|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Wybory prezydenckie
Na kogo zagłosujecie w niedzielę?
Ja na Dude ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Wybory prezydenckie
Może mógłby ktoś scalić te wątki? Bo to już chyba piąty na ten sam temat.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Marszałkini II RP
|
Andrzej Duda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
damn good coffee
|
po co kolejny wątek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
duda
|
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Elwirka-Elmirka :D
|
Ale Duda jest m.in. przeciw in vitro. Dla mnie to niesprawiedliwe.
#7 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Komorowski
|
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Pojęcia nie mam na kogo zagłosuję. Kuszącą opcją wydaje się dopisanie króla Juliana na listę... Tak naprawdę żadna z pozostałych dwóch opcji do mnie nie przemawia. In vitro i związki partnerskie są mi obojętne, bo mnie nie dotyczą (nie rozumiem zresztą do końca idei związków partnerskich, już lepiej byłoby je olać i zezwolić po prostu na małżeństwa homoseksualne - wtedy każdy mógłby wziąć ślub i sprawa z głowy)... Zatem nie dostrzegam pod tym względem przewagi Komorowskiego. W przypadku Dudy za to jedyną zaletę jaką widzę, to cofnięcie podniesienia wieku emerytalnego. I co tu robić?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;51447523]Związek partnerski to inna umowa prawna niż małżeństwo i nie chodzi tu tylko o możliwość podpisywania jej przez pary jednopłciowe
![]() Tak, wiem, że nie dotyczy tylko par jednopłciowych, ale dalej nie widzę potrzeby jej wprowadzania. Według mnie wystarczającą opcją jest możliwość wzięcia ślubu i nie rozumiem niechęci do niego a potem narzekania, że nie można czegoś załatwić, coś jest utrudnione itd. Oczywiście mam tu na myśli wieloletnie związki, pary mające już dzieci itd. z podejściem "bo my to nie chcemy ślubu" - a związek partnerski z częścią praw małżeństwa już pasuje? Nie rozumiem tego, ale może rzeczywiście powinnam bardziej zgłębić temat. Jeśli jesteś w stanie polecić mi dobre porównanie małżeństwa ze związkiem partnerskim, to chętnie poczytam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zagłosuję na Komorowskiego, chociaż - jak to określiła moja siostra i pewnie niejedna osoba poza nią - jest to wybór jak między dżumą a ebolą... Edytowane przez szarri Czas edycji: 2015-05-18 o 22:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja uważam podobnie jak Krolowa Julianna, że invitro, aborcje i związki partnerskie to są jakieś tematy zastępcze, problemy mniejszości. apropo związkó partnerskich, nie rozumiem, czemu zainteresowani nie pójdą do notariusza i zwyczajnie nie spiszą umowy dotyczącej dziedziczenia, dostępu do informacji medycznych, wspólnoty majątkowej itd.? wolałabym, żeby rząd zajmował się sprawami, które mają wpływ na naszą gospodarkę, zarobki, polepszenie życia, a nie takimi pierdołami. jeśli już nie mogą się zdecydować niech zrobią referendum w każdej z tych spraw, bo mnie osobiście męczy już wałkowanie od lat tych samych tematów, które większości społeczeństwa totalnie nie dotyczą.
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Tak, biorąc pod uwagę przyrost naturalny i ilość bezpłodnych par w Polsce (czy w ogóle w naszym kręgu kulturowym i na interesującym nas obszarze) - jestem za dofinansowaniem in vitro... Chociaż to nie ja chcę cofnięcia podwyższenia wieku emerytalnego. Czy in vitro powinno być refundowanw koszem dłuższych kolejek do specjalistów? Nie. Potrafię wskazać wiele obszarów, gdzie pieniądze podatników są trwonione bezsensownie. Edytowane przez szarri Czas edycji: 2015-05-18 o 23:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Z resztą się z tobą zgadzam. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;51448036]Dlaczego kilkunastu, nie można zmieścić na jednej? I też nie rozumiem, czemu zainteresowani nie pójdą do notariusza.
Z resztą się z tobą zgadzam.[/QUOTE] Nie wiem, być może można na jednej. W takim razie - czemu tego nie nazwać "umowa o związku partnerskim"? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:56.