![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Prezent dla promotora
Coś innego niż pióro?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Prezent dla promotora
zestaw porcelany, ksiazka z dedykacja, wizytownik skorzany, bilety na jakas dobra opere lub teatr,
zalezy wszystko od tego jakie ma zainteresowania promotor |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Ja polecam książkowy album ze zdjęciami i opisem ciekawych miejsc. Jeśli promotor jest mężczyzną, to wypada dać również alkohol. Kobiecie jakąś biżuterię. Dobrym pomysłem jest też zegarek, ale to już trzeba lepiej znać osobę, aby trafić w gust.
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Zestaw porcelany? Zegarek
![]() Aha, nie dodałam - prezent od tylko 2 magistrantek ![]() Podoba mi się pomysł z biletami i albumem. Nad albumem sama myślałam właśnie, ale facet jest snobem wielkim i... mam wrażenie, że i tak nic mu się nie spodoba. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
wlasnie to znaczaca informacja od ilu osob jest ten prezent
![]() oraz co wyklada promotor. jakie ma zainteresowania. noi na jakiej jestescie stopie "zazylosci". zdarza sie ze seminarzysci jak dobrze zyja z promotorem i to butle dobrego alkoholu daja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Szczerze? Dajemy, bo tak wypada, zwłaszcza dlatego, że obie przełożyłyśmy obronę na październik i facet dał się złapać we wrześniu w trakcie swego urlopu. Zażyłość - żadna, pomoc - program minimum, że tak powiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
to nic nie kupuj, juz i tak dostal kase za to ,ze jest promotorem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Lady of Harley-Davidson
|
mysle nad czyms fajnym, mam troche czasu bo do czerwca, ale ja z kolei z moim promotorem jestem na "ty" i chodze na piwo zeby sobie pogadac (na tematy nie zwiazane z mgr) wiec to inna zazylosc
![]()
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
A ja kupiłam taki duży kosz ze słodyczami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
kupiłam z koleżanką spinki do mankietów w YES
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
ja byłam w takiej samej sytuacji - prezent od dwóch osób i kupiłyśmy kalendarz książkowy national geografic na na następny rok rzecz jasna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
To dajecie prezenty promotorom? przyznam, że jeszcze się z tym nie spotkałam.. a już jedna praca za mną, druga w tym roku. Nawet do głowy mi nie przyszło, żeby dawać prezent.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Mnie też nie...pierwsze słyszę o takim zwyczaju, u mnie tylko kwiaty. Owszem ładne, duże bukiety, ale tylko kwiaty...Jeśli już miałabym się decydować na coś innego to wybrałabym książkę czy album - jednak trudno trafić w gust nie znając dobrze osoby obdarowywanej.
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Ja ze znajomymi kupiliśmy kwiaty dla prromotora i eleganckie czekoladki Lindta dla promotora recenzenta i przewodniczącego komisji. Składaliśmy się na prezent w osiem osób, więc wyszło niedrogo.
Ogólnie wydaje mi się, że dawanie drogich prezentów jest troche nie na miejscu, liczy się gest, czekoladki i kwiaty są neutralne i raczej nie postawią kogoś w niezręcznej sytuacji. Jeśli składacie się na prezent we dwie, to ja kupiłabym po prostu jakieś bardzo eleganckie czekoladki, zwłaszcza, że jak mówisz, nie zawdzięczasz promotorowi za wiele ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
Nie zawdzięczam. Natomiast doceniam, że mimo urlopu zgodził się na spotkanie, podpisał pracę, bez chamskich tekstów itd.
Podoba mi się chyba najbardziej pomysł z tym koszykiem słodyczowym, obok mnie jest sklep gdzie takie rzeczy dziewczyny robią, można dać niekoniecznie słodycze - kawę, herbatę itp. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
mój tato jest promotorem, najczęściej ludzie dają kwiaty i kosze ze słodyczami
nieagatkaDot.: Prezent dla promotora to nic nie kupuj, juz i tak dostal kase za to ,ze jest promotorem "to nic nie kupuj, juz i tak dostal kase za to ,ze jest promotorem " haha ![]()
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
Jennifer, niby tak - ale gest to raczej dla kogoś kto pomógł, a nie dla kogoś, kto olewał cię przez 2 lata. Promotor z lic był rewelacyjny. No, ale już końcówka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Przy pracy licencjackiej promotorowi nic nie kupiłam- zlewka maksymalna. tylko była zbiórka na kwiaty dla komisji.
Przy magisterce trafiła mi sie zajefajna babka. Zawsze pod telefonem, szła mi niesamowicie na ręke, sama odsyłała pracę z poprawkami, co do przecinka, pocztą. Dałam jej perfumy Chanel (pracowałam wtedy w Sephorze i miałam znizki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22395545]Jennifer, niby tak - ale gest to raczej dla kogoś kto pomógł, a nie dla kogoś, kto olewał cię przez 2 lata. Promotor z lic był rewelacyjny. No, ale już końcówka
![]() Taak własnie mówie o rzetelnej pomocy ze strony promotora ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Alkohol u mnie odpada, facet jest dziwny, nie zdziwiłabym się gdyby walną butelką w drzwi
![]() Zdecydowałyśmy się na koszyk z kawą, herbatą, czymś słodkim. Nie zalegnie w piwnicy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Ja standardowo... dałam kwiaty
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Odświeżam wątek. Jakie macie jeszcze pomysły na gustowny i nie-(zbędny) prezent dla promotora - kobiety. Miałam już jedną obronę ale promotorem był mężczyzna i nie miałam problemu. Teraz jestem w kropce. Macie może jakieś podpowiedzi?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
Żartujecie? Z kobietą najłatwiej.
Choćby voucher do spa czy do kosmetyczki na zabieg jakiś ![]() Wiesz cokolwiek o tej pani? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Ja bym poszła do herbaciarni i kupiła kilka rodzajów herbat na wagę np po 50 gram, w ładnych puszkach i to ładnie zapakowała. Chodzi chyba o miły gest a nie coś drogiego.
Choćby voucher do spa czy do kosmetyczki na zabieg jakiś Wtf? Kupon do spa dla promotorki? Ja chyba w innym świecie żyje. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
Oluun, ja nie znam cen
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25234527]Oluun, ja nie znam cen
![]() dużo zależy też od tego, od ilu osób jest prezent. U mnie było tak, że na seminarium było nas 15 osób ![]()
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
No nie, raczej sie nie daje innych prezentow niz kwiaty, alkoholu wrecz nie wypada. Mozna jedyne co dodac to bombonierka. To tylko obrona, egzamin panstwowy, a nie urodziny promotorki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
A przepraszam, jest zwyczaj dawania prezentów na urodziny promotora
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25244318]A przepraszam, jest zwyczaj dawania prezentów na urodziny promotora
![]() no dajcie spokój... może to miłe według nas, ale profesorowi/doktorowi jestem pewna, że jest niezręcznie i później nie wie co z tym zrobić, a trochę o tym pojęcie mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
Nie, chodzilo mi o rodzaj prezentow a nie okazje. Na obrone nie idzie sie z flaszka, na urodziny tak.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:31.