|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
zmywanie starego kleju
Dziewczyny, przychodzę do was z takim problemem. Mam nadzieję, że nie zostanę przeniesiona na "dom i ogród".
Kupiłam rower od koleżanki za bezcen, dosłownie stówa. Problem jest taki, że ma okropne ślady z kleju (w tym miejscu musiały być naklejki, które zostały zdarte). Rower ma około 10 lat. Próbowałam każdego sposobu na zmycie tego kleju, tłuszczu, rozpuszczalnika, benzyny ekstrakcyjnej, zmywacza do paznokci, płynu do mycia naczyń, odtłuszczacza, WD40. Nic nie daje rady. Rozpuszczalnik jedynie zmiękcza klej, i da się go skrobać nożem, wtedy zostają takie "gluty" z kleju, ale rower się niemiłosiernie rysuje. Już przez przypadek zdarłam lakier w kilku miejscach. Jednak żeby pomalować rower na jednolity kolor i zakryć rysy, to muszę się pozbyć tego cholernego kleju. Macie jakiś pomysł, co z tym zrobić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: zmywanie starego kleju
skoro i tak będziesz go malować to spróbuj papierem ściernym.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Prawdziwy spirytus 95%. Piszę serio, dobrze czyści, możesz w sklepie spożywczym kupić, najmniejsze opakowanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Kiedys gdzies wyczytalam,ze majonezem latwo schodzi klej po naklejkach. Naloz,odczekaj kilkanascie minut i zetrzyj gabka.
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Majonez to tluszcz. A tego juz probowała
![]() |
#6 |
lokalna gwiazda
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Był odtłuszczać nie tłuszcz, masłem nasmarować i poczekać.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spojrz wyzej.
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
samym acetonem u mnie schodził kiedyś klej po okleinie na szafkach, a zmywacz do paznokci nie ruszał. No i nitro może da radę, bo może tego rozpuszczalnika nie próbowałaś.
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Goo gone jest świetny na takie rzeczy. Nie wiem czy można kupić stacjonarnie, na pewno jest w necie. Ja na allegro kupiłam kiedyś.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Może spróbuj gorącej wody (ale bardzo gorącej) i ostrzejszej strony gąbki? Ja tak zmywam klej z niektórych słoików, taki właśnie co glucieje po zmywaczu i się kulkuje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Co w końcu użyłaś Tinkerbell do zmywania tego kleju i jak rezultaty?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Zeszlifowałam miejsca w których był klej, resztę zmatowiłam. Jutro nałożę podkład antykorozyjny na te miejsca zeszlifowane i farbę na zmatowione.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
Tinkerball zaimponowałas mi perfekcyjnym opanowaniem tematu z zakresu lakiernictwa, mechanik z Ciebie na 6!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:06.