|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Wycięty pęcherzyk żółciowy i co dalej?
Witam, tydzień temu miałam laparoskopowo usuwany woreczek żółciowy. Co teraz moge jeść wiem, ale interesuje mnie dalsza perspektywa. Czy udaje się wrócić do normalnej diety, a właściwie jej braku? Do tej pory codzienny obiad miał w składzie smażone mięso i ciężko będzie się przestawić. Mam 23 lata i czuję, że jestem za młoda by do końca życia rezygnować z takich przyjemności jak smażone jedzenie, kiełbasa z grilla, sery, pizze, czekolada, napoje gazowane (cola, fanta), piwo i moje ukochane GRZYBY
![]()
"Bo chciałabym kiedyś ufać Ci tak, by w Twoich rękach zostawić cały mój świat..." ![]() " Jedno już wiem, jestem silna Jedno już wiem, wytrzymam to Jedno już wiem, jestem silna tak I tylko czasem tracę coś..." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wycięty pęcherzyk żółciowy i co dalej?
up
"Bo chciałabym kiedyś ufać Ci tak, by w Twoich rękach zostawić cały mój świat..." ![]() " Jedno już wiem, jestem silna Jedno już wiem, wytrzymam to Jedno już wiem, jestem silna tak I tylko czasem tracę coś..." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Nie mam woreczka od 3 lat.
Od czasu do czasu jadam pizzę, kotleta, czekoladę - ale naprawdę bardzo bardzo rzadko, od wielkiego święta. Chyba odwykłam od takiego jedzenia wtedy, gdy mi szkodziło i teraz wcale mi go nie brakuje. Piwo też pijam czasem. Daj sobie i swojemu organizmowi przynajmniej pół roku na odpoczynek od śmieci... bo zakładam że wiesz, że do takiego trybu odżywiania nie warto wracać ![]() Potem nie będziesz już miała takich ostrych objawów, organizm nauczy się radzić sobie bez woreczka, można go też wspomóc kreonem do obiadu... będziesz mogła zjeść kiełbaskę i popić piwkiem (nie kilogram ale standardowy kawałek) ale mam nadzieję, że już nie będziesz miała na to ochoty ![]() Edytowane przez Tequillla Czas edycji: 2011-09-14 o 14:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ochotę niestety na pewno będę miała
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ja z kolejnym "mądrym" pytaniem
![]() ![]()
"Bo chciałabym kiedyś ufać Ci tak, by w Twoich rękach zostawić cały mój świat..." ![]() " Jedno już wiem, jestem silna Jedno już wiem, wytrzymam to Jedno już wiem, jestem silna tak I tylko czasem tracę coś..." Edytowane przez 0stra Czas edycji: 2011-09-21 o 15:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
?
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ! potrzebuje pomocy, jestem trzy miesiące po operacji usunięcia woreczka. Dziś zauważyłam, że z mojego pępka (ranę mam tuż pod) leci krew i ropa. Jest tez zaczerwieniony - coś jak by krostki ? Do tego mnie boli. Czy to może mieć związek z operacją ? Jutro postaram się dostać do lekarza, ale chciałam zapytać, bo może panikuję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:28.