|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Wiza imigracyjna do USA
Nie aktualne
Edytowane przez paulinq2 Czas edycji: 2016-03-21 o 15:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wiza imigracyjna do USA
Uu, wiza imigracyjna... Wystarczy wpisać w Google by wiedzieć jak ciezko ja dostać. Ogółem to sa 3 sposoby. Mozesz aplikować do loterii wizowej, mozesz wyjechac do najbliższej rodziny lub dostać wizę pracownicza. Jako ze chłopak to żadna rodzina to zostają ci te 2 opcje z loteria i z praca. Z tego co wiem (poprawcie mnie jeśli sie mylę) to najbliższy czas aplikacji bedzie koło października 2015 i jeśli sie bedzie wylosowanym (a o to ciezko) to dostanie sie zielona kartę w 2017 roku. Tyle ze nie wiem czy Polska sie zakwalifikuje bo za duzo nas wszędzie
![]() Zeby wyjechac na wizie pracowniczej musisz miec zazwyczaj ofertę pracy od amerykańskiego pracodawcy. Nie wiem jakie sa twoje uzdolnienia i kwalifikacje, ale wiadomo ze w pierwszej kolejności beda szukać pracownikow w USA, wiec trzeba byc bardzo dobrym w tym co sie robi. Ogółem to polecam Google, sprawdź wszystkie opcje, zarówno wiz imigracyjnych jak i nieimigracyjnych i zobacz czy gdzies sie kwalifikujesz. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Co robisz i czym sie zajmujesz w Polsce? Stala praca? Uczysz sie moze? Masz jakies oszczednosci/wyzsze wyksztalcenie? Pytam, bo wlasnie to beda brac pod uwage - stabilna sytuacje. Chodzi o to, zebys miala jakies korzenie w Polsce, ktore by Cie zmuszaly do powrotu. Wize, o ile dostaniesz, to i tak turystyczna na maks 6 msc-y pobytu tam. A co dalej? Planujesz tam zostac nielegalnie? Jezeli tak, to to jest wlasnie cos, czego Amerykanie nie chca, wiec bedziesz sprawdzana/pytana pod tym katem.
Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 Czas edycji: 2015-04-13 o 12:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Najlepiej to wejść w związek małżeński z Amerykaninem. To najpewniejszy sposób.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą niezła desperacja lecieć na obcego faceta żeby dostać wizę, bo w normalnym związku pośpiech nie jest chyba wskazany.
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiście jak ktoś chce ślubem wyłudzić wizę to inna sprawa ale jak nie ma innej opcji żeby żyć blisko siebie to ja problemu nie widzę a co do autorki - google wszystko Ci powie i niestety powie Ci, że twój plan jest praktycznie nie do zrealizowania a chłopak to obywatel czy siedzi tam tymczasowo/nielegalnie?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Obecnie studiuję produkcję. Studia kończę za rok i wtedy chciałabym przenieść się do niego.
Ślubu na razie nie chcę brać, chciałabym poczekać z tym, a nie brać ślub z przymusu ze względu na wizę. Chłopak jest obywatelem Edytowane przez paulinq2 Czas edycji: 2015-04-14 o 09:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Staraj sie juz teraz o wize, jak jeszcze studiujesz. Zrobilabym to jak najszybciej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;51032413]Staraj sie juz teraz o wize, jak jeszcze studiujesz. Zrobilabym to jak najszybciej.[/QUOTE]
chodzi o staranie się o imigracyjną? a czy jeśli załatwi mi pracę w Ameryce, to pismo od pracodawcy pomoże w zdobyciu zielonej karty? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
USA, to nie Anglia. Namawiam do zglebienia tematu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
A wiza narzeczenska? Tylko, ze tu tez slub wchodzi w gre. Ja sie zgadzam z eyo "why not", no ale to kwestia indywidualna.
Edytowane przez b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e Czas edycji: 2015-04-14 o 20:40 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Narzeczenska czyli ma sie 90 dni na zawarcie małżeństwa. A ze ślub planuje sie miesiącami to tak nie bardzo.
Polecałabym starać sie o turystyczna i jak wyjdzie z chłopakiem to małżeństwo, jak nie wyjdzie to powrót. Tyle ze taka wizę tez trudno dostać, szczególnie ze chłopak tam a tutaj nic by Cie nie wiązało... No ale łatwiej niz imigracyjna. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Tylko, że nieimigracyjna to krótki okres jakieś 3 miesiące może dostanę prawda? A potem trzeba wrócić do Polski.
jejciu nie mam już pojęcia co robić ![]() wybitnym naukowcem, lekarzem nie jestem, chyba że spróbuję w tych losowaniach. Edytowane przez paulinq2 Czas edycji: 2015-04-14 o 21:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
jeśli nie znajdę innego sposobu to powiem mu w jakiejś luźnej rozmowie, że muszę być jego żoną by móc tam być. Może się oświadczy
![]() ![]() a może jest szansa, że zniosą wizy ? Czytałam parę artykułów na ten temat czy to raczej nie możliwe? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
sprobuj loteri wizowej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Wjazd do USA na wizie K1 wymaga obywatelstwa osoby składającej dla Ciebie petycję. Czy Twój partner jest obywatelem Stanów Zjednoczonych?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Slub mozesz rozdzielic na cywilny i koscielny z weselem, wtedy cywilny w sukience z szafy on jaki ma garnitur taki wlozy tylko swiadkowie i potraktowac to jako formalnosc, a potem planowac miesiacami koscielny, przymiarki bialej sukni, wesele z ciotkami i dogrywanie sali czy orkiestry. Jesli oczywiscie o takie tradycje chodzi.
Rodzina nawet nie poczuje roznicy czy Wy tylko dlugo oczekiwany pod oltarzem czy jednak duuzo wczesniej juz byl usc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.