![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Co KOCHACIE w zimie? (zerwijmy z "narzekającą mentalnością" Polaków!)
Ja na przykład uwielbiam gdy jest słoneczna, mroźna pogoda, i rześkie powietrze aż świdruje w płucach! Mrr...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: Co KOCHACIE w zimie? (zerwijmy z "narzekającą mentalnością" Polaków!)
Ooo prosze, w tym watku tez sie wypowiem
![]() Uwielbiam rodzinne wypady na sanki, wyjazdy na wies i spacery po polach zasypanych bilym, czystym sniegiem. Uwielbiam jak snieg zgrzyta pod butami, lubie tez las zasypany bialym puchem, a najbardziej lubie w zimie to....ze zaraz po niej jest wiosna i moje urodzinki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Ja też uwielbiam zimowe ostre słońce
![]() ![]() I zimowe powietrze - jest pełne świeżości, jakby nie czuć spalin i typowych "zapachów" miasta. I lubię skrzypiący pod nogami śnieg... i uwielbiam lepić ![]() i lubię długie zimowe wieczory, i gorące rozgrzewajace herbatki, i czas spędzany z książką pod cieplutkim kocem... fajny wątek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Podróżniczka
|
hehe najpierw nienawidzimy a teraz kochamy
![]() ![]() Uwielbiam zime w górach, snieg na drzewach, tę atmosferę, biel i jasność, czystość [ choć nie zawsze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Ojej, a ja w ogóle lubię zimę!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I jeszcze lubię patrzeć jak po prostu pada sobie śnieg. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Pralinka napisał(a):
> Ja na przykład uwielbiam gdy jest słoneczna, mroźna pogoda, i rześkie powietrze aż świdruje w płucach! Mrr... ![]() ![]() to samo tylko oprócz herbatki ![]() kocham sanki mam prawie 20 lat a ostatnio poszłam na saneczki z moją kochaną przyjaciółką zamiast ślizgac się ryłyśmy sankami takie z nas wielkie dupensję ![]()
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Nie, wiem, czy wyrażanie własnych odczuc można nazwać narzekającą mentalnośćią, jeśli tak sądzicie to proszę bardzo, jestem baaaaardzo obrzydliwą, narzekającą Polką,
![]() Wraz ze wzrostem temperatury miejsce narzekającej Polki zajmuje optymistyczna Europejka. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Nie, wiem, czy wyrażanie własnych odczuc można nazwać narzekającą mentalnośćią, jeśli tak sądzicie to proszę bardzo, jestem baaaaardzo obrzydliwą, narzekającą Polką,
![]() Wraz ze wzrostem temperatury miejsce narzekającej Polki zajmuje optymistyczna Europejka. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
anka napisał(a):
> Nie, wiem, czy wyrażanie własnych odczuc można nazwać narzekającą mentalnośćią, jeśli tak sądzicie to proszę bardzo, jestem baaaaardzo obrzydliwą, narzekającą Polką, ![]() > Wraz ze wzrostem temperatury miejsce narzekającej Polki zajmuje optymistyczna Europejka. > ![]() Ehs, bez przesady, aż tak strasznych mrozów to chyba nie mamy? ![]() ![]() Tak, uwazam ze wyrazanie wlasnych odczuc to wlasnie "narzekajaca mentalnosc" gdy odczucia te sa w wiekszosci negatywne. Nie bierz tego do siebie, Aniu! :-D Latwo jest narzekac! Zima- za zimna, za ciepla, za malo sniegu, za duzo sniegu; Wiosna- za wczesnie przyszla, za pozno, za krotka byla, lato- za niskie temperatury, za wysokie temperatury, za duzo deszczu, za malo deszczu... Itd, itp... Narzekac mozna całe zycie, na wszystko i bez konca, tylko po co? ![]() Powtarzam, mówię ogólnie, nie bierz tego Aniu do siebie. ![]() Pozdrawiam kochające wszystkie pory roku! ![]() pees: Na pekajace wargi polecam dobra pomadke ochronna, na przemakajace buty- impregnator a na marznacy tyleczek- dluga i ciepla kurtke. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
kocham za to, że mogę sobie poszusować na nartach
![]() ![]() ![]() miało być bez marudzenia, więc na tym koniec ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Killing me softly
|
lucille napisał(a):
> Ja też uwielbiam zimowe ostre słońce ![]() ![]() > > I zimowe powietrze - jest pełne świeżości, jakby nie czuć spalin i typowych "zapachów" miasta. > > I lubię skrzypiący pod nogami śnieg... Ja też lubię to w zimie ![]() ![]() ![]() Jednak teraz myślę tylko o tym, kiedy nadejdzie wiosna i będzie można zrzucić kurtki... i chodzić w sandałkach... i ustawiać tulipany i żonkile w wazonie... już niedługo ![]()
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Pralinko! Nie biorę niczego do siebie, po prostu mam ochote się wynarzekać bo mam zimową chandrę ![]() Mam nadzieję, że kiedy gdzieś wyrażam moje odczucia pozytywne - bo np. chcę się podzielić swoją radścią - to mentalność mi się zmienia adekwatnie do moich wypowiedzi. ![]() A'propos temperaturki - klikam z Krakowa, rano gdy szłam do pracy było tu -19,5 stopnia. Osobiście wiem, że powinnam mieszkać w ciepłych krajach, ale jeszcze mnie na to nie stać. ![]() Więc sobie narzekam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Pralinka napisał(a):
na marznacy tyleczek- dluga i ciepla kurtke. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Grzańca Galicyjskiego
![]() I to jedyne co lubię w zimie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Aaaa, przypomniałam sobie. Lubię jeszcze herbatę ze śliwowicą łącką na rozgrzewkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Bąbel napisał(a):
> Grzańca Galicyjskiego ![]() O tak grzańca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Jeszcze przypomniałam sobie, że lubię zimowe wyprzedaże, szczególnie te od 50% w górę. I to już naprawdę wszystko co lubię.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
mnóstwo śniegu
![]() ![]() Więc znienacka podchodzę, zakładam mu dźwignię i wyżucam w śnieg tak, że leci na 2 metry ![]() A dodam tylko, że mam 163 wzrostu i ważę 48 kilo, podczas gdy mój ukochany to dosyć duży, nieziemsko sprawny i silny facet, a w dodatku Harcerz Orli. Więc jak mi się uda, po prostu jestem dumna z siebie, a on tylko się śmieje, że się podłożył i tak naprawdę to wcale go nie zaskoczyłam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
ja uwielbiam wieczory,jak pada śnieg.Wychodzę wtedy na dwór,wokół mnie bajkowa atmosfera...mam wówczas wrażenie,że czas stanął w miejscu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
ja koooocham zime!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O wiele bardziej niz lato bo nie moge sie za bardzo opalac (jasniutka karnacja) i w ogole nawet nie lubie sie opalac i nie znosze upałów ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Bąbel napisał(a):
> Grzańca Galicyjskiego ![]() > I to jedyne co lubię w zimie... To to i ja lubię ![]() I wyprzedaże też ![]() A oprócz tego spadające płatki sniegu... Czy przyjrzałyście się kiedyś jakie one sa PIĘKNE? Cos niesamowitego. Sanki i slizgawki - to kochałam w dzieciństwie a teraz do tego wracam ![]() ![]() Lubie Boze Narodzenie, Sylwestra, Walentynki... Lubię kiedy jest dużo CZYSTEGO śniegu. Słowo czystego ma tu ogromne znaczenie, bo brudnego sniegu nie znosze ![]() No i lubie długie szaliki ![]() Lubie też to, ze mozna sobie przytyc ten kilogram czy dwa i nikt nie zauwazy ![]() ![]() Uwielbiam po powrocie do domu wypić ciepłą herbatę z sokiem malinowym i cytryną. ![]()
![]() |
#23 |
Żandarm na emeryturze
|
Kocham to wszystko, co opisałam w wątku o narzekaniu, czyli
"Mroźny i śnieżny wieczór, kiedy żółte światło latarni, odbija się w białym, iskrzącym śniegu ma dla mnie coś z magii ![]() ![]() I czywiście w żadną inną porę roku nie smakuje tak gąrąca Teekanne Irish Cream i grzane wino ![]()
Terenówki na front ![]() Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda Edytowane przez Noor Czas edycji: 2010-11-23 o 18:44 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Żeby zerwać z "narzekającą mentalnościa" Polaków, musiałybyśmy zlikwidować zimę, która rzekomo tak lubicie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
a ja lubie zimę przez okno: to taki przepiękny, bajkowy świat. Czuje wtedy jakbym patrzyła na jakieś magiczne miejsce
![]() ![]() ale nie znosze wtedy wychodzic na dwór brrrr...straszny zmarzluch ze mnie ![]() ale jednak wole śniego od pluchy i deszczu (choć deszcz też ma w sobie wiele uroku ![]() całuski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co KOCHACIE w zimie? (zerwijmy z "narzekającą mentalnością" Polaków!)
mnie tez trudno znaleść coś pozytywnego w zimie, bo zmarzluch straszny jestem, ale tak jak Aga lubię padający lekki snieg wieczorami, oświetlone ulice i taki delikatny śnieg
![]() ale poranki to dla mnie cięzka sprawa ![]() ![]() i zaraz później jest wiosna i to mnie cieszy ![]() lubie zimowe krajobrazy ale tylko widziane przez szybe ![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Kiedyś lubiłam zimę...A póżniej zamieszkałam na Warmii - tak mnie tam wymroziło,a zima trwała tak długo ,że odtąd lubię tylko lato.
Na szczęście na Warmii już nie mieszkam,to może jeszcze kiedyś zimę polubię ![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Ja też niestety zmarzluch jestem i zimą wiecznie mi zimno, mam ręce-lodóweczki. Ale i tak zima jest dla mnie piękna. A teraz jeszcze ta świąteczna atmosfera...która mnie otacza w pracy (centrum handlowe), śnieg, Boże Narodzenie i magiczny urok Zakopanego. Uwielbiam to i już się cieszę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
a ja UWIELBIAM zime!
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#30 |
po prostu Em :)
|
to, że wieczorem za oknem jest jasno od śniegu.. i czasem ślicznie to wygląda.
no i wieczorne bitwy z TŻ w parku, kończące się tym, że oboje leżymy w śniegu i jesteśmy cali mokrzy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:27.