Zdradziłam męża i jest mi z tym zle ale nie załuje i mysle o kochanku - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-06-03, 18:59   #1
minnieP
BAN stały

Zdradziłam męża i jest mi z tym zle ale nie załuje i mysle o kochanku

Na wstępie proszę o zrozumienie i kulture słowa.
Jestem młoda mężatką. Znam męża od 15rż. To mój pierwszy mężczyzna pod każdym względem. Zaszłam w ciąże w wieku 22 lat. Pobralismy się i zamieszkalismy razem. Wszystko było pieknie do czasu aż nie zmieniłąm pracy i zaczęłam czesto wyjeżdzać na kilka dni. Lubie sex i zawsze czułam niedosyt. Przyjaciołka mówi, ze to wina mojego "niewyszalenia sie" za młodu. Oddałam sie jednemu -jedynemu. Nie wiem czy ma racje bo maz jest dobrym kochankiem. Ale ile siebie pamiętam zawsze w mojej głowie siedział jakiś inny męzczyzna i ta ochota na sex z nim. Jestem atrakcyjna i podobam sie facetom więc to nie pomagało. Na ogół oddalałam to pożądanie obcych męzczyzn ale daleko od domu nie potrafiłam ostatnim razem i zdradziłam. Strasznie mi z tym zle bo nie zerwałam kontaktu z tym czlowiekiem. Boję sie, ze mąż sie dowie i odejdzie. Czasami mam ochotę mu to wszystko powiedzieć ale wiem jak bardzo go to zrani. Nie wiem co robić i JAK Z TYM ZYĆ ? Jak to zakończyć?
minnieP jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-03, 19:17   #2
af096d25f0cf772bc51ba27debbec984bc7420f7
Konto usunięte

Dot.: Zdradziłam męża i jest mi z tym zle ale nie załuje i mysle o kochanku

Cytat:
Napisane przez minnieP Pokaż wiadomość
Jestem młoda mężatką. Znam męża od 15rż. To mój pierwszy mężczyzna pod każdym względem. Zaszłam w ciąże w wieku 22 lat. Pobralismy się i zamieszkalismy razem. Wszystko było pieknie do czasu aż nie zmieniłąm pracy i zaczęłam czesto wyjeżdzać na kilka dni. Lubie sex i zawsze czułam niedosyt. Przyjaciołka mówi, ze to wina mojego "niewyszalenia sie" za młodu. Oddałam sie jednemu -jedynemu. Nie wiem czy ma racje bo maz jest dobrym kochankiem. Ale ile siebie pamiętam zawsze w mojej głowie siedział jakiś inny męzczyzna i ta ochota na sex z nim. Jestem atrakcyjna i podobam sie facetom więc to nie pomagało. Na ogół oddalałam to pożądanie obcych męzczyzn ale daleko od domu nie potrafiłam ostatnim razem i zdradziłam. Strasznie mi z tym zle bo nie zerwałam kontaktu z tym czlowiekiem. Boję sie, ze mąż sie dowie i odejdzie. Czasami mam ochotę mu to wszystko powiedzieć ale wiem jak bardzo go to zrani. Nie wiem co robić i JAK Z TYM ZYĆ ? Jak to zakończyć?
Drugie tutaj znajdziesz ale proszenie o to pierwsze trochę uwłacza innym, nie sądzisz?
Pozwól mu na to.
af096d25f0cf772bc51ba27debbec984bc7420f7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-03, 19:21   #3
xlexie
Raczkowanie

Cytat:
"Nie wyszalałam się za młodu" - piep*zenie jak ich mało, nie jest to obowiązkiem, ani regułą, więc to żaden argument. Twój mąż zasługuje na to, żeby wiedzieć i żeby podjąć decyzje, co dalej zrobić.
xlexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-03, 19:30   #4
Barbarella05
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xlexie Pokaż wiadomość
"Nie wyszalałam się za młodu" - piep*zenie jak ich mało, nie jest to obowiązkiem, ani regułą, więc to żaden argument. Twój mąż zasługuje na to, żeby wiedzieć i żeby podjąć decyzje, co dalej zrobić.
Nic dodać nic ująć
Barbarella05 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-03, 19:32   #5
86lola
Rotmistrz

No coz. Pomysl o rozwodzie.
Co sie stalo to sie stalo, ale chyba nie chcesz przez lata robic mezowi rogow?
Nie rozgrzeszam cie, ale wiekszosc zwiazkow ktore ja znam, gdy sa zaczete w tak mlodym wieku sie rozpada.
86lola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-03, 20:27   #6
dorociakot
Raczkowanie

Poczekaj poczekaj bo mi się chyba ze zmęczenia literki zlewają... Nie zerwałaś kontaktu z facetem, z którym zdradziłaś swojego męża, z którym masz dziecko, który kocha Cię od momentu jak jeszcze był nastolatkiem?

Weź przeczytaj swoją wypowiedź jeszcze raz i odpowiedz sobie na pytanie tak jakbyś odpowiedziała parę lat temu gdy jeszcze byłaś wierna. Byłam zdradzana ale nie był to mój mąż i boli cholernie i osoby, które to robią nie kochają - to moja święta zasada ten kto kocha nie zdradza i ja taki związek buduje. Tacy jak Ty powinni na czole mieć napisane przez całe życie " zdradziłam". To największe świństwo jakie można zrobić mężczyźnie, który założył z Tobą rodzinę i Ci zaufał. A tłumaczenie, że się nie wyszalałaś.... nie wymaga komentarza
dorociakot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-03, 20:46   #7
Patri
Zakorzenienie

GG do Patri

Minnie, gryzie Cię sumienie, ale wywalanie tego na wizażowy wątek to dobrowolne oddanie się na lincz. Ukamienują Cię, a nie pomogą uporać się z tym, co w Tobie siedzi. No chyba że z powodów wyrzutów sumienia tego właśnie potrzebujesz. Wizażanki są dość jadowitymi jędzami, ale to pewnie widzisz już sama... Podsumują Cię bez cienia empatii.

Edytowane przez Patri
Czas edycji: 2015-06-03 o 20:50
Patri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-06-03, 21:05   #8
Ulubiona_rzecz
Zakorzenienie

Cytat:
ale daleko od domu nie potrafiłam ostatnim razem i zdradziłam. Strasznie mi z tym zle bo nie zerwałam kontaktu z tym czlowiekiem.
Cytat:
Napisane przez Patri Pokaż wiadomość
Podsumują Cię bez cienia empatii.
Ale jak można mieć empatię w takiej sytuacji, gdy osoba świadomie zdradza swojego partnera. Mam jej współczuć bo nie umiała nad sobą panować i pogłaskać po główce i powiedzieć, że będzie dobrze ? No chyba nie, jeżeli chcesz to robić to rób, ale nie wymagaj tego od innych.
Dla mnie zdrada to najgorsze, co można zrobić partnerowi i nic takiego zachowania nie usprawiedliwi. Zrobiła to świadomie, więc teraz niech świadomie ponosi tego konsekwencje.
A argument z "wyszaleniem się" to marna próba usprawiedliwienia i wybielenie siebie.

Mądra kobieta kiedyś rzekła: "Mam to k*rwa w dupie" i żyła długo i szczęśliwie

Dobry pocałunek kobieta czuje między udami
Ulubiona_rzecz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-03, 21:09   #9
letik
Zadomowienie

Zdradziłas raz, zdradzisz i drugi i trzeci itd. Żal mi Twojego męża i dziecka bo wątpię, że mu o tym powiesz i jak nie wpadniesz, to pewnie nigdy się nie dowie.
Stary 2015-06-03, 21:13   #10
Elfir
Zakorzenienie

ale jaką empatię można mieć do kogoś kto działa nieetycznie, z czysto egoistycznych pobudek i rozwala życie dziecku i jego ojcu?

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-03, 21:14   #11
barbarossan
Rozeznanie

czasem Ci co zdradzili raz, zrobili to tylko raz.

też czasem myślałam że wszystko jest czarne lub białe ale tak nie jest..

Autorka nie jest aż tak zepsuta, bo wyrzuty ma.

Autorko szczerze? odetnij się od kochanka, jeśli zależy Ci na mężu, napraw swoje relacje z mężem, zastanów się co jest ważniejsze seks czy udane życie z kimś z kim chcesz się zestarzeć? Za kilka - kilkanaście lat w większości związku wypala się pożądanie a i biologia daje o sobie znać, wtedy co jest ważniejsze? to że potrafisz z kimś się przyjaźnić prawda?
Jeśli jesteś " niewyżyta" spróbuj z mężem urozmaiceń

zamykam kolekcję półmaratonów czas na ...

Edytowane przez barbarossan
Czas edycji: 2015-06-03 o 21:17
barbarossan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-03, 21:15   #12
xlexie
Raczkowanie

Cytat:
Minnie, gryzie Cię sumienie, ale wywalanie tego na wizażowy wątek to dobrowolne oddanie się na lincz. Ukamienują Cię, a nie pomogą uporać się z tym, co w Tobie siedzi. No chyba że z powodów wyrzutów sumienia tego właśnie potrzebujesz. Wizażanki są dość jadowitymi jędzami, ale to pewnie widzisz już sama... Podsumują Cię bez cienia empatii.
Jadowitymi jędzami?

Dorosła osoba podjęła świadomą decyzję o zniszczeniu swojego małżeństwa (bo wnioskuje, że otwartego związku nie prowadzili), zdradzenia swojego partnera, co w sumie oznacza także zniszczenie jemu życia i ma to ogromny wpływ także, na ich dziecko (jeżeli np. dojdzie do rozwodu). Konsekwencje takich rzeczy są raczej znane. Dodatkowo autorka nadal utrzymuje kontakt z facetem, z którym tego męża zdradziła.

Powiedz mi więc, jaki jest powód, dla którego autorka miałaby usłyszeć od nas coś innego?
xlexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-03, 21:16   #13
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cóż temat mówi wszystko, nie żałujesz a to oznacza jedno powtórka jest pewna, tym bardziej gdy jeszcze nie zerwałaś kontaktu z tym drugim.
Więc serio powiedz mężowi lub odejdź nie mówiąc, ale nie bądź z nim bo po cholerę niszczyć mu życie skoro nie żałujesz zdrady?
Ale znam zakończenie, zostaniesz z mężem nic mu nie mówiąc bo przecież co ludzie powiedzą, jest dobrym ojcem itd a kochanek będzie na boku bo przecież musisz się wyszumieć żeby za ileś lat nie żałować że się nie wybawiłaś za wszystkie czasy.

Edytowane przez dominikmeller25
Czas edycji: 2015-06-03 o 21:18
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-03, 21:28   #14
Madam_Timone
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xlexie Pokaż wiadomość
Zgadzam się w 100%.

"Miłość jest jak spacer podczas drobniutkiego deszczu.
Idziesz i dopiero po chwili orientujesz się, że
przemokłeś... do głębi serca."

Antoine de Saint-Exupery

Siamo insieme: styczeń 2015
Madam_Timone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-03, 21:31   #15
tyene
Zakorzenienie

Dziecka szkoda…
Stary 2015-06-04, 00:00   #16
Syl993
Zadomowienie

Jestem tego samego zdania co dziewczyny. Bylas swiadoma tego co robisz z tym facetem i jakie beda tego konsekwencje. Nie masz 15 lat, aby myslec po fakcie.
Osobiscie powiedzialabym dla meza o takiej sytuacji, ma prawo wiedziec co sie stalo. Jednak sama podejmiesz decyzje.

Dziewczyny a co powiedzie o tym, ze facet dla swojej kobiety powiedzial, ze czytal jakis artykul, ze jesli zdradziles swoja partnerke i zastanawiasz sie kogo wybrac zawsze wybierz ta druga. Nie zdradzilbys ten pierwszej jakbys ja kochal. Mozecie jakos sie do tego ustosunkowac ?
Maz mi wczoraj takie cos powiedzial i jakos mysle nad tymi zdaniami do dzisiaj
Syl993 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-04, 00:06   #17
Elfir
Zakorzenienie

dla mnie zdrada to brak szacunku dla żony. A po co mąż, który żony nie szanuje? Niech idzie w cholerę z kochanką a ja mu w zamian wyczyszczę konto.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-04, 00:42   #18
67eve
Raczkowanie

Szkoda gadać.
67eve jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-04, 06:48   #19
minnieP
BAN stały

Nie żałuje ale nie chce znowu go zdradzić. Walczę z tym. Nie boję sie o zdrade gdy jestem w domu ale juz podczas wyjazdów nie potrafie sie opanować zwlaszcza gdy druga strona dąży do tego,gdy jestem zdobywana a nie zdobywam.
minnieP jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-04, 07:06   #20
Cherry Blossom Girl
nyan nyan ^^

Cytat:
Nie żałuje ale nie chce znowu go zdradzić. Walczę z tym. Nie boję sie o zdrade gdy jestem w domu ale juz podczas wyjazdów nie potrafie sie opanować zwlaszcza gdy druga strona dąży do tego,gdy jestem zdobywana a nie zdobywam.
To się z nim rozstań. Daj mu szansę na życie z kimś, kto będzie go szanował i będzie lojalny wobec niego.
Cherry Blossom Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-04, 08:36   #21
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Zawsze jakaś wymówka, ja robię wszystko a inni mnie prowokują i to nie moja wina, to ich wina bo mnie sprowokowali.
A tu sprawa jest prosta, zrywasz wszelkie kontakty z jednym albo drugim, a nie chcesz ciastko i zjeść ciastko.
Lub bardziej radykalne metody i zmiana pracy skoro w domu jesteś taka cnotliwa a na wyjeździe wychodzi demon i jesteś gotowa na wszystko.
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-04, 08:48   #22
xlexie
Raczkowanie

Cytat:
Nie chcesz, ale zrobisz to ponownie, moim zdaniem w momencie gdy nie zalujesz to nie ma szans żebyś się powstrzymała. Pozwól mężowi podjąć decyzję i ułożyć sobie życie jak będzie chciał. Szkoda dzieciaka, bo przez Twoje błędy ono będzie cierpiało najbardziej.
Stary 2015-06-04, 09:15   #23
Gregorius_
BAN stały

Autorka nie jest zepsuta do szpiku kości bo przynajmniej ma wyrzuty sumienia.

Co zrobić ? Nie wiem. Rozumiem to, że z jednej strony kochasz męża, a z drugiej , jesteś z nim od samego początku, jesteś młoda, pewnie chciałabyś przeżyć ileś tam przygód, tak jak mają to Twoje koleżanki. Do tego jest dziecko i związana z tym odpowiedzialność, bycie "poważną" (dziecko jest absorbujące).

Jestem w stanie to zrozumieć, że no po prostu w Twoim życiu chyba nie było fajerwerków i może po prostu jesteś za młoda na stateczne życie.

Wiadomo, najłatwiej byłoby zadać pytanie - po co w ogóle wychodziłaś za mąż ?? Bardzo dużo małżeństw zawieranych poniżej 25 roku życia się rozpada - podejrzewam, że z jednej strony może przez nienajlepszy wybór, ale z drugiej pewnie przez rutynę. Inni się "realizują", a tutaj mąż, kapcie, dziecko...

Staram się zrozumieć, ale naprawdę nie wiem co doradzić. Mam wrażenie, że to jest silniejsze od Ciebie i jeszcze zdradzisz go nie raz. No cóż, nie zazdroszczę - ani jemu, ani Tobie.

Myślę, że powinnaś się zastanowić nad małżeństwem samym w sobie - czy to w ogóle dobra opcja ? (z drugiej strony, opcja samotnej matki). Może w waszym związku brakuje ognia, emocji ? Może on też czuje podświadomie, że np. jest jakaś rutyna, może trzeba coś zmienić. No a może np. oboje podświadomie czujecie, że to nie to ? Porozmawiaj z nim.

Edytowane przez Gregorius_
Czas edycji: 2015-06-04 o 09:16
Gregorius_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-04, 09:53   #24
Syl993
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gregorius_ Pokaż wiadomość
Wiadomo, najłatwiej byłoby zadać pytanie - po co w ogóle wychodziłaś za mąż ?? Bardzo dużo małżeństw zawieranych poniżej 25 roku życia się rozpada - podejrzewam, że z jednej strony może przez nienajlepszy wybór, ale z drugiej pewnie przez rutynę. Inni się "realizują", a tutaj mąż, kapcie, dziecko...
Dziecko i malzenstwo to nie kamien u nogi i siedzenie w domu caly czas. Jesli ktos chce fajerwerkow to mozna to osiagnac przy rodzinie, oczywiscie kosztuje to wiecej planowania ale sie da. Nie wiem, czemu dziecko w naszej kulturze swiadczy o koncu zycia dla rodzicow. Jestem mloda mama, robie co chce i do glowy mi wpadnie, oczywiscie musze ciagnac ze soba malucha jednak corka nie jest zadnym hamulcem. Od malego jezdzi z nami po roznych miejscach, lata samolotem, spedza czasami od 6 rano do polnocy w podrozy.
Jednak kazda wymowka jest dobra niz otwarcie oczu i zobaczenie, ze to my z☠☠☠alismy.
Autorka ma swietne wytlumaczenie, taka cnotliwa i biedna, facet jak jaskinowiec wzial ja za wlosy i zaciagnal do lozka. Nie jestesmy zwierzetamy, ktore nie potrafia zahamowac swoich popedow. Wiele kobiet, ktore sa mezatkami sa podrywane przez roznych mezczyzn i jakos potrafia powiedziec stop, mam rodzine, nie szukam wrazen. Tylko nasza biedna autorka jest taka sierotka.
Syl993 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-04, 10:03   #25
Hultaj
BAN stały

Masz ze 25 lat, zastanów się, czy Twoje małżeństwo to jest to co o co Ci chodziło i czy czy faktycznie chcesz z tym czlowiekiem spędzić następnych kilkadziesiąt lat.
Bo jesli od dawna a wciąż jesteś bardzo młoda ciągnie Cię do innych facetów to ja z tej mąki chleba za bardzo nie widzę.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-04, 11:32   #26
aveeline
Raczkowanie

Cytat:
Boję sie, ze mąż sie dowie i odejdzie.
zawsze mnie śmieszą takie słowa. nie miałaś wstydu, żeby rozchylić nogi przed innym, a "boisz się" spojrzeć mężowi w oczy jak się dowie. trzeba było myśleć wcześniej.

życzę Ci tego, aby odszedł i mam nadzieję, że tak się stanie.

Cytat:
Nie żałuje ale nie chce znowu go zdradzić. Walczę z tym. Nie boję sie o zdrade gdy jestem w domu ale juz podczas wyjazdów nie potrafie sie opanować.

ręce opadają, przestań myśleć kroczem.

Edytowane przez aveeline
Czas edycji: 2015-06-04 o 11:35
aveeline jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-04, 14:19   #27
Clemence
Zakorzenienie

Cytat:
To prawda;D

dla mnie to jaki troll
Jakby nie było to nie wiem co tu zrobic, chyba dziewczyna nie nadaje sie do malzenstwa ;p zawsze bedzie Panią do seksu i moze takie zycie jej pisane i moze lepiej jakby tak było

'But know this...I'm only judged by one Power, and I serve HIM.. !

<3
Clemence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-04, 14:30   #28
201605090949
Konto usunięte

201605090949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości