|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Problemy ze skórą twarzy i głowy a zdrowie
Cześć wszystkim
![]() Mam 22 lata. Od dłuższego czasu mam problemy ze skórą twarzy i głowy. Z głową "walczę" już 5 i pół roku. Bardzo swędzi, pojawiają mi się na niej łuski, włosy wypadają i wydają się osłabione. Z przodu na samym środku mam już spore przerzedzenie niestety. Na twarzy z kolei od sierpnia 2014 pojawiają mi się wypryski, z reguły jest ich nie więcej niż 5-10 naraz, ale praktycznie systematycznie pojawiają się nowe. Poza tym na ramionach pojawiły mi się dziwne czerwone krostki, oczy zaczęły być ciągle czerwone (choć ostatnio już się poprawiło) i nos też stał się czerwony, nie wiem czemu. Do tego dochodzi jeszcze ciągłe zmęczenie, niekiedy przykre myśli depresyjne, czuję się bardzo przybity oraz ciągłe uderzenia gorąca, naprawdę silne. Jeśli chodzi o skórę, próbowałem leczyć ją u 7 dermatologów i 1 trychologa (specjalisty od włosów) ![]() Stwierdziłem, że te problemy muszą mieć jakąś przyczynę i poszedłem na badania krwi, ale wyniki są idealne, lekarz powiedział, że mam "silną, zdrową krew", ciśnienie 120/75 - czyli też niemal książkowe ![]() Napisałem tu, bo może ktoś miał podobne problemy i wiązało się to z jakąś dolegliwością...Chciałbym zrobić jeszcze jakieś badania tylko nie mam pomysłu jakie, Lekarz rodzinny mówił mi tylko o odżywianiu (staram się jeść bardzo zdrowo, różnorodne posiłki bogate w owoce i warzywa) i odpowiednim myciu (głowę myję letnią wodą i szamponem dla niemowląt Babydream, bardzo dokładnie spłukuję, twarz myję żelem dla niemowląt Babydream ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Problemy ze skórą twarzy i głowy a zdrowie
Może to atopowe zapalenie skóry? Warto też się przebadać pod kątem nietolerancji glutenu oraz tarczycy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dzięki za odpowiedź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Hmm, myślę, że nie..patrzyłem w google po zdjęciach i u mnie na szczęście to nie wygląda tak strasznie. Jeśli chodzi o głowę, to nie jest to praktycznie widoczne, nie ma zaczerwienienia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
A robiłeś testy na jakieś alergie itp. moja kuzynka miała problemy ze skórą głowy właśnie przy alergii, uczuleniach. Dużo jej tego wyszło...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.