|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Ubiór do Watykanu
pod koniec maja wybieram się na wycieczkę do włoch. Drogie Wizażanki, może orientujecie się jaka ma być wtedy pogoda tam ? I jeszcze jedno. Mam zamiar zwiedzić Watykan, ale wiem, że tam obowiązuje specjalny strój. Czy uważacie, że czarne legginsy i nieco dłuższa bluzka z krótkim rękaem bez dekoltu to będzie dobyr wybór ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Ubiór do Watykanu
co do pogody-na necie można znaleźć
![]() byłam 3 razy na Watykanie i faktycznie strażnicy bardzo pilnują stroju... nogi muszą być zakryte jak i ramiona, niektórzy wiązali sobie bluzy na nogach... myślę, ze legginsy nie powinny stanowić problemu o ile są do kostek, co do koszulki-wiem,ze problem jest z bluzkami na ramiączkach, a z krótkim nie wiem, ale na wszelki wypadek-dobrze wziąć sweterek z długim, żeby w razie problemu założyć ![]() miłego wypoczynku, to piękne miasto ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
W Watykanie byłam w zeszłe wakacje .
I faktycznie ... nie wpuszczają osób w krótkich spodenkach . Co do bluzek na ramiączkach ,najlepiej wziąć sobie dużą chustę i zakryć nią ramionka ![]() Nawet jeśli będzie gorąco zawsze możesz ją później ściągnąć ![]() Do leginsów się na pewno nie przyczepią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
JA byłam ubrana w sweter z długim rękazem i w jeansy, akurat większośc była tak ubrana bo był październik a więc nie tak specjalnie ciepło, poza tym w środku bazyliki panuje dośc przyjemny chłód więc na ramiączka bym sie nie porywała
![]() ![]()
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Ja bylam w srodku lata. Mialam spodnie 3/4 i nie bylo problemow. Krotkie w gre nie wchodza. Buzka na krotki rekaw, ale nie za krotki bo ramiona maja byc porzadnie zakryte. Oczywiscie zadnego dekoldu.
Straznicy nie naleza do przyjemnych i bardzo sie czepiali... Wspomniane wiazanie bluz na nogach tez bardzo dobrze pamietam ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
a czy leginsy za kolana, nie do kostek tylko za kolana, rozwiaza sprawe? dodam ze a one nieprzeswitujae w zaden sposob
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
fajnym rozwiązaniem jest wiązana długa spódnica, po mieście mozna chodzić w krótkich spodenkach i tylko przed wejściem do kościołów (nie tylko Watykan) przewiązać w pasie i już wszystko zakryte
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
zasloniete.ramiona.koniec znie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Jak ja byłam, jeszcze jako dziecko, ale tak na 15 lat wygladala. Mialam legginsy za kolano i tunike na ramiaczkach i nic nikt nie mowil. Byli ludzie z szortach i tez chyba nic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
ja byłam w legginsach. Jeśli będziesz miała krótsze spodenki to możesz kupić długą chustę i ją zawiązać jako spódnicę. Później masz problem z głowy, a chusta może się też przydać np na schodach hiszpańskich żeby nie siadać na schodach a mieć coś pod pupę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
mam spódnicę do ziemi, jednak jest takiego tiulu i ma podszewkę sporo ponad kolana, i trochę ud oraz kolana i poniżej kolan prześwituje, czy takie coś przejdzie w Watykanie ?
http://image.ceneo.pl/data/products/...fon-110-cm.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Ja byłam w sukience dużo przed kolano i z odkrytymi ramionami.Przechodziłam dwa razy przez bramki i nikt mi nic nie powiedział.Tobie jednak radzę zasłonić ramiona i nogi,bo ja przez ten kusy strój niezłego się strachu najadłam, czy mnie przepuszczą... a kolejka była długaśna.Poza tym głupio się czułam już w samej świątyni.
Widziałam także,jak nie wpuszczali ludzi ubranych zbyt wyzywająco,albo w spodenkach dłuższych niż moja kiecka.Sprawdzają dokładnie,więc sama nie wiem jak mi się udało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:04.