|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() Śmierdząca biżuteria
Witam. Mam pytanie. Ponad rok temu kupiłam w Bijours naszyjnik . Kosztował sporo ,ale i tak nie sądze by to było prawdziwe srebro. Moj problem polega na tym ,ze ten naszyjnik smierdzi metalem. Przy zakupie było wszystko ok. Jednak gdy zaczęłam go nosic ten metaliczny zapach (który raczej nawet osoba przebywająca obok) wyczuje nie chce minąć. Próbowałam mycia w mydle,płynach do czyszczenia bizuterii . Chwilowo pomagało, tzn. na początku dnia, był bezzapachowy ,ale potem znów wyczuwam ten zapach. Nie poce się,pozyczyłam go mamie i także skarżyła się na ten zapach. Tak więc nie sądze,by to było uwarunkowane tym, ze akurat na moim ciele on ma taki zapach. Co byście poradziły
![]() ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Śmierdząca biżuteria
Nic juz z nim nie zrobisz. Niektore metale po prostu zaczynaja smierdziec. Ja wywalam od razu takie rzeczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
możesz tez spróbować wymienic ten metal. wszystko zależy od tego jak jest 'zmontowany'
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
A idx z nim do sklepu. Ciekawe co ci powiedzą pracownice. Moze mają jakąś receptę na to??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Przyszła mi na myśl reklamacja w sklepie, ale to chyba niezbyt dobry pomysł, bo jak piszesz kupiłas go troszkę dawno, i paragonu pewnie tez nie masz, a nie da się tego metalu wymienić na cos innego?
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
U, ciezka sprawa. I rzeczywiscie pozostaje albo reklamacja (tu bedzie ciezko bo kupilas go dawno, ale jesli w galerii to paragon jest zazwyczaj na 2 lata), albo pokombinowac i wymienic metalowe czesci na srebro. I na przyszlosc pytac sie czy srebrny, a jak tylko pojawia sie takie problemy to zwracac.
Wklej fote, pokombinujemy co z tym zrobic. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
Wracam na Wizaż ![]() Edytowane przez szkubana Czas edycji: 2006-05-21 o 16:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Czyli poprostu kilka lancuszkow na pionowych beleczkach. Myslalam ze to bedzie wiecej korali, wtedy mozna by cos z tym zdialac. Idz do jubilera i zapytaj czy jest jakas rada na to, nie sadze ale moze cos sie poradzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Obawiam sie ze jesli to nie srebro to nie zrobisz nic. Jedynie moznaby moze wymoczyc w jakims kwasie ale wtedy musialabys znac sklad tego metalu i znalezc chemika ktory bedzie wiedzial jaki kwas i jakie stezenie aby naszyjnik sie nie rozpuscil albo nie skorodowal.
A na przyszlosc polecam wyroby z metali szlachetnych, za ta cene albo niewiele wyzsza kupilabys mysle juz produkt srebrny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Podbijam temat. Też mam parę sztuk biżuterii (głównie kolczyki) wydzielających ten nieprzyjemny zapach. Myślicie, że już tylko wyrzucenie wchodzi w grę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.