|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() ciagle klotnie z ukochanym ...
Zawsze nadmierne klotnie byly u nas czeste. Prubujemy z tym walczyć i na jakiś czas się udaje ale później znów to samo. Najgorsze jest to. że kłótnie występują tylko przez sms-y czy komunikatory, ale natomiast gdy sie widzimy to potrafimy być najszczęśaliwszą parą i jest idealnie. Co mam zrobić żeby zaprzestać tym nie potrzebnym kłótnia przez internet?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
po drugiej stronie szafy
|
Dot.: ciagle klotnie z ukochanym ...
Ograniczyć kontakt przez smsy i komunikatory? To jedyne co mi przyszło do głowy.
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
po drugiej stronie szafy
|
No skoro twierdzisz, że ogólnie jest super, a przez słowo pisane nie umiecie się dogadać, to trzeba to słowo pisane ograniczyć do minimum. Wielu ludzi ma problem z porozumiewaniem się przez komunikatory i smsy, bo wtedy brakuje tonu głosu, mimiki, wiele rzeczy wydaje się być z innym zabarwieniem emocjonalnym niż w rzeczywistości są. Ja bym spróbowała, może pomoże
![]()
![]() |
#5 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Więcej rozmawiać o problemach na żywo? Zapewne wykrzyczycie się przez sms a jak się potkacie to już o tym nie pogadajcie..znam taka parę właśnie. Musicie rozmawiać na żywo i o tym co was w związku cieszy i o tym co boli. I zgadzam się, ograniczyć komunikatory, już lepiej dzwoncie do siebie
![]()
![]() |
#7 |
po drugiej stronie szafy
|
Powodzenia
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
A jeśli już tak się zdarza,że musicie porozumiewać się przez sms,komunikatory i starajcie się obierać tematy, w których nie macie o co się sprzeczać,najlepiej problemy omawiać tylko w 4 oczy,a pisząc , to jakieś "pierdółki"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Przestańcie rozmawiać przez komunikatory i smsy, zamiast tego dzwońcie do siebie (choć też bez przesady i wiszenia na telefonie) - więcej się za to spotykajcie na żywo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
niektórzy po prostu nie umieją się dobrze dogadać przez komunikator, gdy wiesz że zaczyna się "dziać", ukróć to w zarodku, przez Internet to nie problem, a chyba ważniejsze jest to, żebyście się dogadywali na żywo
![]() Ja np nienawidzę rozmawiać z moim TŻ przez telefon, a na twarzą w twarz, zupełnie inna bajka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
ja bym ograniczyła smsy i komunikatowy. tak jak pisały dziewczyny, dzwońcie do siebie i spotykajcie się na żywo
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Podpinam się, bo mam podobny problem, o tyle gorszy, że jestem za granicą (widujemy się mniej więcej 1x/ miesiąc na kilka dni). Macie jakiś pomysł co zrobić w tym przypadku? Tyle razy juz o tym rozmawialiśmy...
" Do zakochania jeden krok..." Edytowane przez margerittes Czas edycji: 2015-04-26 o 17:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Fuck google, ask me!
|
Obie strony muszą wyluzować i brać pod uwagę fakt, że druga osoba mogła mieć na myśli zupełnie coś innego niż zrozumieliśmy. Nie ma się co spinać, trzeba rozmawiać i tłumaczyć nieścisłości
![]() Byłam w związku na odległość i wiem, że przez komunikatory wychodzi najwięcej niepotrzebnych nieporozumień, których by nie było gdyby rozmowa toczyła się twarzą w twarz ![]()
![]() |
#14 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Trzeba po prostu nabrać dużego dystansu do tej formy kontaktu, pamiętać że nie każdy tak samo dobrze rozmawia, jak pisze (ja na przykład mam odwrotnie - lepiej mi się pisze niż gada, bo na co dzień głównie się słowem pisanym posługuję). margerittes, z czym macie największe problemy? W których momentach się one tworzą?
![]() |
![]() |
#15 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Może rozmawiajcie przez skype zamiast pisać. Z kamerką.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Właściwie błahe sprawy, np. umówiliśmy się, że jeżeli, któreś z nas idzie na imprezę, to po powrocie "melduje się" ( taki znak, że o sobie myślimy). Ja zawsze się z tego wywiązywałam, jemu zdarzało się odpuszczać. Nieco cięższym tematem są plany na przyszłość- ja cały czas miotam się między Polską a Niemcami, on z kolei nie ma szans na wyjazd (oboje jesteśmy młodzi, 21 i 20 lat).
Co do Skype, to zazwyczaj ja inicjuję taki kontakt, co też mnie powoli drażni.
" Do zakochania jeden krok..." Edytowane przez margerittes Czas edycji: 2015-04-26 o 21:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:13.