drzwi harmonijkowe? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-08-12, 14:51   #1
Wojteekk
Przyczajenie

drzwi harmonijkowe?

kupiłem sobie właśnie mieszkanie i wiadomo - z tym przyszedł również mały remont. Mam pytanie dotyczące drzwi harmonijkowych- są one wygodniejsze od zwykłych tradycyjnych czy nie??Wybierając takie drzwi na co należy zwrócić uwagę??
Wojteekk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-12, 15:17   #2
serduszkowa
Rozeznanie

Dot.: drzwi harmonijkowe?

na pewno nie są wygodniejsze, często się zacinają, wypadają z szyn. Jeżeli są fundusze i miejsce na normalne drzwi to o wiele bardziej je polecam.
serduszkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-12, 15:37   #3
Nicole the Blonde
Raczkowanie

te drzwi sa straszne. tak jak powiedziala serduszkowa, zacinaja sie prawie zawsze jak chcesz je otworzyc/ zamknac. lepiej zostawic sama framuge albo kupic normalne drzwi zamiast meczyc sie z harmonijkowymi
Nicole the Blonde jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-17, 22:15   #4
piotrw
Raczkowanie

drzwi harmonijkowe to porażka branży stolarskiej niezależnie z czego zrobione zawsze chałasują i psują się szybko, w dodatku ciężko otwierają. Dużo lepsze byłyby drzwi łamane, lub suwane system naśicenny, ewentualnie chowany w ścianę ale wtedy trzeba wykuć duży otwór na specjalny stelarz. Wejdź na stronę Porty masz tam zaprzentowane na zdjęciach to o czym pisze, warto zobaczyć sa to rozwiązania dużo lepsze niż harmonijka.
Pozdrawiam
piotrw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-10, 12:25   #5
wimo
Przyczajenie

Witam,
Nie zgodzę się z negatywnymi opiniami na temat drzwi harmonijkowych. Tak jak w przypadku wielu rzeczy, wszystko zależy od wykonania. Jeżeli trafi się na profesjonalną firmę, drzwi takie mogą nam służyć wiele lat. Ja postanowiłam zainwestować w drzwi fachowego producenta z wieloletnim doświadczeniem poleconego przez znajomych: www.klaczak.com.pl i drzwi służą mi już 5 rok. Jestem bardzo zadowolona z profesjonalnej i kompleksowej obsługi jaką oferuje ta firma(produkują również ościeżnice) dlatego gorąco ją wszystkim polecam. Miły Pan zajmujący się sprzedażą wszystko dokładnie i rzetelnie tłumaczy

Pozdrawiam.
wimo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-10, 13:02   #6
sunshain
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wimo Pokaż wiadomość
Witam,
Nie zgodzę się z negatywnymi opiniami na temat drzwi harmonijkowych. Tak jak w przypadku wielu rzeczy, wszystko zależy od wykonania. Jeżeli trafi się na profesjonalną firmę, drzwi takie mogą nam służyć wiele lat. Ja postanowiłam zainwestować w drzwi fachowego producenta z wieloletnim doświadczeniem poleconego przez znajomych: www.klaczak.com.pl i drzwi służą mi już 5 rok. Jestem bardzo zadowolona z profesjonalnej i kompleksowej obsługi jaką oferuje ta firma(produkują również ościeżnice) dlatego gorąco ją wszystkim polecam. Miły Pan zajmujący się sprzedażą wszystko dokładnie i rzetelnie tłumaczy

Pozdrawiam.
dzieki za namiary na taką firme bo zamierzam wymienić zwykłe drzwi na harmonijkowe w kuchni

z pewnością zakupie też osłony maskujące stare futryny
sunshain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-10, 13:04   #7
sweetish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wojteekk Pokaż wiadomość
kupiłem sobie właśnie mieszkanie i wiadomo - z tym przyszedł również mały remont. Mam pytanie dotyczące drzwi harmonijkowych- są one wygodniejsze od zwykłych tradycyjnych czy nie??Wybierając takie drzwi na co należy zwrócić uwagę??
piotrw, Nicole the Blonde i serduszkowa mają chyba wiele racji w tym, co piszą... Również spotkałam sie z negatywnymi opiniami co do drzwi harmonijkowych..... Przemyśl dobrze ich zakup...

Cytat:
Witam,

Pozdrawiam.
Ja również pozdrawiam i dodam, że ZA REKLAMĘ SIĘ PŁACI

Dopóki robisz to, co zawsze, będziesz mieć to, co zwykle.
sweetish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-12, 11:49   #8
Calypso*
Raczkowanie

GG do Calypso*

Też jestem zdania, że harmonijkowe drzwi to stolarski niewypał. Kiedyś jeszcze za czasów studenckich, mój ówczesny chłopak miał takie drzwi do swojego pokoju, a mieszkał wtedy z rodzicami. Główny problem z tymi drzwiami to brak poczucia, że ma się zamknięte drzwi, i nie mam tu na myśli jakiś specjalnie intymnych sytuacji ale ogólnie, nie ma nawet jak porozmawiać bo brakuje poczucie intymności i ciszy. To po prostu nie są drzwi tylko jakieś przepierzenie we framudze. Poza tym zacinają się i nie domykają. Chociaż w tej kwestii na pewno wiele zależy od jakości.

Myślę, że to niezły pomysł na oddzielenie np. spiżarni od kuchni, czy garderoby w pokoju ale w formie drzwi wejściowych do pokoi odradzam,
Calypso* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-27, 11:50   #9
piotrw
Raczkowanie

bo taka jest prawda te drzwi nigdy dobre nie były po prostu kiedyś nie było alternatywy, w tej chwili można wstawić drzwi suwane, albo wahadłowe dobrzy producenci maja takie zestawy w swoich ofertach, a ogłoszenie stolarza choćby najładniejsze to nic nie znaczy, to ze je robi ktoś tam a nie fabryka to nie znaczy że są lepsze bo drewniane rozpadają sie tak samo jak te z tworzywa. A np. takie wahadłowe dwa skrzydła po 40cm z wahadłowymi zawiasami wszystko w kolorze i wzorze pozostałych drzwi, fabryki mają szeroką ofertę i możliwość skompletowania w ten sposób całego domu, a nie każde drzwi inne.
piotrw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-01, 13:39   #10
WhiteChocolatee
Przyczajenie

Nie polecam. Wszystko przez nie słychać, a podczas zdenerwowania nie da się nimi trzasnąć ;D

WhiteChocolatee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-01, 13:58   #11
sunshain
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez WhiteChocolatee Pokaż wiadomość
Nie polecam. Wszystko przez nie słychać, a podczas zdenerwowania nie da się nimi trzasnąć ;D
co do trzaśnięcia zgoda

ale u mnie w sam raz do kuchni tylko
sunshain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-15, 22:41   #12
klakiers
Przyczajenie

Cytat:
Witam,

Pozdrawiam.
Dzięki za namiar. Nie znalazłem tej firmy wcześniej. Jak znasz więcej firm produkujących tak wyglądające drzwi harmonijkowe to napisz mi proszę na PV. Aa i muszą być solidne, najlepiej drewniane.
klakiers jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-27, 19:12   #13
bozena_j
Przyczajenie

Miałam przez kawałek czasu takie drzwi i nie byłam z nich tak do końca zachwycona. W pewnym momencie nie domykały się, zacinały, ciągle były z nimi problemy. Nawet przez zasunięte, można było usłyszeć rozmowy. Zdecydowałam się wymienić je na tradycyjne drzwi, bo już miałam dość walki z „harmonijką”. Znalazłam porządne w Dobre dla domu, po dłuższych poszukiwaniach i problem się skończył.
bozena_j jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-03, 09:44   #14
xfinlandia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez klakiers Pokaż wiadomość
Dzięki za namiar. Nie znalazłem tej firmy wcześniej. Jak znasz więcej firm produkujących tak wyglądające drzwi harmonijkowe to napisz mi proszę na PV. Aa i muszą być solidne, najlepiej drewniane.
Co jakiś czas jedna firma próbuje wypłynąć na forum z reklamą swoich produktów.
Klakiers - rozumiem, ze namiary na inne firmy chcesz na priv, by nie robić sobie zbytniej konkurencji?
Od wielu lat jestem w branży i mogę powiedziec, że jedną z najbardziej znanych firm z tej branży to Vivaldi (przepraszam jeśli przekręciłem nazwę). Nie znam ich adresu ani aktualnej oferty, ale widzę ich od lat w firmach handlowych.
To nie zmienia mojej oceny, że produkt tego typu to coś pomiędzy drzwiami a zasłonką. Dobra cena, prosty montaż, nie zabierają przestrzeni w ciasnych pokojach, ale w przejściach już tak. Nic poza tym.
xfinlandia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-03, 13:41   #15
201803290936
Konto usunięte

Przesuwne - tak, harmonijkowe - nigdy więcej.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-08, 09:39   #16
anciam87
Raczkowanie

Faktycznie w kuchni może jeszcze się sprawdzą, ale w pokojach?! Tylko z drugiej strony po co w kuchni drzwi, ja wolę otwartą przestrzeń. A jeśli chodzi o zapach smażonych kotletów to przez drzwi harmonijkowego na pewno i tak się przedostanie!
Stary 2011-11-09, 07:28   #17
English Breakfast
Raczkowanie

Miałam takie drzwi w pokoju przez długi czas.. najgorszy horror jaki mógł byc.. nie mogłam otworzyc okna i zamknąc drzwi, bo trzaskały jak szalone i się skupic na niczym nie dało. Żadnych dźwięków nie zatrzymują więc równie dobrze można sobie przybic prześcieradło nad drzwiami - przynajmniej nie będzie robiło hałasu
A jeśli chodzi o drzwi do kuchni to.. u mnie nie ma w ogóle, bo kuchnia jest mała i jakby wstawic tam drzwi to juz w ogóle by wyglądała jak małe pudełko no,ale jak to woli
English Breakfast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-09, 08:38   #18
201803290936
Konto usunięte

Drzwi składane są dobrą alternatywą dla drzwi harmonijkowych:
http://andsol.blox.pl/resource/skladane.jpg
http://www.domoton.pl/files/skladane.jpg

Raczej nie do sypialni (chyba, że mieszkanie tylko dla pary), ale do pokoju dziennego, kuchni, czy łazienki - całkiem spoko.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-13, 21:12   #19
pikutek
Przyczajenie

Ja miałem takie na wynajmowanym mieszkaniu i straszna masakra. Nie polecam w ogóle takiego rozwiązania. Są mega głośne w zamykaniu wyginają sie pod wpływem przeciągu no i zero intymności przy takich drzwiach
pikutek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-07, 07:01   #20
xfinlandia
Raczkowanie

Kosztują tyle co normalne + ok 1000zł za system do zabudowy.
A dokładniej tak:
normalny komplet drzwi+ościeżnica + montaż to ok 700-1200zł za popularne produkty. Naturalne okleiny i wyższe półki to ceny do 2, skrajnie 3 tys. zł.
Kaseta + system przesuwny to koszt ok 1 tys. zł.
Oczywiście wszystko możesz zrobić taniej nie montując ościeżnicy/zabudowy muru lub robiąć to bez kasety, ale wymaga kombinowania.
Stary 2012-02-08, 09:31   #21
xfinlandia
Raczkowanie

Jeśli już mowa o tanim sposobie na wykonanie drzwi przesuwnych, to ja polecam kupno systemu przesuwnego w sklepie z okuciami (koszt ok 200zł) i dołożenie do tego dowolnego skrzydła wykonanego w wersji przesuwnej. Wychodzi najtaniej. Co nie oznacza że najlepiej.
Stary 2012-02-11, 16:35   #22
betty8080
Raczkowanie

Jesli przesuwne drzwi to zdecydowanie Komandor. Moi przyjaciele zrobili takowe przy okazji zabudowy garderoby i jestem pod wrazeniem jak to dziala. Maja podwieszane, na podlodze tylko delikatna listwa wpuszczona w wykladzine...
http://www.we-dwoje.pl/system;drzwi;...ykul,4924.html
betty8080 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-02, 19:15   #23
Lady_Daga
Raczkowanie

Talking Dot.: drzwi harmonijkowe?

zdecydowanie odradzam drzwi harmonijkowe, prędzej czy później sie popsują i "rozlecą".
Co do Centuriona - bardzo dobry producent drzwi. Mają duży wybór drzwi, w tym suwane, które się o wiele lepiej sprawdzają niż harmonijkowe, przede wszystkim (co ważne dla kobiet) ładniej się prezentują Poza tym są w przystępnych cenach, warto odwiedzić ich stronę, ale też profil na FB, bo mają bardzo fajne konkursy
Lady_Daga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-14, 08:03   #24
Wenir
Przyczajenie

Do pokoju na pewno się nie nadają, raczej bym obstawiał takie pomieszczenia jak kuchnia, gdzie większość czasu są otwarte.

Albo jako tymczasowe przedzielenie jakiegoś większego pokoju, nie wiem jak to nazwać. Taka ściana z harmonijki Tu widziałęm coś takiego: Drzwi harmonijkowe
Wenir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-15, 07:20   #25
xfinlandia
Raczkowanie

Jakimś cudem ten sam link pojawił się wczoraj także na innym forum.
Ja w takei zbiegi okoliczności nie wierzę.
Tylko że tu zapomniałeś jeszcze dodać nazwę sieci handlowej która ja oferuje.
Stary 2013-06-16, 08:11   #26
Kucharka2013
Rozeznanie

Ja nie lubię ich, zwłaszcza przy dziecku, ponieważ dziecko mi je trochę uszkadzało i nie działały tak jak należy No i zacinały się, miałam je w kuchni i zamykałam je wtedy gdy coś gotowałam aby do salonu nie wszedł zapach.
Kucharka2013 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-30, 17:12   #27
klakiers
Przyczajenie

Kurcze właśnie wracam do tematu drzwi harmonijkowych. Wstawiłem pare lat temu tanie plastikowe drzwi, które się niestety już całkowicie rozleciały. Chyba spróbuję zakupić jednak coś porządniejszego. Widzę, że ludzie są zadowoleni z drewnianych drzwi. Czy ktoś zamawiał drzwi harmonijkowe firmy xxx?

Chodzi mi dokładnie o ten model białych drzwi:

Na obrazku wyglądają super ... pytanie czy ktoś je widział na żywo?

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2015-06-03 o 11:21 Powód: reklama
klakiers jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości