|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
jak często kupujecie nowe majtki?
temat pozornie śmieszny, ale naprawdę jestem ciekawa, co jaki czas musicie kupować nowe majtki ale nie dlatego że się znudziły, ale dlatego że się mega sprały/rozciągnęły/popruły? robiłam przed chwilą porządki w szufladzie bielizną i wywaliłam 14 par
głównie ze względu na mocne spranie (i to takie naprawde strasznie widoczne..) byłoby to ok, gdyby nie to że wśród nich był m.in cały 6pak który kupiłam 3 miesiace temu i wcale mało nie kosztował i to mi sie nie podoba, bo wygądały na 5 letnie tak się sprały kolory :/.zastanawiam sie czy coś źle piore (temperatura/proszek) czy wam też tak szybko sie niszczą? Od razu pytanie do dziewczyn którym majtki wytrzymują bardzo długo i są super jakości - podajcie proszę sklepy (i przy okazji ceny jak pamietacie) gdzie kupujecie. z góry dziekuje ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- aha i czy miała któraś z Was do czynienia z majtkami z PRIMARKA? Chodzi mi o te które mozna kupić na allegro w 6 pakach - podobaja mi sie wzorky do wyboru i najchetniej kupiłabym kilka 6 paków, ale jak z jakością? |
|
|
|
|
#2 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: jak często kupujecie nowe majtki?
Ja dla odmiany mam wrażenie, że moje gacie są nieśmiertelne. Mam kilka par z Gatty z tego ich 'gładkiego' tworzywa - po tych jakoś nie widać śladu zużycia, ich wiek należy liczyć w latach. Oprócz tego mam kilka par Atlanticów z rozciągliwej bawełny. Nie wiem jak długo je mam, ale minimum pół roku. Trochę wyblakły i popękało kilka takich malutkich gumeczek, które strzępią się i wystają przy bocznych szwach.
Nigdy nie zwracam szczególnej uwagi na warunki prania. Raz to jest 40 stopni, raz 60, proszek, płyn kapsułki, wszystko
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
ale pierzecie w rękach majtki i staniki czy w pralce i jak tak to normalnie je rzucacie luzem? czy w takich koszykach ochronnych?
bo moje niszcza sie tak szybko (a przerabiałam od takich z targu po takie za 60zł za 1 pare..) ze az sie zastanawiam czy to nie wina prania :/ |
|
|
|
|
#4 |
|
BAN stały
|
W pralce. Kupuję na ciuchach za złotówkę, więc się nie przywiązuję, chociaż firmy dobre.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Konto usunięte
|
Kupuję zwykle targowe bo mam za grubą dupę na sieciowki
i w sumie jestem zadowolona z żywotności. Przy okazji jakiegoś wyjazdu kupiłam awaryjnie na szybko w Carrefourze i się odbarwily po kilku miesiącach. W Lidlu w zeszłym roku kupiłam dość wygodne, ale połowa się już podarla.
|
|
|
|
|
#6 |
|
lokalna gwiazda
|
Mam ponad 50 par majtek, więc zanim konkretna para trafi znowu na mój tyłek, to trochę zejdzie. A mam różne, sloggi, esotiq, gatki z Textil Marketu za 6 zł. Jakoś tam szczególnie się nie niszczą. A piorę na 30-40°, w zależności z czego są. Kupuję, jak mi coś wpadnie w oko.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Konto usunięte
|
Ile mam sztuk/par nie wiem. Dużo. Na tyle dużo żeby starczyło na dwa tygodnie i... zostały te które mniej lubię. Piore na 30 lub 40 stopni.
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#8 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
lokalna gwiazda
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
majtki tylko w pralce, temperatura zazwyczaj 40 st, godzinne pranie, zwykłe majtki luzem, koronkowe luzem albo w siatce zależy co tam jeszcze wrzucam do prania, kupuję tylko na bazarkach/w chińskich sklepach i takich z niedrogą odzieżą, żadnych markowych, najdroższe 6 zł, nie kupuję jakoś często, w tym roku jakoś się złożyło że ani jednej pary nie kupiłam, ale trochę ich w szufladzie mam
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
do codziennego chodzenia mam zwykłe majty z dyskontów xD i one są nieśmiertelne, po kilka lat i dalej chodzę. Wrzucam do pralki na 40* bez zbędnego cackania.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najdłużej trzymają mi się figi Sloggi, mam chyba 5 lat i dopiero teraz się zaczynają rozpruwać oraz tracić fason, ale kolor cały czas trzymają. Hünkemöller mają fajną jakość - mam od roku różne "dekoracyjne", koronkowe modele i kolor/fason jak w dniu zakupu. Od roku kupuje majtki w Primarku. Muszę Ci powiedzieć, że trzymają tak z rok, potem zaczynają się rozpruwać na "szyciach bocznych", czy jak to się nazywa. Również się z deka rozciągają oraz tracą kolor. Ale różnorodność oraz cena i tak mnie do nich przekonuje .
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Wtajemniczenie
|
Majtki kupuje marki Intymisimi,trzymaja dlugo,piore przewaznie recznie ,nie lubie trzymac kilka dni smierdzacych majtek,wiec po zdjeciu piore majtki i biustonosz a w zimie skarpetki,Jak robie pranie w pralce to rzucam do pralki
|
|
|
|
|
#14 |
|
Konto usunięte
|
mam sporo z primarka, finansowoe sie mimo wszystko oplaca, ale pruja sie szybko
|
|
|
|
|
#15 |
|
Konto usunięte
|
Najwięcej mam z lidla
![]() jak rzuca jakieś majty to kupuje . jakość przyzwoita. ostatnio kupuje w pepco . ciężko mi stwierdzić jak często kupuje ostatnio co miesiąc, bo ostatnio w ramach czystki wywaliłam dość dużo i musiałam się obkupić . teraz będę chodzić póki sie nie zniszczą i jak wywalę kilka par pewnie dokupię nowe ![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- a mam lekkiego hopla na punkcie bielizny , nie nosze spranej, poprutej . majtki nie musza być markowe ale szare , stare majty mnie odrzucają
Edytowane przez 201607291951 Czas edycji: 2015-08-19 o 08:21 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie wiem jak to jest z Pepco - mam kilka par, z trzy ponad rok i są nadal w dobrym stanie, a dwie pary po miesiącu czy dwóch popruły się i straciły fason. Piorę zawsze tak samo. Podobnie z Reserved. Ogólnie lubię mieć na sobie ładną bieliznę, czuję się wtedy komfortowo, więc często wymieniam
.
|
|
|
|
|
#17 |
|
Konto usunięte
|
nie kupuje szmat z primarka ani tesco, niestety. ładne są ale po prostu zostaje z tego ściera.
najbardziej lubię z esotiqa ale nie te trzypaki czy z nadrukami, mają "pod ladą" takie najzwyklejsze bawłeniane majtki na grubszej gumce. czarnych i szarych mam xxx par. i są piękne nawet po wieeelu pranich ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- o te ![]() http://www.esotiq.com/majtki/majtki-...lue-line,id-21 polecam każdemu |
|
|
|
|
#18 |
|
Zadomowienie
|
Nie znoszę prujących się majtek po kilku praniach. Najchętniej kupuję z atlantica i nawet nadruk gumowy nie pęka po kilku praniach i wirowaniach. Myślę, że mam kilkadziesiąt par różnych majtek łącznie z kompletami i haleczkami do spania. Kupuję na pewno kilka par w roku na jakichś okazjach najczęściej.
Edytowane przez bestka Czas edycji: 2015-08-17 o 20:50 |
|
|
|
|
#19 |
|
kosmita jakiś normalnie
|
często, choć w małych ilościach - jak mi wpadną w oko
![]() ale zwykle są to zwyklaki z targu - bawełna lub koronka czasem w H&M, innych sieciówkach, przy okazji zakupu stanika ale gatki o najdłuższej trwałości to Gatta, bezszwowe - szczerze nie pamiętam kiedy je kupiłam, kilka lat i to raczej 5 niż 2 - te akurat hurtem na all, jedyne co widać, to wytarcie napisu Gatta na wewnętrznej stronie, a poza tym jak nowe![]() A! piorę zwykle w 30-40, jak inne rzeczy, ale zdarzało sie i 60, luzem, w pralce, w łapach piorę "na wyjeździe", bo nie lubię w takich warunkach magazynować noszonych gatek
Edytowane przez misianka Czas edycji: 2015-08-17 o 20:51 |
|
|
|
|
#20 |
|
Konto usunięte
|
leclerc, zawsze na walentynki mają promocje, 4 zł chyba
jakieś takie dla nastolatek w 90 stopniach piorę, wywalam po okresie albo na wakacjach (te które powinnam wyrzucić zabieram na wakacje i po kolei wyrzucam zamiast prać ręcznie) tescowe majtki mam ponad 6 lat, te z nexta szybciej się popruły (6 lat temu wróciłam z uk) Edytowane przez 749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 Czas edycji: 2015-08-17 o 20:55 |
|
|
|
|
#21 |
|
Inez
|
Majtki kupuje tanie na bazarkach, ważne żeby były z przyjemnej bawełny. Nikt mnie w tych majtkach specjalnie nie ogląda to nie ma co przesadzać
. Kupuję nowe jak stwierdzam, że część mam zniszczonych/nie są jakoś wygodne/zrobiło się mało.Piorę jak leci, nie wczuwam się w programy i temperatury. Nie oszczędzam majtek
Edytowane przez Czarna2000 Czas edycji: 2015-08-17 o 20:58 |
|
|
|
|
#22 |
|
zielony stworek
|
Grunt to kupować taki model, żeby gumka się szybko nie odpruła i jest wszyta w materiał, no i dobra bawełna. Wtedy można prać w pralce bez obaw (w żelu wszystko piorę).
|
|
|
|
|
#23 |
|
Life is a drink ...
|
Kupuje wtedy jak jest przecena w TESCO. Mają 5 packi fig/stringów w obniżce po 12,50. Nie notuje co ile kupuje ale ostatnie co kupiłam X lat temu jeszcze ich nie wywaliłam.
|
|
#24 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
A co do pytania głównego wątku - nie zastanawiałam się jak często, ale chciał traf, że dzisiaj w nocy kliknęłam łącznie chyba 13 par
|
|
|
|
#25 |
|
Konto usunięte
|
Pewnie kliknelas czyli wylicytowalas czy tam zamowilas... a mnie przyszło na myśl ich zabrudzenie i konieczność kupienia nowych. Czas spać.
|
|
|
|
|
#26 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Trudno powiedzieć...chyba zapas majtek starczyłby mi na trzy tygodnie. Staram się mieć komplety. Najbardziej lubię te z Feliny, ale kurczę, drogie, jak piorun. Generalnie do każdego koloru biustonosza staram się mieć dwie pary majtek: jedne z kompletu, drugie pasujące kolorem, za wyjątkiem gatek czarnych, bo tych mam od groma, zresztą tak, jak czarnych biustonoszy.
Nieco tańsze są gatki z Gatty. Też żywotne, nie rozciągają się, nie przecierają. Niektóre mam już ze dwa lata. Generalnie bieliznę piorę w pralce, choć też mi się raz fiszbina zamotała w bęben. Niezły patent z tą siatką? Gdzie można taką kupić?
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
#27 | ||
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
.Żeby nie było wątpliwości - kupiłam dzisiaj w nocy w necie 13 par majtek. Nie oklikawszy wcześniej żadnej ze starych par ;P. Cytat:
http://allegro.pl/woreczek-worek-sia...151166833.html.
szuka nowego domu Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2015-08-18 o 00:00 |
||
|
|
|
|
#28 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Dzięki, Siako.
Proste rozwiązanie a genialne. Zaraz sobie zamówię kilka.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
#29 | |
|
Raróg
|
Jak mi się jakieś spodobają.
|
|
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupuję tylko w primarku ale takie bokserki, czarne, pakowane po 3 sztuki. Niektóre mam naprawdę długo a wyglądają jak nowe. Kolorowych z tych serii raczej nie polecam, rozciągają się, nie są tak dobre jakościowo. A takich primatkowych majtek co są wszystkie luzem poukładane na półkach nie polecam w ogóle, ładne są ale żeby założyć raz czy dwa a potem najlepiej do śmietnika.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:49.

głównie ze względu na mocne spranie (i to takie naprawde strasznie widoczne..) byłoby to ok, gdyby nie to że wśród nich był m.in cały 6pak który kupiłam 3 miesiace temu i wcale mało nie kosztował i to mi sie nie podoba, bo wygądały na 5 letnie tak się sprały kolory :/.

i w sumie jestem zadowolona z żywotności. Przy okazji jakiegoś wyjazdu kupiłam awaryjnie na szybko w Carrefourze i się odbarwily po kilku miesiącach. W Lidlu w zeszłym roku kupiłam dość wygodne, ale połowa się już podarla.

- te akurat hurtem na all, jedyne co widać, to wytarcie napisu Gatta na wewnętrznej stronie, a poza tym jak nowe