|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Zdradziłam męża i jest mi z tym zle ale nie załuje i mysle o kochanku
Na wstępie proszę o zrozumienie i kulture słowa.
Jestem młoda mężatką. Znam męża od 15rż. To mój pierwszy mężczyzna pod każdym względem. Zaszłam w ciąże w wieku 22 lat. Pobralismy się i zamieszkalismy razem. Wszystko było pieknie do czasu aż nie zmieniłąm pracy i zaczęłam czesto wyjeżdzać na kilka dni. Lubie sex i zawsze czułam niedosyt. Przyjaciołka mówi, ze to wina mojego "niewyszalenia sie" za młodu. Oddałam sie jednemu -jedynemu. Nie wiem czy ma racje bo maz jest dobrym kochankiem. Ale ile siebie pamiętam zawsze w mojej głowie siedział jakiś inny męzczyzna i ta ochota na sex z nim. Jestem atrakcyjna i podobam sie facetom więc to nie pomagało. Na ogół oddalałam to pożądanie obcych męzczyzn ale daleko od domu nie potrafiłam ostatnim razem i zdradziłam. Strasznie mi z tym zle bo nie zerwałam kontaktu z tym czlowiekiem. Boję sie, ze mąż sie dowie i odejdzie. Czasami mam ochotę mu to wszystko powiedzieć ale wiem jak bardzo go to zrani. Nie wiem co robić i JAK Z TYM ZYĆ ? Jak to zakończyć? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Zdradziłam męża i jest mi z tym zle ale nie załuje i mysle o kochanku
Cytat:
Pozwól mu na to. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rotmistrz
|
No coz. Pomysl o rozwodzie.
Co sie stalo to sie stalo, ale chyba nie chcesz przez lata robic mezowi rogow? Nie rozgrzeszam cie, ale wiekszosc zwiazkow ktore ja znam, gdy sa zaczete w tak mlodym wieku sie rozpada. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Poczekaj poczekaj bo mi się chyba ze zmęczenia literki zlewają... Nie zerwałaś kontaktu z facetem, z którym zdradziłaś swojego męża, z którym masz dziecko, który kocha Cię od momentu jak jeszcze był nastolatkiem?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Minnie, gryzie Cię sumienie, ale wywalanie tego na wizażowy wątek to dobrowolne oddanie się na lincz. Ukamienują Cię, a nie pomogą uporać się z tym, co w Tobie siedzi. No chyba że z powodów wyrzutów sumienia tego właśnie potrzebujesz. Wizażanki są dość jadowitymi jędzami, ale to pewnie widzisz już sama... Podsumują Cię bez cienia empatii.
FILIŻANKA ![]() Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2015-06-03 o 20:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie zdrada to najgorsze, co można zrobić partnerowi i nic takiego zachowania nie usprawiedliwi. Zrobiła to świadomie, więc teraz niech świadomie ponosi tego konsekwencje. A argument z "wyszaleniem się" to marna próba usprawiedliwienia i wybielenie siebie.
Najlepszą kochanką jest księgowa. Jak się nie zgadza - to się nie zgadza. Ale jak się zgadza, to we wszystkich pozycjach ![]() Mądra kobieta kiedyś rzekła: "Mam to k*rwa w dupie" i żyła długo i szczęśliwie ![]() Dobry pocałunek kobieta czuje między udami
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Zdradziłas raz, zdradzisz i drugi i trzeci itd. Żal mi Twojego męża i dziecka bo wątpię, że mu o tym powiesz i jak nie wpadniesz, to pewnie nigdy się nie dowie.
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
ale jaką empatię można mieć do kogoś kto działa nieetycznie, z czysto egoistycznych pobudek i rozwala życie dziecku i jego ojcu?
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
czasem Ci co zdradzili raz, zrobili to tylko raz.
też czasem myślałam że wszystko jest czarne lub białe ale tak nie jest.. Autorka nie jest aż tak zepsuta, bo wyrzuty ma. Autorko szczerze? odetnij się od kochanka, jeśli zależy Ci na mężu, napraw swoje relacje z mężem, zastanów się co jest ważniejsze seks czy udane życie z kimś z kim chcesz się zestarzeć? Za kilka - kilkanaście lat w większości związku wypala się pożądanie a i biologia daje o sobie znać, wtedy co jest ważniejsze? to że potrafisz z kimś się przyjaźnić prawda? Jeśli jesteś " niewyżyta" spróbuj z mężem urozmaiceń
Kontrola - najlepszą formą zaufania ![]() Mam swoje zdanie na dany temat ,nie zawsze musimy mieć takie same ![]() zamykam kolekcję półmaratonów czas na ... ![]() Edytowane przez barbarossan Czas edycji: 2015-06-03 o 21:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dorosła osoba podjęła świadomą decyzję o zniszczeniu swojego małżeństwa (bo wnioskuje, że otwartego związku nie prowadzili), zdradzenia swojego partnera, co w sumie oznacza także zniszczenie jemu życia i ma to ogromny wpływ także, na ich dziecko (jeżeli np. dojdzie do rozwodu). Konsekwencje takich rzeczy są raczej znane. Dodatkowo autorka nadal utrzymuje kontakt z facetem, z którym tego męża zdradziła. Powiedz mi więc, jaki jest powód, dla którego autorka miałaby usłyszeć od nas coś innego? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Cóż temat mówi wszystko, nie żałujesz a to oznacza jedno powtórka jest pewna, tym bardziej gdy jeszcze nie zerwałaś kontaktu z tym drugim.
Więc serio powiedz mężowi lub odejdź nie mówiąc, ale nie bądź z nim bo po cholerę niszczyć mu życie skoro nie żałujesz zdrady? Ale znam zakończenie, zostaniesz z mężem nic mu nie mówiąc bo przecież co ludzie powiedzą, jest dobrym ojcem itd a kochanek będzie na boku bo przecież musisz się wyszumieć żeby za ileś lat nie żałować że się nie wybawiłaś za wszystkie czasy. Edytowane przez dominikmeller25 Czas edycji: 2015-06-03 o 21:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się w 100%.
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Dziecka szkodaâŚ
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Jestem tego samego zdania co dziewczyny. Bylas swiadoma tego co robisz z tym facetem i jakie beda tego konsekwencje. Nie masz 15 lat, aby myslec po fakcie.
Osobiscie powiedzialabym dla meza o takiej sytuacji, ma prawo wiedziec co sie stalo. Jednak sama podejmiesz decyzje. Dziewczyny a co powiedzie o tym, ze facet dla swojej kobiety powiedzial, ze czytal jakis artykul, ze jesli zdradziles swoja partnerke i zastanawiasz sie kogo wybrac zawsze wybierz ta druga. Nie zdradzilbys ten pierwszej jakbys ja kochal. Mozecie jakos sie do tego ustosunkowac ? Maz mi wczoraj takie cos powiedzial i jakos mysle nad tymi zdaniami do dzisiaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
dla mnie zdrada to brak szacunku dla żony. A po co mąż, który żony nie szanuje? Niech idzie w cholerę z kochanką a ja mu w zamian wyczyszczę konto.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Szkoda gadać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
BAN stały
|
Nie żałuje ale nie chce znowu go zdradzić. Walczę z tym. Nie boję sie o zdrade gdy jestem w domu ale juz podczas wyjazdów nie potrafie sie opanować zwlaszcza gdy druga strona dąży do tego,gdy jestem zdobywana a nie zdobywam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
nyan nyan ^^
|
To się z nim rozstań. Daj mu szansę na życie z kimś, kto będzie go szanował i będzie lojalny wobec niego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tu sprawa jest prosta, zrywasz wszelkie kontakty z jednym albo drugim, a nie chcesz ciastko i zjeść ciastko. Lub bardziej radykalne metody i zmiana pracy skoro w domu jesteś taka cnotliwa a na wyjeździe wychodzi demon i jesteś gotowa na wszystko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Nie chcesz, ale zrobisz to ponownie, moim zdaniem w momencie gdy nie zalujesz to nie ma szans żebyś się powstrzymała. Pozwól mężowi podjąć decyzję i ułożyć sobie życie jak będzie chciał. Szkoda dzieciaka, bo przez Twoje błędy ono będzie cierpiało najbardziej.
![]() |
#23 |
BAN stały
|
Autorka nie jest zepsuta do szpiku kości bo przynajmniej ma wyrzuty sumienia.
Co zrobić ? Nie wiem. Rozumiem to, że z jednej strony kochasz męża, a z drugiej , jesteś z nim od samego początku, jesteś młoda, pewnie chciałabyś przeżyć ileś tam przygód, tak jak mają to Twoje koleżanki. Do tego jest dziecko i związana z tym odpowiedzialność, bycie "poważną" (dziecko jest absorbujące). Jestem w stanie to zrozumieć, że no po prostu w Twoim życiu chyba nie było fajerwerków i może po prostu jesteś za młoda na stateczne życie. Wiadomo, najłatwiej byłoby zadać pytanie - po co w ogóle wychodziłaś za mąż ?? Bardzo dużo małżeństw zawieranych poniżej 25 roku życia się rozpada - podejrzewam, że z jednej strony może przez nienajlepszy wybór, ale z drugiej pewnie przez rutynę. Inni się "realizują", a tutaj mąż, kapcie, dziecko... Staram się zrozumieć, ale naprawdę nie wiem co doradzić. Mam wrażenie, że to jest silniejsze od Ciebie i jeszcze zdradzisz go nie raz. No cóż, nie zazdroszczę - ani jemu, ani Tobie. Myślę, że powinnaś się zastanowić nad małżeństwem samym w sobie - czy to w ogóle dobra opcja ? (z drugiej strony, opcja samotnej matki). Może w waszym związku brakuje ognia, emocji ? Może on też czuje podświadomie, że np. jest jakaś rutyna, może trzeba coś zmienić. No a może np. oboje podświadomie czujecie, że to nie to ? Porozmawiaj z nim. Edytowane przez Gregorius_ Czas edycji: 2015-06-04 o 09:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jednak kazda wymowka jest dobra niz otwarcie oczu i zobaczenie, ze to my z☠☠☠alismy. Autorka ma swietne wytlumaczenie, taka cnotliwa i biedna, facet jak jaskinowiec wzial ja za wlosy i zaciagnal do lozka. Nie jestesmy zwierzetamy, ktore nie potrafia zahamowac swoich popedow. Wiele kobiet, ktore sa mezatkami sa podrywane przez roznych mezczyzn i jakos potrafia powiedziec stop, mam rodzine, nie szukam wrazen. Tylko nasza biedna autorka jest taka sierotka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
BAN stały
|
Masz ze 25 lat, zastanów się, czy Twoje małżeństwo to jest to co o co Ci chodziło i czy czy faktycznie chcesz z tym czlowiekiem spędzić następnych kilkadziesiąt lat.
Bo jesli od dawna a wciąż jesteś bardzo młoda ciągnie Cię do innych facetów to ja z tej mąki chleba za bardzo nie widzę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
zawsze mnie śmieszą takie słowa. nie miałaś wstydu, żeby rozchylić nogi przed innym, a "boisz się" spojrzeć mężowi w oczy jak się dowie. trzeba było myśleć wcześniej.
życzę Ci tego, aby odszedł i mam nadzieję, że tak się stanie. Cytat:
ręce opadają, przestań myśleć kroczem. Edytowane przez aveeline Czas edycji: 2015-06-04 o 11:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie to jaki troll ![]() Jakby nie było to nie wiem co tu zrobic, chyba dziewczyna nie nadaje sie do malzenstwa ;p zawsze bedzie Panią do seksu i moze takie zycie jej pisane i moze lepiej jakby tak było
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:13.