|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Odszkodowanie
Dziewczny, 15 minut zastanawiałam się gdzie by umieścić ten wątek, wiec jak nie tu to nie krzyczcie :p
Sprawa wygląda następująco: Szanowne paczkomaty zgubiły moją przesyłke. No spoko. Złożyłam reklamacje, i mam im odesłać cały stos dokumentów między innymi jaką kwotę odszkodowania za to od nich chcę. I tu rodzi się problem.. Koszt tej paczki z przesyłką to było 15 zł. Ponad miesiąc temu kupiłam, paczki do dnia dzisiejszego nie ma. Ale w paczce były tasiemki do zdobienia paznokci - miałam je użyć przy stylizacji paznokci na klientkach które sobie tego zażyczyły. Wiec to ze paczka nie dotarła sprawiło że nie mogłam " zadowolić " klientek, co poskutkowało tym ze dwie się na mnie "obraziły".. :P nie komentujcie zachowania tych Pań plis ![]() Jaką według Was powinnam im napisac, ze chcę kwotę odszkodowania? Chcę jakoś uwzględnić to że dwie klientki zrezygnowały z paznokci przez to.
![]() |
#2 |
Rotmistrz
|
Dot.: Odszkodowanie
Napisz kwote jaka faktycznie stracilas, tj.koszty przesylki, zamowienia plus strata zarobku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Ja składałam reklamację w firmie kurierskiej,ponieważ paczka przyszła rozerwana i brakowalo części towaru.Na wniosku wpisałam kwotę na jaką przesyłka była ubezpieczona.dostałam tyle ile zapłaciłam za paczkę plus wysyłka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Dokładnie, nie musisz pisać ze były to akcesoria do paznokci, ale ogolnie, ze kosmetyczne. I ich cena plus zarobek od klientek, które tego chciały.
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
I tak jej nie przyznają nic ponad koszty produktu+wysyłki.
Może jakby powalczyła w sądzie czy jakoś tak to by się udało, dobrowolnie nic nie dadzą. Poza tym równie dobrze mogłaby napisać że utracone zarobki to 20 klientek po 100 zł, i co? Mieliby jej to wypłacić? W sumie to powinni, ale niestety... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
zasadnicze pytanie - zamawiałaś to na siebie tj. osobę fizyczną, czy na zarejestrowaną działalność? jeśli to był ten drugi przypadek to owszem o tzw. utracone korzyści możesz wnosić. W przeciwnym razie miałabym wątpliwości i zostawiłabym tylko te faktycznie 15 zł.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:38.