|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Depilacja pach depilatorem
Witam, mam problem i liczę że mi pomożecie
![]() Od roku używam depilatora aby pozbywać się włosków z pach, wszystko było do tej pory fajnie ponieważ efekt trzymał się tydzień, pachy miałam gładkie i nie pojawiały się żadne "problemy" aż do tej pory ![]() ![]() Na czym może polegać problem z takimi ranami teraz? Ratunku ;( |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Depilacja pach depilatorem
polecam alantan, również ma z tym problem, możesz również chłodzić te miejsca i rozpuścić wapno od alergii i je wypić przez dwa , trzy dni dwa razy dziennie, radzę nie używać przez dwa dni deodorantów z alkoholem bo tylko bardziej podrażnią skórę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Dot.: Depilacja pach depilatorem
Ja miałam podobnie. Na zimę zrezygnowałam z depilatora i miałam ogromny problem żeby znowu zacząć depilować pachy. Jak tylko przytknęłam depilator do skóry zaczęło się pieczenie i ogromny ból (włosy przez zimę znowu stały się grubsze i mocniejsze). Jednak zacisnęłam zęby i udało się wydepilować na trzy podejścia. Aby złagodzić ból używałam żelu aloesowego. Po pierwszej depilacji znowu jest w miarę bezboleśnie i bezproblemowo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:43.