|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Czerwona twarz od promieniowania kompuera - jak sie tego pozbyć ?
Witajcie dziewczyny : )
Chciałam się was poradzić. Mam problem z czerwoną twarzą, prawdopodobnie jest to przez promieniowanie komputera, ponieważ siedze przy nim bardzo długo. Macie jakiś pomysł żeby się tego pozbyć ? Nie chodzi mi już o podkład, bo to wiele nie pomoże. Jakieś domowe sposoby, kremy ? Liczę na wasza pomoc. : ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Copyraptor
|
Dot.: Czerwona twarz od promieniowania kompuera - jak sie tego pozbyć ?
Ale obecne komputery (a w zasadzie monitory) nie powinny chyba niczym promieniować...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Mój monitorek ma może z 3 latka. I niestety każdy monitor troszeczke promienuje.. a że moja skóra jest bardzo wrażliwa, mam z tym problem. Niestety nie schodzi mi to zaczerwienienie, a staram sie siedzieć daleko od monitora, tak żeby nie oświetlał mi twarzy. :c
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Copyraptor
|
Cytat:
http://forum.purepc.pl/topic/335852-...lcd-pomoc-pls/ i tu: http://it-pomoc.pl/komputer/filtr-na-monitor |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
No dobrze, jeśli sądzisz że to nie przez monitor, okej..
A jakiś pomysł żeby sie tej czerwoności pozbyć ? Wygląda to brzydko, ponieważ w niekórych miejscach nie mam takich czerwonosci, np. wokół ust i brwi, dlatego wygląda to dosc komicznie, chociaz da sie przezyć. Jest jakiś domowy sposób żeby to rozjaśnić? Lub jakiś krem rozjaśniający ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Metoda mam taką ze robie sobie maseczke z glinki i siedzę w niej, poniewaz ona chlodzi. bol glowy nie ustaje ale "czerwone policzki" znikają. Cos chyba mamy zle ustawione a komputerem, na stacjonarnym nic mi nie jestale na laptopie szybciej męczą sie oczy, policzki robią sie czerwone. Dwa monitory, na jednym nic na laptopie to napewno jest promieniowanie bo jak przenosze sie na stacjonarny to rumien indianski znika. A na laptopie zastosowałam plan zasilania " oszczedzanie energii" wtedy policzki są w miarę. Tez staram sie laptopa trzymac z daleka. A kiedy dostajesz tych rumiencow? ja wieczorem kiedy swiatło jest mniej rozproszone, w ciagu dnia nic sie nie dzieje. Edytowane przez Lui1234 Czas edycji: 2013-03-24 o 21:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A ile masz lat? czy masz problemy z tłusta skórą? czy to zaczerwienienie schodzi czasami? jeśli tak to kiedy? czy pogarsza się w gorącym pomieszczeniu? gdy jesz gorące jedzenie? czy to wygląda tak? http://www.dermsa.com/images/medical..._rosacea01.jpg |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
aniolek199007 - nie, nie biorę. ;o
Lui1234 - ja tych rumieńców nie dostaje, ja je mam już od troche dawna, ale jakis czas temu sie tak nasiliły że to wygląda masakrycznie. ;o dorotita - Mam lat 15. Właśnie raczej bardzo suchą, używam kremu do bardzo suchej skóry z witaminą , która NIBY pomaga pozbyć sie takich zaczerwienień, W gorącym pomieszczeniu owszem, jak jem gorące jedzenie, raczej nie zauważyłam, ale być może. I tak, wygląda to waśnie bardzo podobnie, tyle że moje są troszeczke jaśniejsze, ale dokładnie w takich miejscach.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
aniolek199007 - Nie, nie biorę.
Lui1234 - Znaczy, ja ich nie dostaje, ja je mam od dosyć dawna, prawie na całej twarzy, z wyjątkiem okolic ust i brwi. dorotita - Mam 15 lat. Niee, raczej bardzo suchą. Nie sądze że schodzi, ukrywam je pod podkładem, ale to nie pomaga, nadal jest widoczne. Myśle że w gorącym pomieszczeniu owszem, pogarsza sie, jest jeszcze bardziej czerwone, a czy jak jem gorące jedzenie, raczej nie, nie miałam okazji zauważyć. I tak, to wygląda bardzo podobnie, lecz mzoe troszeczke jaśniejsze. Mam z tym naprawde problem.. nie wiem od czego to, czy od kremów ? Ale kiedyś ich używałam i nie miałam tego. Wiem że jak zaczęłam nadużywać komputera, siedziałąm z ablisko monitora to zaczeło mi sie jakoś tak robić.. chyba. :c |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Myślę, że powinnaś iść do lekarza dermatologa. Może to też byc pierwszy objaw jakiejś poważnej choroby skóry np. toczeń rumieniowaty albo po prostu alergia. Nie sądzę, żeby ktoś tu na forum ci pomógł. ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Aha to że zauwazyłaś związek z uzywaniem komputera to może byc czysty przypadek. Koniecznie idz do dermatologia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Dziękuje. Chyba nie mam wyboru. : )
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Na forum ciezko cos powiedziec, idz lepiej do lekarza... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
A próbowała któraś odpromiennik do komputera Creatos? Wielu osobom pomógł, może wystarczy zneutralizować promieniowanie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:46.