|
Notka |
|
Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Wysokie czoło...przeszczep włosów ??
Witam Was
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Wysokie czoło...przeszczep włosów ??
a ja sobie tlumacze ze kobiety kiedys goliły brwi aby ich czoła wyglądały na wyższe nawet tak znana Mona Lisa. Wysokie czoło = inteligencja. Po co się doszukiwać problemów
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Szukacie problemów, mankamentów tam gdzie ich nie ma... to może sobie szyje skróć bo masz za długą? Brodę wydłuż bo masz za krótka? Albo poszerz kości policzkowe bo masz za wąską twarz?
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4 |
BAN stały
|
![]()
ta :P czy laska jest ładna czy nie to nie zależy od czoła
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Dziewczyna nie prosiła abyście komentowały jej decyzję, tylko o podpowiedź co ma zrobić w sytuacji, w której (jak sądzę) czuje się niekomfortowo. Operacje plastyczne mają na celu również poprawienie swojej własnej samooceny, więc jeśli ona nie czuje się dobrze z wysokim czołem to powinna poddać się temu zabiegowi...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Przeszczep juz za 2 tyg
![]() ![]() jest rok 2014 ja jeszcze czesze sie na zel ale juz ledwo ledwo gdyby nie LOXON i Nanogen ktorym maskuje przeswity to leze. Zdecydowalem sie na PRZESZCZEP po konsultacji znalazlem dosc tania i obiecujaca klinike potrzebne mi jest 2000 transplanto i tylko 10zl za jeden. to calkiem ok cena. 9go maja mam miec przeszczep ale gdy wplacilem zaliczke lekarz powiedzial mi ze nie bede mial juz wlosow jak u dwudziestolatka i to dalo mi do myslenia dlaczego mam wyrzucic 20000 skoro moge wrocic do propecji. bardzo boje sie ze cos pojdzie nie tak oraz to ze w pracy ktos zauwazy rany goja sie dluzej niz 2 miesiace tzn jest dosc silne zaczerwienienie czola ktore ustepuje az do 3 miesiecy a ja mam tylko 6 tyg wolnego i musze wrocic do pracy. Zaplacilem juz zaliczke i dalej sie zastanawiam ale na 50% odmowie i spruboje wrocic do propecji oraz dalej bede stosowal Loxon. Mysle ze nie warto ryzykowac blizn jezeli dalej moge sie czesac na zel i maskowac przeswity nanogenem a do przeszczepu powroce jak bede juz w totalnej kropce i nie bede mial wyjscia ale to zapewne wydarzy sie gdy bede mial 40 lat :P walka trwa juz 12 lat to moze potrwac kolejne tyle i dopiero wtedy dam sie skroic a moze wynajda cos lepszego niz przeszczep juz teraz interesuja sie komorkami macierzystymi i potrafia wychodowac wlos to co bedzie za nastepne 12 lat ![]() trzymam kciuki za wszystkich panow w walce z lysizna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Oczywiście ze sa ja juz chyba wszystkich próbowałem
A jeżeli mówisz o tym ze jest sposób i włosy wyglądają naturalnie to przeczytaj moj post ja juz miałem włosy z kliniki handonmen i to zwykła peruka przyklejona taśma do głowy dramat i to kosztowało mnie ok 8000 z dojazdami do nich Przeszczep dobrze wykonany jest także naturalny |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Jest też coś takiego jak klonowanie i jeszcze jakaś metoda z komórkami macierzystymi ale to chyba dopiero w fazie badań.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Prywatnie pracuję w klinice transplantacji włosów i mamy grupę pacjentek z problemem wysokiego czoła. Osobiście jestem zdania, że jeśli ktoś źle się czuje w aktualnym wydaniu to dlaczego tego nie poprawić skoro są środki? Wysokie czoło wysokiemu czołowi nie równe niestety. Często wysokie czoło nie współgra z resztą twarzy burząc proporcje. Moim zdaniem, martynobcm, powinnaś zgłosić się na konsultację do którejś z polskich klinik.To koszt rzędu 100 zł a wykwalifikowany chirurg rozwieje Twoje wątpliwości "czy robić" lub "czy nie robić". Poza tym większość Klinik przeprowadza również konsultacje za pośrednictwem mailowym. To dodatkowy plus dla pacjenta, bo nie trzeba wychodzić z domu aby uzyskać fachową poradę oraz nie jest ona odpłatna. Mitem jest, że polskie kliniki są daleko w tyle w technice przeszczepów, ponieważ specjaliści ciągle szkolą się za granicą, są członkami ISHRS( International Society of Hair Restoration Surgery) dzięki czemu mogą konsultować dany przypadek ze specjalistami z całego świata. Do Nas zgłaszają się pacjenci z najdalszych krajów, więc nie wybrali USA lub Brukseli, a polecają nam kolejnym pacjentom
![]()
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
a są takie kliniki w Poznani ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Swarzędz Klinika Kolasiński
![]()
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Witam
Czy może ktoś polecić klinikę w okolicach Śląska. Znalazłem http://przeszczepwlosow.org.pl/ , opinie na temat kliniki pozytywne. Ma ktoś doświadczenia? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
jeżeli opinie pozytywne to pewnie warto tam robić
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:10.