|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Jak rozmawiać z dziewczyną na czacie?
Cześć,
Pomyślałem, że najlepiej zapytać u źródła, czyli Was. ![]() Nie mam zbyt dużego doświadczenia w pisaniu na czatach, bo zazwyczaj były to dziewczyny, z którymi rozmawiałem w cztery oczy. Czat, to jednak coś innego... Mogłybyście podpowiedzieć w jaki sposób budować rozmowę? Czego unikać? Co lubicie i cenicie sobie w rozmowach z facetami w świecie wirtualnym? Edytowane przez Kuba_1 Czas edycji: 2015-05-10 o 09:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak rozmawiać z dziewczyną na czacie?
bądź szczery,naturalny,nikogo nie udawaj ,nie popisuj się i nie zaczynaj znajomości od rozmów o seksie
![]()
kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1235941 ciuchy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1126161 książki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1144051 wish https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1261853 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Zaczynaj rozmowe dosyc nietuzinkowo np. W nawiazaniu do jej hobby. Na pewno nie zaczynaj rozmowy: czesc, jak leci?
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Zacząć to nie jest problem, chodzi mi o dalszą rozmowę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Rozmawiaj na takie same tematy jak przy rozmowie w cztery oczy, co to za różnica czy rozmawiasz przez facebooka czy na żywo?
Ewentualnie można pomyśleć o tym, żeby uważać na żarty w sieci - w rozmowie w cztery oczy łatwiej jest domyśleć się, że ktoś żartuje albo rzuca sarkazmem, ironią - bo odczytuje się to z mimiki, tonu głosu, gestów itd... W internecie możesz z czegoś zażartować a kobieta nie odczyta, że to żart i może coś wziąć za bardzo do siebie. Możesz też pamiętać o tym, by uprzedzać dziewczynę, że na chwilę znikasz, bo idziesz zrobić herbatę/telefon dzwoni itp... Większość osób nie lubi, jak nasz rozmówca bez słowa znika bez słowa i np przez 15 minut nie odpisuje na wiadomości i nie wiadomo czy sobie poszedł czy olał, czy wróci czy nie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Pamiętaj o interpunkcji i ortografii- błędy rażą, w dodatku ciężko zrozumieć bez interpunkcji czy coś było żartem, ironią czy prawdą
![]() Nie zadawaj głupich pytań typu 'jak tam?', bo nie będzie pewnie wiedziała, co odpisać- chyba, że naprawdę na tych samych falach nadajecie. Ale generalnie to tak samo, jak na żywo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Wracając do rozpoczęcia. Widzę, że dziewczyna lubi np. "czytanie". Czy zadanie pytania:
"hej, co ostatnio przeczytałaś?" albo "hej, widzę, że lubisz książki. Co ostatnio przeczytałaś?" nie jest sztuczne i pretensjonalne? Bo ja odnoszę wrażenie, że trochę tak. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przy okazji możesz zapytać czy nie poleciałby Ci jakiejś książki, ale wtedy musiałbyś przeczytać jak by potem o wrażenia zapytała. Możesz zapytać jaki gatunek lubi, czy ma ulubionego autora.
Najlepszą kochanką jest księgowa. Jak się nie zgadza - to się nie zgadza. Ale jak się zgadza, to we wszystkich pozycjach ![]() Mądra kobieta kiedyś rzekła: "Mam to k*rwa w dupie" i żyła długo i szczęśliwie ![]() Dobry pocałunek kobieta czuje między udami
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Tylko nie zaczynaj rozmowy od 'hej'.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
A jak w takim razie?
BTW, jeżeli rozmawiam z dziewczyną poznaną przykładowo na badoo, to po jakim czasie zaproponować jej wspólne wyjście, bo rozumiem, że nie po trzech wiadomościach? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepszą kochanką jest księgowa. Jak się nie zgadza - to się nie zgadza. Ale jak się zgadza, to we wszystkich pozycjach ![]() Mądra kobieta kiedyś rzekła: "Mam to k*rwa w dupie" i żyła długo i szczęśliwie ![]() Dobry pocałunek kobieta czuje między udami
![]() Edytowane przez Ulubiona_rzecz Czas edycji: 2015-05-11 o 04:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Każdy ma inne tempo. Niektóre dziewczyny nie lubią ciągnąć rozmów on-line długo, wolą od razu się spotkać, inne może by wolały najpierw wymienić trochę wiadomości. Sam musisz to wyczuć. Zaproponuj spotkanie, kiedy Ty będziesz czuł taką potrzebę, najwyżej ona odmówi. Edytowane przez fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 Czas edycji: 2015-05-12 o 00:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() potrafiłam zacząć rozmowę i jeszcze tego samego dnia się z kimś umówić jak mi się nudziło ![]() także wszystko zależy od danej osoby, ale zapytać nie zaszkodzi przecież, najwyżej laska się wykręci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Nie mam pojęcia co to badoo, ale jak byłam szczawiem, to sporo czatowałam. Wkurzały mnie błędy i pytania typu:
- ile masz latek ("latek" ![]() - opisz jak wyglądasz (koniecznie w pierwszej rozmowie) - wyślij zdjęcie wszelkie obleśne nawiązania do seksu, pytanie o te sprawy jest wiochą jak się dopiero nawiązuje pierwszy kontakt Pytania o książki, filmy, gry, jak najbardziej ok. Gorzej tylko z delikwentami, którzy pytają, a potem okazuje się np. że ostatnio to czytali w podstawówie Rogasia i nie lubią czytać. Jak już pytasz o książki, to zastanów się co odpowiesz, jak dostaniesz pytanie zwrotne, to samo dotyczy gier, filmów. Myślę że pytanie "mogłabyś mi polecić coś fajnego do czytania" byłoby bardzo ok. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.