|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Wymyłam w zmywarce,a nie można![]() 3 godziny temu zrobiłam chyba najgłupszą rzecz w życiu ![]() wymyłam w zmywarce jedną z końcówek do blendera i okazało się, że nie można jej myć w zmywarce. Spieszyłam się, to nowy sprzęt i nie zwróciłam uwagi na znaczek.. najgorsze jest to, że dostało się trochę wody do środka.. miałyście taki przypadek? da się uratować czy mam przerąbane? ![]() no masakra. w życiu nie zrobiłam czegoś tak głupiego.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Wymyłam w zmywarce,a nie można
Nie napisałaś najważniejszej rzeczy: czy ta końcówka przestała od tego działać? Sprawdzałaś?
A tak nawiasem mówiąc... Chciałabym móc uważać coś takiego za najgłupszą rzecz w swoim życiu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Od takiego mycia może się zepsuć sprzęgło w końcówce (taka część która przekłada obroty silniczka na obroty końcówki) - możesz kupić nową część lub wymienić sprzęgło jeśli przestało działać. Zresztą na gwarancji nie będą wiedzieć czy część zalała się w zmywarce czy przy myciu ręcznym
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
a nie mam pojęcia, bo ta woda w środku jeszcze nie wyschła, więc nie podłączałam. To jest to wieczko od kielich, do którego podłącza się blender.
No dotychczas niczego nie udało mi się zepsuć, a w wieku 30 lat to spore osiągnięcie, więc uważam to za najgłupszą rzecz ![]() ![]() ![]() no w sumie nie pomyślałam o tym, że na gwarancji nie będą wiedzieli, że podczas mycia ręcznego też się mogło zdarzyć.. dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Spokojnie - to samo wyparuje. Zostaw w przewiewnym miejscu.
Ja myję w zmywarce. Nie myj tylko częsci elektrycznych.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie rozumiem, o której części mówisz, ale jeśli nie ma ona żadnego kabelka itp. to nic jej nie powinno być. Zazwyczaj nie można myć w zmywarce, żeby się coś nie porysowało, nie pękło, nie sprał się kolor, żeby się nie roztopiło. (pomijam oczywiście części elektryczne, bo wiadomo czemu tych nie wolno prać ![]() Jak wyjęłaś i nie wygląda na zniszczone, to powinno być ok. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
nie nie MyNameIsSophie
![]() ![]() ![]() ![]() A smialam sie zawsze z kretynek, ktore zadaja pytania pokroju "czy maszynke do mielenia mozna myc w zmywarce" ![]() najgorsze jest to, ze gdyby to byla czesc stricte elektryczna, to bym w zyciu nie wpadla zeby to dac do zmywarki! a ja dalam te pokrywke czarna (pierwszy rzad trzecia rzecz. taki kielich z raczka). Ona nie ma nic wystajacego metalowego, tylko taki bolec, do niego wsadza sie blender na klik i wtedy mozna siekac w tym kielichu. To jest taka przejsciowka. teraz się modle zeby po wyparowaniu dzialalo.. No mowie Wam, jak wyjelam to ze zmywarki, to uznalam, ze musze jednak wziac urlop na majowke.. <zmęczony dureeeeń!> no nic, poczekam do jutra, jak wszystko bedzie dzialalo, to dam znac dla potomnych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Też do przykrywki do pojemnika z blendera dostała mi się kiedyś woda - było słychać przy potrząsaniu. Usunęłam wodę, podważając delikatnie nożem łączenie między dwoma częściami tej przykrywki i potrząsając nią, w końcu woda wyleciała. Nie mam takiego modelu jak ten na zdjęciu, tylko taki sprzed kilku lat, więc nie wiem, czy tak by się dało.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Myślę, że wszystko będzie ok! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że nic jej nie będzie, mam taką przejściówkę w swoim blenderze (innym) i myje ją zawsze w zmywarce, nawet nie wiedziałam, że nie można ;x xD
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Ja za to zostawiłam w wodzie "do namoczenia" i też się woda nalała. I też byłam wściekła na siebie (potem oczywiście dostrzegłam: nie myć, tylko przecierać szmatką). Woda wyparowała, blender działa.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Zmywarki nie mam, więc nic przypadkiem nie włożyłam. Alę tę końcówkę często wkładałam do zlewu pełnego wody, na pewno dostawała się tam woda - nie ma innej opcji. Położyłam na suszarkę jak wyschła to jej używałam i nic się nie działo. Ja myślę abyś zostawiła na noc w ciepłym miescu, albo teraz położyła w słoneczne miejsce i będzie dobrze
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Po pół roku używania blendera zauważyłam, że na jednej części(pokrywka od rozdrabniacza) jest znaczek, żeby nie zamaczać w wodzie.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Bałam się podważać, bo wtedy już na bank mi nie uznają na gwarancji jak będą jakieś zadrapania
![]() no proszę ![]() ![]() ![]() U mnie też ta woda chlupała, właśnie dlatego zwróciłam uwagę, że coś jest nie tak. no nic, na razie się suszy na balkonie w przewiewnym miejscu, jak wrócę to sprawdzę czy tym razem ujdzie mi na SUCHO ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Wymyłam w zmywarce,a nie można
Mój ojciec kiedyś frytkownicę w zmywarce umył.. I działała o.O a on był zdziwiony czemu zebrał ochrzan haha
![]() ![]()
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Zawsze myję ten element w zmywarce, tę końcówkę "żyrafę" z ostrzami także. Jak woda naleci do środka to ją wytrząsam, zostawiam na noc do góry nogami i wszystko działa elegancko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
działa
![]() Aczkolwiek nie polecam sprawdzać ponownie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
nie smiejcie się babulce wredne!
![]() on kosztował prawie 4 stówy- jakbym zepsuła po kilku dniach użytkowania, to by mnie krew zalała ![]() ![]() kolejne sieroty odetchną z ulgą, że działa :P swoją drogą, na umycie frytkownicy w zmywarce nie wpadłam, a widzę, że już kilku się zdarzyło ![]() ![]() i co ciekawe - nie znalazłam na żadnym forum podobnego pytania - myślałam, że jestem ewenementem, a tu? zaskoczenie ![]() chojerne zmywarki ![]() ---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- no jakoś tak wyszło.. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:28.