|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Werka1432
|
![]() Obawa o becikowe
Cześć Wizażanki.
Mam problem.. a właściwie mętlik. W bardzo wczesnej ciąży byłam na wizycie prywatnej i stwierdzono prawdopodobnie "pusty pęcherzyk" po półtora tyg. krwawiłam więc udałam sie do szpitala ( co jest udokumentowane) badania podstawowe tez mam zrobione. Po wizycie w szpitalu zrobiłam badania tez na beta hcg i miałam kolejny raz robione usg juz u innego lekarza prywatnie i okazało sie ze to 6,2 dni ciąży. Wizyte u ginekologa na założenie karty itd mam w piątek 22 Maja. Wtedy według okresu będzie to 10 tydzień i 5 dni a według usg 9 tygodni i 5 dni. I teraz pytanie... czy będzie mi sie należało BEcikowe. Czy lekarz wystawi mi zaświadczenie na koniec ciąży. Wszystkie wcześniejsze usg i karte informacyjną ze szpitala posiadam.. w 6 tygodniu to było. czy wipisze mi zaświadczenie? mimo ze z Miesiączki będzie wynikało ze pierwsza wizyta odbyła się w 10 tygodniu i 5 dni? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Obawa o becikowe
Nie przejmuj się bez sensu. Ja wiedząc że jestem w ciąży od samego poczatku poszłam do ginekologa dopiero w 11 tygodniu a i tak wystawił mi zaświadczenie ze wsteczną datą i to bez żadnych problemów.Nie znam ani ciebie ani twojego lekarza ale jestem pewna ze dostaniesz zaświadczenie. Nie ty pierwsza i nie ostatnia jesteś w takiej sytuacji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
u mnie było podobnie, karte ciąży założyli mi dopiero w 16 tyg ale pierwsze usg miałam z 7 tyg i to wystarczyło do wypisania zaświadczenia..tak więc nie stresuj się, nie ma powodu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Ciąże prowadzi Ci ten lekarz u którego byłaś w 6t2d? Jeśli tak to on powinien Ci tą wizytę wpisać w kartę ciąży mimo, że była zakładana później. Ja tak miałam. Jeśli inny lekarz to ten pierwszy musi mieć gdzieś wpisane, że byłaś u niego na wizycie i mimo, że ciąży nie prowadzi to powinien wydać takie zaświadczenie. Tak mi się przynajmniej logicznie wydaje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poprawcie mnie, jeśli pamięć mnie zawodzi, ale lekarz na druku wpisuje daty trzech wizyt, po jednej z każdego trymestru ciąży. Od aktualnego lekarz możesz wziąć zaświadczenie o kolejnych wizytach, a od poprzedniego o pierwszej wizycie. Jeśli nie chcesz wracać do pierwszego lekarza, masz jeszcze jedną opcję: na wizycie 22 maja podać inną datę ostatniej miesiączki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I wieku ciazy nie liczy sie wg usg tylko wedlug miesiaczki. Wiek z usg to tylko info dla lekarza. Edytowane przez magda_go Czas edycji: 2015-05-21 o 09:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
u mojej sis niestety ale lekarz nie chciał wypisać w tył - była na pierwszej wizycie w 11 tyg. i niestety becikowe jej przepadło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:44.