja jest leciutka
![]() ![]() Jednak jak szukalam sukni to trafiały mi się do przy mierzenia tez i takie ciężkie ![]() Jest bardzo duża princessa ? Może moglabys zrezygnować z jakiejś warstwy tiulu ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Nie jest bardzo duża i całą tę ciężkość to chyba robi wyszywana koronkowa góra.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Moja suknia lekka nie była - usztywniany metalowymi fiszbinami gorset z kilku warstw, do tego koło, trzy warstwy tiulu, spód satynowy... I czuć to było, zwłaszcza na początku i gdy już ją zdjęłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Ja też mam lekką muślinową. Na początku zmierzyłam kilka sukien i ich waga oraz wygoda w poruszaniu się to było główne kryterium przy wyborze. Nie wyobrażam sobie, w szczególności podczas upału, męczyć się w ciężkim pancerzu tyle godzin. Na pewno nie będzie nic dziwnego w tym, jeśli się przebierzesz, na niektórych weselach to norma. Ja akurat nie planuję, bo sukienka ta jedyna wymarzona i chciałabym ją mieć na sobie jak najdłużej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
witajcie,ja też przymierzając jedną z princesek doszłam do wniosku że jest ciężka , niewygodna, i duża, ale potem przymierzyłam jeszcze jedną z mniejszą ilością tiulu, i była lżejsza, ale mnie znowu martwi gorset, strasznie sztywno się w nim czułam, jutro mam pierwszą przymiarkę, zobaczymy. czy gorset w każdej sukience jest jednakowej grubości?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
Jeśli masz się w niej źle czuć to lepiej przebrać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:19.