|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Stabilizacja po diecie
Od kwietnia jestem na diecie, która średnio wynosi 1500-1800 kcal w ciągu dnia, moje PPM było coś koło 1350, kiedy zaczynałam się odchudzać. Teraz mam 56kg przy 160cm. Schudłam 10 kg, w tempie 0,5-1kg/tygodniowo. Już prawie osiągnęłam swój cel, akceptuję się, tylko problem jest taki, że totalnie nie wiem, w jaki sposób mam wejść na stabilizację. Naczytałam się dużo wątków na ten temat, np. żeby dodawać 100kcal tygodniowo czy tam 20 kcal dziennie. Tylko nie bardzo wiem, jak mam to zastosować w swoim przypadku biorąc pod uwagę fakt, że nie mieściłam się w stałej liczbie kcal, tylko tak jak wyżej wspomniałam, bywało czasem blisko 300kcal różnicy między jednym a drugim dniem. Myślałam o tym, że skoro liczyłam sobie wszystko w aplikacji Fitatu, to żeby przeanalizować sobie wyniki tygodniowe, ile wychodziło tych kcal i na tej podstawie średnio dokładać po 100kcal, tylko teraz problem taki, że wynik na pewno wyjdzie bardzo niejednoznaczny i skokowy, bo zdarzały się też cheaty. Z drugiej strony myślałam też o tym, żeby zjechać do 1500 kcal i ściśle liczyć kcal na tej stabilizacji, tylko wiadomo, że też nie chciałabym stać się totalną niewolnicą liczenia tych kcal, zwłaszcza, że niedługo też wylatuję na wakacje i nie chcę dać się zwariować.
I pytanie, czy stabilizacja powinna rzeczywiście trwać tyle, ile sama dieta? Powinnam dążyć na stabilizacji do ilości kcal równej CPM czy może trochę mniej? Doradźcie coś, proszę. Chętnie też poczytam o Waszych doświadczeniach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Stabilizacja po diecie
Mam ten sam problem.
![]() Na razie po prostu ograniczyłam ćwiczenia (nienawidzę ich, więc spoko) i jem minimalnie więcej (nie liczę kalorii). Waga się chyba stabilizuje. Nie tyję, minimalnie jeszcze schudłam. A co u Ciebie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:28.