Islandia - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-08-10, 00:31   #1
verqa81
Przyczajenie

Islandia

Czy ktoś z was może odwiedził w celach turystycznych lub innych kraj troli,(no może niekoniecznie takich),elfów, ognia i lodu
verqa81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-10, 01:34   #2
leleth
Wtajemniczenie

Dot.: Islandia

...ja ta jeszcze nie byla ale mam zamiar poniewaz....od wielu lat jestem fanka Sigur Ros......... jesli wszystko dobrze pojdzie zatrzymamy sie tam w przyszlym roku w drodze do Polski.....
Stary 2008-10-15, 08:38   #3
Hayleigh
Raczkowanie

podbijam, bo tez jestem ciekawa
Hayleigh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-29, 10:59   #4
Emola
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez verqa81 Pokaż wiadomość
Czy ktoś z was może odwiedził w celach turystycznych lub innych kraj troli,(no może niekoniecznie takich),elfów, ognia i lodu
Dopiero teraz znalazlam pytanie o Islandie i nikt nic nie pisze???
A taki cudowny kraj.
Byłam, widziałam. Rzeczywiście to kraj ognia i lodu. Pod ziemia drzemie gorąca energia (gejzery, gorące źródła, młoda lawa, która w dotyku jest ciepła) , a na powierzchni zimno (lodowce, jeziora lodowcowe). Najpiekniejsze jest to, że kraj ten nie jest jeszce za bardzo skażony cywilizacją, dzikość przyrody nie ograniczona barierkami, biletami i budkami z lodami. Pustka , cisza i piekna, dzika przyroda. Chce tam jeszcze kiedys wrócić!

Jezeli cos chcecie wiecej wiedziec to sluze informacjami, moglabym pisac i pisac....
Emola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-29, 13:00   #5
_agatka
Rozeznanie

ja, ja chce wiedziec!!
jaka pora roku najlepsza na zwiedzanie islandii? ile czasu mozna przeznaczyc na zwiedzanie (wycieczka objazdowa), miejsca konieczne do zwiedzenia, twoje porady praktyczne?
bardzo chciałabym tam pojechac!!!
_agatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-15, 15:53   #6
limba1
Raczkowanie

Hej!
Mieszkam na Islandii od roku i musze przyznac, ze ten kraj nadal mnie fascynuje. Jesli chodzi p pore roku to zalezy co chcesz zobaczyc: zima oczywiscie zorza polarna, ale nie polecam tej pory roku jesli chcesz przyjechac na dluzej. Po pierwsze niesprzyjajace warunki atmosferyczne (wprawdzie jest cieplej niz w Polsce ale wiatr powoduje ze odczuwalna temperatura jest duzo nizsza, duzo atrakcji turystycznych jest zamknietych, noc panuje przez ok. 20 godzin na dobe wiec zwiedzanie jest utrudnione i wiele drog jest zamknietych wiec nie da sie dotrzec do co bardziej uroczych zakontkow tego kraju! W lecie (od polowy maja do wrzesnia) dzien trwa baaardzo dlugo, az do pelnej doby. Jesli chodzi o koszt to jest to kraj dosc drogi, ale w zwiaku z obecnym kryzysem warto tu przyjechac bo kurs euro jest bardzo korzystny dla turystow (w przeliczeniu na walute obca wszystko potanialo przyklad: czerwiec 2007 za 100 ISK trzeba bylo zaplacic 4,40, teraz za 100 ISK zaplacicie ok. 2,20 To dobra wiadomosc dla Was, dla mnie niestety nie!!!). Minusem podrozowania w lecie jest to, ze jest sporo turystow, moga wystapic problemy noclegiem (czasem trzeba rezerwowac z duzym wyprzedzeniem), wynajecie auta moze byc problemem (auto wynajac trzeba bo komunikacja jest tu dosc droga, a poszczegolne atrakcje turystyczne sa oddalone od siebie czasem i o kilkadziesiat kilometrow, ponadto w niektore miejsca autobusy nie jezdza). Jak ktos ma jakies pytania, prosze piszczie na priva, zadajcie pytania na forum... Przepraszam za brak polskich liter ale pisze ze sluzbowego kompa (niestety islandzkiego).

Edytowane przez limba1
Czas edycji: 2008-11-18 o 16:40
limba1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-17, 19:26   #7
ewevinka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez limba1 Pokaż wiadomość
Hej!
Mieszkam na Islandii od roku i musze przyznac, ze ten kraj nadal mnie fascynuje. Jesli chodzi p pore roku to zalezy co chcesz zobaczyc: zima oczywiscie zorza polarna, ale nie polecam tej pory roku jesli chcesz przyjechac na dluzej. Po pierwsze niesprzyjajace warunki atmosferyczne (wprawdzie jest cieplej niz w Polsce ale wiatr powoduje ze odczuwalna temperatura jest duzo nizsza, duzo atrakcji turystycznych jest zamknietych, noc panuje przez ok. 20 godzin na dobe wiec zwiedzanie jest utrudnione i wiele drog jest zamknietych wiec nie da sie dotrzec do co bardziej uroczych zakontkow tego kraju! W lecie (od polowy maja do wrzesnia) dzien trwa baaardzo dlugo, az do pelnej doby. Jesli chodzi o koszt to jest to kraj dosc drogi, ale w zwiaku z obecnym kryzysem warto tu przyjechac bo kurs euro jest bardzo korzystny dla turystow (w przeliczeniu na walute obca wszystko podrozalo). Minusem podrozowania w lecie jest to, ze jest sporo turystow, moga wystapic problemy noclegiem (czasem trzeba rezerwowac z duzym wyprzedzeniem), wynajecie auta moze byc problemem (auto wynajac trzeba bo komunikacja jest tu dosc droga, a poszczegolne atrakcje turystyczne sa oddalone od siebie czasem i o kilkadziesiat kilometrow, ponadto w niektore miejsca autobusy nie jezdza). Jak ktos ma jakies pytania, prosze piszczie na priva, zadajcie pytania na forum... Przepraszam za brak polskich liter ale pisze ze sluzbowego kompa (niestety islandzkiego).
Hejka! A czy Ty porozumiewasz się w ichniejszym języku?

Wielu ludzi pyta mnie, dlaczego wciąż noszę ze sobą aparat i dlaczego robię
zdjęcia. Wówczas odpowiadam " a dlaczego Ty jesz"? J.L.Keivom

ewevinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-18, 11:18   #8
limba1
Raczkowanie

Hejka!
Tak mowie troche po islandzku, ale naprawde tylko troche... Wciaz sie ucze a islandzki nie nalezy do najlatwiejszych...W zasadzie angielski jest tu bardzo powszechny i wszedzie dogadacie sie po angielsku, ale jak znasz pare zwrotow w ich jezyku to zupelnie inaczej cie traktuja... Tak wiec turysci nie maja zadnego problemu z dogadaniem sie z tubulcami.

Edytowane przez limba1
Czas edycji: 2008-11-18 o 16:42
Stary 2008-11-19, 16:50   #9
Emola
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _agatka Pokaż wiadomość
ja, ja chce wiedziec!!
jaka pora roku najlepsza na zwiedzanie islandii? ile czasu mozna przeznaczyc na zwiedzanie (wycieczka objazdowa), miejsca konieczne do zwiedzenia, twoje porady praktyczne?
bardzo chciałabym tam pojechac!!!
Dawno mnie tu nie bylo, przepraszam Agatka , ze nic nie odpowiedziałam. Mamy teraz wiadomości z pierwszej ręki. Ja byłam na wyprawie objazdowej , dojazd promem , 2 dni na Wyspach Owczych i objazd dookoła całej Islandii , zajęło nam to 16 dni. Byliśmy na przełomie czerwca i lipca, białe noce pozwalały nam podróżować nawet do 1, 2 w nocy. Pogode trafilismy wyjątkowo piękna (podobno ?, Limba moze to chyba potwierdzić), cały czas świeciło słońce, można było nawet chodzic w koszulkach z krótkim. Z reszta piękne tęcze przy wodospadach (na zdjęciach) to potwierdzają
Zawsze uwazalam, ze nie warto na wakacje jeździc dwa razy w to samo miejsce bo tyle jest jeszcze do pozwiedzania i zobaczenia, ale tam bym jeszcze wróciła , najchetniej takim "mobilhomem" (nie wiem jak sie to pisze) . Zauroczylo mnie na Islandii to , ze mozna nocowac majac swoj namiot lub odpowiedni samochod w wielu miejscach , parkingach , gdzie sa budki z ubikacjami, prysznicami , ciepla woda itd. Reczywiscie noclegi sa tam bardzo drogie. My nocowalismy w roznych miejscach wlasnie w namiocie lub samochodzie, bylismy dwoma busami , z miejscami do spania. I cudowne bylo to , ze w miejscu ktore nas zachwycilo mozna zostac , ogladac zachod slonca (okolo1 w nocy) i wschod (okolo3 w nocy)
Gdzie ty Limba mieszkasz , w ktorej czesci Islandii? A swoja droga to zdziwilo mnie to jak duzo na Islandii jest Polaków , na promie polowa zalogi i obslugi to Polacy
Stary 2008-11-19, 20:05   #10
limba1
Raczkowanie

No witam ponownie!
A wiec najpierw odpowiem na Twoje pytania Emola. Mieszkam w Keflaviku (takiej malej miescinie gdzie znajduje sie miedzynarodowy port lotniczy). Z Keflaviku blisko jest na wodospad Gullfoss, go gejzera i do Blekitnej Laguny (te miejsca odwiedza kazdy turysta i sila rzeczymusi byc i w Keflaviku, jak sadze to i Ty tez odwiedzilas moje miasteczko. Co pare miesiecy na jakies dwa tygodnie wyjezdzam na drugi koniec Islandii do Akureiri (tez napewno widzialas) bo takich wizyt wymaga moja praca...
To prawda na Islandii jest ogrom Polakow, w zasadzie gdzie sie nie ruszysz to slyszysz jezyk polski... Z tym ze obecnie jest nas coraz mniej. Spowodowane jest to tym, ze jest tu bardzo duzo pracownikow sezonowych (jak bylas w lecie to wlasnie trwal sezon), a poza tym kryzys spowodowal, ze place w przeliczeniu na euro nie sa juz tak wysokie jak rok temu... Kto przyjechal sie tu dorobic to niestety ucieka... koszt zycia jest tu dosc wysoki.
Stary 2008-11-19, 20:11   #11
limba1
Raczkowanie

Aha, zapomnialam dodac ze lato w tym roku bylo wyjatkowo laskawe dla mieszkancow tej uroczej wyspy, jak i dla turystow... Moge wrecz powiedziec ze bylo nieislandzko, co wiecej bywalo i upalnie. W sierpniu zostal pobity nawet rekord ciepla, jakiej 30 stopni... I uwierzcie mi, odczuwalnosc temperatury jest tu zupelnie inna niz w Polsce. Przy 15 stopniach mozna chodzic w koszulce z krotkim rekawem!!! Spowodowane jest to tym, ze mimo ze Islandia jest wyspa to powietrze tutaj jest bardzo suche... Niestety brak szaty roslinnej, wszechobecne pola lawowe, ktore szybko sie nagrzewaja i rownie szybko oddaja cieplo powoduja ze jak tylko swieci slonce to i przy 10 stopniach czujesz sie jak przy 20 w Polsce!!!
KORZYSTAJCIE PODROZNICZKI Z NISKIEGO KURSU KORONY ISLANDZKIEJ I PRZYBYWAJCIE BO NAPRAWDE WARTO!!! MOZE JUZ NIE BYC TAKIEJ OKAZJI ABY ZA TAKIE PIENIADZE ZWIEDZIC WYSPE!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-20, 08:43   #12
_agatka
Rozeznanie

Dziekuje za wszystkie odpowiedzi, juz mam plany na przyszłe wakacje, ale moze akurat udałoby sie jeszcze wyskoczyc na Islandie i przezyc białe noce))
_agatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-21, 17:54   #13
Emola
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez limba1 Pokaż wiadomość
No witam ponownie!
A wiec najpierw odpowiem na Twoje pytania Emola. Mieszkam w Keflaviku (takiej malej miescinie gdzie znajduje sie miedzynarodowy port lotniczy). Z Keflaviku blisko jest na wodospad Gullfoss, go gejzera i do Blekitnej Laguny (te miejsca odwiedza kazdy turysta i sila rzeczymusi byc i w Keflaviku, jak sadze to i Ty tez odwiedzilas moje miasteczko. Co pare miesiecy na jakies dwa tygodnie wyjezdzam na drugi koniec Islandii do Akureiri (tez napewno widzialas) bo takich wizyt wymaga moja praca...
To prawda na Islandii jest ogrom Polakow, w zasadzie gdzie sie nie ruszysz to slyszysz jezyk polski... Z tym ze obecnie jest nas coraz mniej. Spowodowane jest to tym, ze jest tu bardzo duzo pracownikow sezonowych (jak bylas w lecie to wlasnie trwal sezon), a poza tym kryzys spowodowal, ze place w przeliczeniu na euro nie sa juz tak wysokie jak rok temu... Kto przyjechal sie tu dorobic to niestety ucieka... koszt zycia jest tu dosc wysoki.
O tak byłam oczywiście w Błekitnej Lagunie , ale też kąpalismy się w ciepłych wodach na dziko bez całej infrastruktury basenowej. Gullfoss, Godafoss, Detifoss to najcudowniejsze wodospady jakie widzialam , juz zaden Kamińczyk czy Siklawa nie zrobi na mnie wrażenia. A to co było najpiekniejsze to potrójna tęcza, ktora widzialam nad Detifoss i ta dzika przyroda, nie ma barierek , ktore ograniczaja ci dojscie do wodospadu, biletów i sprzedajacych wokół.
A w Akurejri wybralismy sie w rejs na poszukiwanie wielorybów, widzialam pare ogonów i grzbietów humbaków A swoja droga naszym przewodnikiem na tym rejsie byla Polka, ktora tam właśnie pracowala
Mimo zachwytow nad krajobrazem Islandii przyznam jednak , ze mieszkac na stale bym tam nie chciala , te dlugie noce o tej porze roku to musi byc przygnebiajace. Jak sobie z tym radzisz Limba?
Stary 2008-11-22, 11:10   #14
limba1
Raczkowanie

Druga zima przede mna. Juz jestem przygotowana na wschody slonca o 12 i zachody o 15, nie zaskoczy mnie juz zadymka, ani zasypane drogi (plugi jezdza gorzej niz w Polsce)... Moj sposob na dlugie noce to po prostu praca, praca, praca i jeszcze raz praca, potem nauka w szkole, troszeke sportu (basen i silownia, ktore sa w najmniejszych nawet miejscowosciach i placi sie za wstep a nie za godzine pobytu) a w dni wolne jakis relaksik w Blue Lagoon, wypad do kina, na dyskoteke, do knajpy... W zasadzie to mozna sobie z tym poradzic!!!
Stary 2008-11-30, 20:53   #15
nati360
Zakorzenienie

Ja też chętnie służe info no i zdjęciami oczywiście, moge coś powklejąc. Od siebie dodam, że warto przyjechać np. na dwa tygodnie i objechać całąw yspę. Można to w sumie zrobić w 2, 3 dni (powierzchnia to tylko 103 tys), ale po co? Jest tu tyle pieknych miejsc do zobaczenia... Latem jak juz Emola napisała dzień tyrwa praktycznie całą dobę, więc można sporo zobaczyć.
Warto, warto i jeszcze raz warto!
Jakby ktos chciał to pisać, powklejam jakieś zdjęcia.
nati360 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-01, 02:51   #16
ewevinka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nati360 Pokaż wiadomość
Ja też chętnie służe info no i zdjęciami oczywiście, moge coś powklejąc. Od siebie dodam, że warto przyjechać np. na dwa tygodnie i objechać całąw yspę. Można to w sumie zrobić w 2, 3 dni (powierzchnia to tylko 103 tys), ale po co? Jest tu tyle pieknych miejsc do zobaczenia... Latem jak juz Emola napisała dzień tyrwa praktycznie całą dobę, więc można sporo zobaczyć.
Warto, warto i jeszcze raz warto!
Jakby ktos chciał to pisać, powklejam jakieś zdjęcia.
Pewnie! Prosimy o fotki!

A ty co porabiasz na Islandii?

Stary 2008-12-01, 17:32   #17
nati360
Zakorzenienie

A ja mieszkam aktualnie

Kilka fotek, kiedyś dodam następne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF1870a_1280x570_800x356.jpg (40,9 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF1884_1067x800_800x600.jpg (96,0 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF1932_1067x800_800x600.jpg (101,3 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF1957_450x600_450x600.jpg (67,1 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF1970_600x800_450x600.jpg (71,5 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF1996_450x600_450x600.jpg (79,6 KB, 38 załadowań)
Stary 2008-12-01, 17:36   #18
nati360
Zakorzenienie

kolejne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF2005a_800x300_800x300.jpg (32,8 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF2006a_800x294_800x294.jpg (30,3 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF2007a_800x227_800x227.jpg (26,3 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF2040_800x600_800x600.jpg (71,2 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF2042_800x600_800x600.jpg (70,6 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF2045_800x600_800x600.jpg (86,5 KB, 25 załadowań)
Stary 2008-12-01, 17:39   #19
nati360
Zakorzenienie

I jeszcze:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF2064_800x600_800x600.jpg (68,8 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF2094_800x600_800x600.jpg (85,2 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF2095a_800x201_800x201.jpg (21,8 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF2096a_800x262_800x262.jpg (24,3 KB, 24 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-01, 18:20   #20
ewevinka
Rozeznanie

Piękne te fotki.. Jak dla mnie, Islandia jest wdzięcznym tematem na zdjęcia, i wszystkie mi się podobają! Mój Tż chce tam pojechać, dlatego jestem na takim wątku, i szczerze pisząc, zaczyna mnie trochę fascynować ta wysepka...

Jeszcze raz, super fotki!

Stary 2008-12-01, 18:56   #21
nati360
Zakorzenienie

W stronę Vatnajokull, wodospad Sejlandfoss, Skogafoss, maskonur - symbol Islandii, zarazem ich przysmak, słodki i śliczny:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF1334_450x600.jpg (55,6 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF1365_450x600.jpg (40,6 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF1400_800x600.jpg (75,6 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF1421a_799x600.jpg (62,1 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF1462_450x600.jpg (49,3 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF1477_800x600.jpg (57,1 KB, 8 załadowań)
Stary 2008-12-01, 18:58   #22
nati360
Zakorzenienie

1. Vatnajokull, największy lodowiec Europy
2. Jokulsarlon - miejsce gdzie kry wpadają do morza
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF1480_800x600.jpg (74,1 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF1491_800x600.jpg (56,0 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF1531_800x600.jpg (84,6 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF1548_800x600.jpg (53,0 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF1566_800x600.jpg (76,2 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF1578_800x600.jpg (86,7 KB, 32 załadowań)
Stary 2008-12-01, 19:02   #23
nati360
Zakorzenienie

kolejne:
5. w Parku Pingvellir
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF1603_800x600.jpg (43,2 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg panorama_003_800x144.jpg (15,5 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg panorama_004_800x36.jpg (8,5 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 039_800x600.jpg (96,3 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 077_800x600.jpg (101,2 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 121_1066x800.jpg (97,1 KB, 19 załadowań)
Stary 2008-12-01, 19:03   #24
nati360
Zakorzenienie

1. prawie wybuchający Strokkur
2.Blesi
3.wodospad Gullfoss
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 123_800x600.jpg (103,1 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 127_1066x800.jpg (66,4 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 134_800x600.jpg (80,7 KB, 38 załadowań)
Stary 2008-12-01, 19:05   #25
ewevinka
Rozeznanie

Zasuuuuuwasz z tymi fotkami! Fajne

Stary 2008-12-01, 19:09   #26
ewevinka
Rozeznanie

A jakieś takie fotki, na których widać troche więcej cywilizacji masz?

Pięknie tam jest! WoW!

Stary 2008-12-01, 19:18   #27
nati360
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewevinka Pokaż wiadomość

Pięknie tam jest! WoW!
Hurtem mi lepiej było

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-01, 19:19   #28
nati360
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewevinka Pokaż wiadomość

Pięknie tam jest! WoW!
Mam trochę ze stolicy, RVK Zaraz poszukam, ale jak dla mnie to najpiękniej jest właśnie tam gdzie tak dziko
Stary 2008-12-01, 19:34   #29
nati360
Zakorzenienie

A więc odrobina RVK:
3. Perlan, na górze znajduję się restauracja, która obraca się o 360 stopni, przed jest sztuczny gejzer, a w środku jeszcze jeden, też sztuczny
reszta to widok RVK z Katedry
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF0993_800x600.jpg (77,2 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF0994_800x600.jpg (73,2 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF0995_800x600.jpg (69,1 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF0996_800x600.jpg (94,7 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF0997_800x600.jpg (96,3 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF0998_800x600.jpg (87,5 KB, 33 załadowań)
Stary 2008-12-01, 19:36   #30
nati360
Zakorzenienie

dalej RVK:
3. to małe lotnisko w RVK, obsługuje loty na Grenlandie i loty krajowe
reszta to dalej RVK z różnyxh stron niestety nie posiadam zdjęć co ważniejszych budybków na których nie ma mnie czy kogoś innego...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF0999_450x600.jpg (48,8 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF1000_450x600.jpg (40,1 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF1001_800x600.jpg (87,6 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF1002_450x600.jpg (34,6 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF1006_450x600.jpg (50,7 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF1018_800x600.jpg (76,8 KB, 24 załadowań)
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości