Kolczyk w pępku - mały/duży problem pomocy :( - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-04-13, 22:02   #1
agula0602
Przyczajenie

Unhappy

Kolczyk w pępku - mały/duży problem pomocy :(

Witam, rok temu na początku lutego zrobiłam sobie kolczyk w pępku. Był on robiony u kosmetyczki, teraz tego żałuję. Kolczyk nie był sterylnie zapakowany, tylko poprostu odkażony przed włożeniem go do świerzej rany, przynajmniej tyle że przekucie nie zostało wykonane pistoletem Kosmetyczka miala problem z włożeniem go w dobrą stornę i robiła to na siłę, aż wkońcu postanowiła go włożyć odwrotnie (kuleczka była na dole, diamencik u góry) Parę minut po przekuciu zaczęła mi lecieć z tego krew, przestraszyłam się, na szczęście jeszcze nie wyszłam z salonu, więc zatamowała jakoś ten 'krwotok', który zresztą powtórzył się wieczorem ;-; Bardzo dbałam o to by zawsze było tam czysto. Po oczyszczeniu zawsze smarowałam jakąś maścią, którą można kupić w aptece w takich małych saszetkach, którą zreszta mi poleciła. Nie pamiętam nazwy :/ Kolczyk miałam rok, wkońcu postanowiłam iść do piercera, żeby ocenił czy on jest wgl dobrze zagojony, czy może coś z nim nie tak, bo co jakiś czas jak się tam dotknęłam bolało mnie i gdy lekko ściskałam wypływał płyn. Potem to przechodziło, jednak po czasie znowu wracało. Tak jak to dobrze myślałam, kolczyk był zły, źle zagojony - jednym słowem do wyjęcia Byłam umówiona na wizytę, gdy wszystko już się unormuje, aby wykonać przekłucie drugi raz u piercera, jednak nie poszłam. Przemywałam solą fizjologiczną tak jak zalecił piercer. W tym miejscu powstała blizna, wkońcu nic dziwnego. Tylko ona nie jest na równi z resztą skóry, do tej pory jest mała dziurka. Bardzo mnie to denerwuje. Chciałabym to w jakiś sposób usunąć. Z drugiej strony nie wiem czy nie lepiej bedzie znowu tego przekłuć, blizny nie bedzie widać, a po drugie kloczyk do tej pory mi się bardzo podoba Naprawdę nie wiem co bedzie lepsze, słyszałam też o tym jak ta dziurka rozciąga się podczas ciąży :/ Jeśli chodzi o usuwanie blizn, myślałam o małym nacięciu tego miejsca i zszyciu go na nowo, aby powstała nowa blizna tylko o wiele mniej widoczna, podobno jest to najlepsza metoda usuwania blizn. Naprawdę proszę o pomoc, czy może o jakieś porady, wiem że dla niektórych to żaden problem, jednak mnie to poprostu denerwuje, ale cóż trzeba płacić za swoją głupotę :')
agula0602 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-16, 13:00   #2
malgosia2104
Przyczajenie

Dot.: Kolczyk w pępku - mały/duży problem pomocy :(

Kiedyś zrobiłam sobie kolczyka nad górną wargą (tzw. monroe), była to niezbyt przemyślana decyzja, bo po niecałym roku już go nie chciałam - no ale po wyciągnięciu kolczyka została dziurka, która była bardzo widoczna. Skończyłam więc u chirurga plastycznego, który wyciął mi w tym miejscu kawałek skóry i zaszył. Dzisiaj nie ma po nim żadnego śladu a zabieg trwa chwileczkę i nie jest mega inwazyjny...
Aaaa i nie od wczoraj wiadomo, żeby takich zabiegów piercingu nie robić u kosmetyczek
P.S. kolczyka w pępku też mam, 10 lat temu robiony w salonie piercingu :P ale rzadko go już noszę
malgosia2104 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości