Wymyłam w zmywarce,a nie można - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-04-22, 21:14   #1
ann6677
Przyczajenie

Wymyłam w zmywarce,a nie można

3 godziny temu zrobiłam chyba najgłupszą rzecz w życiu
wymyłam w zmywarce jedną z końcówek do blendera i okazało się, że nie można jej myć w zmywarce. Spieszyłam się, to nowy sprzęt i nie zwróciłam uwagi na znaczek..
najgorsze jest to, że dostało się trochę wody do środka..
miałyście taki przypadek? da się uratować czy mam przerąbane?
no masakra. w życiu nie zrobiłam czegoś tak głupiego..
ann6677 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-22, 21:32   #2
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Dot.: Wymyłam w zmywarce,a nie można

Nie napisałaś najważniejszej rzeczy: czy ta końcówka przestała od tego działać? Sprawdzałaś?

A tak nawiasem mówiąc... Chciałabym móc uważać coś takiego za najgłupszą rzecz w swoim życiu serio, to się nadaje na mem z "problemami pierwszego świata".
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-22, 21:39   #3
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Od takiego mycia może się zepsuć sprzęgło w końcówce (taka część która przekłada obroty silniczka na obroty końcówki) - możesz kupić nową część lub wymienić sprzęgło jeśli przestało działać. Zresztą na gwarancji nie będą wiedzieć czy część zalała się w zmywarce czy przy myciu ręcznym

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-22, 21:45   #4
ann6677
Przyczajenie

a nie mam pojęcia, bo ta woda w środku jeszcze nie wyschła, więc nie podłączałam. To jest to wieczko od kielich, do którego podłącza się blender.

No dotychczas niczego nie udało mi się zepsuć, a w wieku 30 lat to spore osiągnięcie, więc uważam to za najgłupszą rzecz nawet nie zafarbowałam niczego w praniu. Blender kupiłam przedwczoraj, więc.. cóż... trochę szkoda by było

no w sumie nie pomyślałam o tym, że na gwarancji nie będą wiedzieli, że podczas mycia ręcznego też się mogło zdarzyć.. dzięki
Stary 2015-04-22, 21:56   #5
Elfir
Zakorzenienie

Spokojnie - to samo wyparuje. Zostaw w przewiewnym miejscu.
Ja myję w zmywarce.

Nie myj tylko częsci elektrycznych.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-22, 22:03   #6
MyNameIsSophie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ann6677 Pokaż wiadomość

3 godziny temu zrobiłam chyba najgłupszą rzecz w życiu
wymyłam w zmywarce jedną z końcówek do blendera i okazało się, że nie można jej myć w zmywarce. Spieszyłam się, to nowy sprzęt i nie zwróciłam uwagi na znaczek..
najgorsze jest to, że dostało się trochę wody do środka..
miałyście taki przypadek? da się uratować czy mam przerąbane?
no masakra. w życiu nie zrobiłam czegoś tak głupiego..
Haha, a myślałam, że to będzie prześmiewczy wątek rebeliantek. (w stylu - w instrukcji kazali mieszać energicznie, a ja mieszałam powoli - ha! ale ze mnie rebel! )
Nie rozumiem, o której części mówisz, ale jeśli nie ma ona żadnego kabelka itp. to nic jej nie powinno być. Zazwyczaj nie można myć w zmywarce, żeby się coś nie porysowało, nie pękło, nie sprał się kolor, żeby się nie roztopiło. (pomijam oczywiście części elektryczne, bo wiadomo czemu tych nie wolno prać )
Jak wyjęłaś i nie wygląda na zniszczone, to powinno być ok.
MyNameIsSophie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-22, 22:18   #7
ann6677
Przyczajenie

nie nie MyNameIsSophie ja mam POWAŻNY problem

A smialam sie zawsze z kretynek, ktore zadaja pytania pokroju "czy maszynke do mielenia mozna myc w zmywarce"

najgorsze jest to, ze gdyby to byla czesc stricte elektryczna, to bym w zyciu nie wpadla zeby to dac do zmywarki! a ja dalam te pokrywke czarna (pierwszy rzad trzecia rzecz. taki kielich z raczka). Ona nie ma nic wystajacego metalowego, tylko taki bolec, do niego wsadza sie blender na klik i wtedy mozna siekac w tym kielichu. To jest taka przejsciowka. teraz się modle zeby po wyparowaniu dzialalo..
No mowie Wam, jak wyjelam to ze zmywarki, to uznalam, ze musze jednak wziac urlop na majowke.. <zmęczony dureeeeń!>

no nic, poczekam do jutra, jak wszystko bedzie dzialalo, to dam znac dla potomnych

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-04-22, 22:57   #8
Hiver
Raczkowanie

Też do przykrywki do pojemnika z blendera dostała mi się kiedyś woda - było słychać przy potrząsaniu. Usunęłam wodę, podważając delikatnie nożem łączenie między dwoma częściami tej przykrywki i potrząsając nią, w końcu woda wyleciała. Nie mam takiego modelu jak ten na zdjęciu, tylko taki sprzed kilku lat, więc nie wiem, czy tak by się dało.
Hiver jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-23, 00:47   #9
MyNameIsSophie
Rozeznanie

Cytat:
nie nie MyNameIsSophie ja mam POWAŻNY problem

A smialam sie zawsze z kretynek, ktore zadaja pytania pokroju "czy maszynke do mielenia mozna myc w zmywarce"

najgorsze jest to, ze gdyby to byla czesc stricte elektryczna, to bym w zyciu nie wpadla zeby to dac do zmywarki! a ja dalam te pokrywke czarna (pierwszy rzad trzecia rzecz. taki kielich z raczka). Ona nie ma nic wystajacego metalowego, tylko taki bolec, do niego wsadza sie blender na klik i wtedy mozna siekac w tym kielichu. To jest taka przejsciowka. teraz się modle zeby po wyparowaniu dzialalo..
No mowie Wam, jak wyjelam to ze zmywarki, to uznalam, ze musze jednak wziac urlop na majowke.. <zmęczony dureeeeń!>

no nic, poczekam do jutra, jak wszystko bedzie dzialalo, to dam znac dla potomnych

Myślę, że wszystko będzie ok!
MyNameIsSophie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-23, 02:53   #10
summerisgone
Zakorzenienie

Myślę, że nic jej nie będzie, mam taką przejściówkę w swoim blenderze (innym) i myje ją zawsze w zmywarce, nawet nie wiedziałam, że nie można ;x xD
summerisgone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-23, 08:28   #11
201708160922
Konto usunięte

Ja za to zostawiłam w wodzie "do namoczenia" i też się woda nalała. I też byłam wściekła na siebie (potem oczywiście dostrzegłam: nie myć, tylko przecierać szmatką). Woda wyparowała, blender działa.
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-23, 08:35   #12
pannaatopowa
Zakorzenienie

Zmywarki nie mam, więc nic przypadkiem nie włożyłam. Alę tę końcówkę często wkładałam do zlewu pełnego wody, na pewno dostawała się tam woda - nie ma innej opcji. Położyłam na suszarkę jak wyschła to jej używałam i nic się nie działo. Ja myślę abyś zostawiła na noc w ciepłym miescu, albo teraz położyła w słoneczne miejsce i będzie dobrze

Życie jest jak jazda na rowerze. Żeby utrzymać równowagę musisz się poruszać naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-23, 09:08   #13
Bellitudoo
Zakorzenienie

Po pół roku używania blendera zauważyłam, że na jednej części(pokrywka od rozdrabniacza) jest znaczek, żeby nie zamaczać w wodzie. Działa.
Stary 2015-04-23, 13:20   #14
ann6677
Przyczajenie

Bałam się podważać, bo wtedy już na bank mi nie uznają na gwarancji jak będą jakieś zadrapania
no proszę i jeszcze kilka osób dzięki mnie odkryje, że tego nie można myć w zmywarce ha ha

U mnie też ta woda chlupała, właśnie dlatego zwróciłam uwagę, że coś jest nie tak.

no nic, na razie się suszy na balkonie w przewiewnym miejscu, jak wrócę to sprawdzę czy tym razem ujdzie mi na SUCHO
Stary 2015-04-23, 13:25   #15
pannaatopowa
Zakorzenienie

Cytat:
Bałam się podważać, bo wtedy już na bank mi nie uznają na gwarancji jak będą jakieś zadrapania
no proszę i jeszcze kilka osób dzięki mnie odkryje, że tego nie można myć w zmywarce ha ha

U mnie też ta woda chlupała, właśnie dlatego zwróciłam uwagę, że coś jest nie tak.

no nic, na razie się suszy na balkonie w przewiewnym miejscu, jak wrócę to sprawdzę czy tym razem ujdzie mi na SUCHO
Cóż za piękna gra słów! Ja próbowałam rozdrobnić ser w blenderze. Okazało się, że wszystko (nawet orzechy i mięso), ale nie ser. Przestal mi działać i myślałam, że się spalił. Jednak mi uszło na sucho. Teraz działa. Może ma jakieś zabezpieczenie, ktore chroni przed spaleniem, które unieruchomiło silnik. To tak słowem mojej historii

Życie jest jak jazda na rowerze. Żeby utrzymać równowagę musisz się poruszać naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-23, 21:40   #16
Marudna Krolewna
Rozeznanie

Wymyłam w zmywarce,a nie można

Mój ojciec kiedyś frytkownicę w zmywarce umył.. I działała o.O a on był zdziwiony czemu zebrał ochrzan haha a jeśli chodzi o wieczko od blendera to od lat myje w zmywarce
Marudna Krolewna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-24, 17:41   #17
Miss Saeki
Zakorzenienie

A z tym myciem w zmywarce to nie chodzi tylko o szybsze stepienie się ostrzy?
Stary 2015-04-24, 18:55   #18
izusek
Rozeznanie

Zawsze myję ten element w zmywarce, tę końcówkę "żyrafę" z ostrzami także. Jak woda naleci do środka to ją wytrząsam, zostawiam na noc do góry nogami i wszystko działa elegancko Także wyluzuj
izusek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-03, 23:36   #19
ann6677
Przyczajenie

działa
Aczkolwiek nie polecam sprawdzać ponownie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-04, 00:20   #20
Reign of light
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marudna Krolewna Pokaż wiadomość
Mój ojciec kiedyś frytkownicę w zmywarce umył.. I działała o.O a on był zdziwiony czemu zebrał ochrzan haha a jeśli chodzi o wieczko od blendera to od lat myje w zmywarce
ojej ja tez tak robilam, blendera tez w zmywarce zmywalam, nie wiedzialam, ze nie wolno. ale dzialaja
Reign of light jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-04, 00:28   #21
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
działa
Aczkolwiek nie polecam sprawdzać ponownie
Super!
Kamień z serca
201604130936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-04, 18:11   #22
szarri
Wtajemniczenie

Cytat:
No dotychczas niczego nie udało mi się zepsuć, a w wieku 30 lat to spore osiągnięcie, więc uważam to za najgłupszą rzecz nawet nie zafarbowałam niczego w praniu.
O BOSZE Nawet nie wiesz, jak Ci zazdroszczę
szarri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-04, 23:41   #23
ann6677
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez harleyka Pokaż wiadomość
Super!
Kamień z serca
nie smiejcie się babulce wredne!
on kosztował prawie 4 stówy- jakbym zepsuła po kilku dniach użytkowania, to by mnie krew zalała panika była jak stąd no Nowego Jorku, a TŻ za każdym razem teraz ma ubaw i tekst przy wyjmowaniu naczyń ze zmywarki "a pokrywka od blendera gdzie leży?" jest standardem

kolejne sieroty odetchną z ulgą, że działa :P

swoją drogą, na umycie frytkownicy w zmywarce nie wpadłam, a widzę, że już kilku się zdarzyło to może nie jestem najgorsza

i co ciekawe - nie znalazłam na żadnym forum podobnego pytania - myślałam, że jestem ewenementem, a tu? zaskoczenie jest nas więcej :P

chojerne zmywarki

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

Cytat:
Napisane przez szarri Pokaż wiadomość
O BOSZE Nawet nie wiesz, jak Ci zazdroszczę
no jakoś tak wyszło.. żeby było jasne - nie żyję w buszu i mam styczność ze sprzętem RTV AGD
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości