Wysokie czoło...przeszczep włosów ?? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-09-14, 17:53   #1
martynabcm
Raczkowanie

Smile

Wysokie czoło...przeszczep włosów ??

Witam Was Otóż mam pytanie ,czy ktoś wykonywał taki zabieg ??? Mam b.gęste włosy,tylko ten mankament, zbyt duże czoło...do ideału brakuje mi około 1 cm , na innym forum o łysieniu dla panów przeczytałam, że nie warto ryzykować takiego zabiegu w Polsce (blizny,w miejscu przeszczepu wypadające włosy :/ )...wszyscy polecają kliniki w Brukseli albo USA ale... cena kilku tys euro to przesada.
martynabcm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-15, 18:20   #2
Shelandia
Przyczajenie

Dot.: Wysokie czoło...przeszczep włosów ??

a ja sobie tlumacze ze kobiety kiedys goliły brwi aby ich czoła wyglądały na wyższe nawet tak znana Mona Lisa. Wysokie czoło = inteligencja. Po co się doszukiwać problemów lepiej grzywkę obciąć
Shelandia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-17, 20:56   #3
Kiciunia85
Rozeznanie

Szukacie problemów, mankamentów tam gdzie ich nie ma... to może sobie szyje skróć bo masz za długą? Brodę wydłuż bo masz za krótka? Albo poszerz kości policzkowe bo masz za wąską twarz? Czy ten jeden centymetr to tak wiele? Zastanów się... Dlaczego wysokie czoło jest dla Ciebie kompleksem? Bez przesady, ten centymetr raczej nic by nie zmienił... wysokie czoło to atut, oznaka inteligencji, często modelki mają wysokie czoła, takich dziewczyn szukają... Niskie czoło jest pospolite, nic w nim specjalnego, a wysokie ma coś w sobie... Nie rozumiem, dlaczego kobiety niektórych rzeczy nie mogą zaakceptować... rozumiem, że mogą nieakceptować garbatego nosa, odstających uszu, wąskich ust, cellulitu, krótkich nóg... ale np. długich nóg? Małego, jędrnego biustu? Ogromnych, pięknych oczu? (A zdarzają się takie co chcą je optycznie pomniejszać i ubolewają nad nimi).

Opalone, a raczej przypalone, jędrne pośladki!
http://www.youtube.com/watch?v=APKyPYR7jAk
Kiciunia85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-18, 10:37   #4
kle
BAN stały

Smile Dot.: Wysokie czoło...przeszczep włosów ??

ta :P czy laska jest ładna czy nie to nie zależy od czoła Wstaw swoje zdjęcie to ocenimy
kle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-18, 16:33   #5
Sandysia_92_
Przyczajenie

GG do Sandysia_92_

Dziewczyna nie prosiła abyście komentowały jej decyzję, tylko o podpowiedź co ma zrobić w sytuacji, w której (jak sądzę) czuje się niekomfortowo. Operacje plastyczne mają na celu również poprawienie swojej własnej samooceny, więc jeśli ona nie czuje się dobrze z wysokim czołem to powinna poddać się temu zabiegowi...
Sandysia_92_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-22, 19:56   #6
yarki
Przyczajenie

Przeszczep juz za 2 tyg Jestem chlopakiem ale moj problem z lysieniem to makabryczna walka o kazdy wlos nie poddaje i nigdy sie nie poddam a zaczelo sie 12 lat temu ale dzieki mojej determinacji jestem nawet na lepszym miejscu niz w poczatkowej fazie lysienia i gdyby nie moja walka dzis wygladalbym jak przyslowiowy TADEK. Gdy to sie zaczelo nie moglem nawet patrzec na siebie, zaczelo sie wtedy kiedy zauwazylem ze nie moge pstawic sobie codziennej fryzury tak jak by mi brakowalo z przodu wlosow i ni w ta ni we wta nie moglem sie zaczesac (oczywiscie nasilalo sie to z tygodnia na tydzien) byl to ok rok 2003 bylem mlody i niedoswiadczony wiec po naradzie z mama najpierw zaczolem stosowac Radikal taki szampon ziolowy oczywiscie nic nie pomogl rok pozniej wziolem sie za ampolki z VICHY o ile pamietam to byly AMINEX cos tam cos tam..... oczywiscie sciema na maxa stosowalem chyba przez pol roku i tylko wyrzucilem kase w bloto myslalem i myslalem w roku 2006 wyszperalem w internecie szampon NANOGEN i posypke ktora z reszta uzywam do dzis i gdyby nie ona to juz dawno bym sie zastrzelil. Szampon niby pomagal ale daje mu tylko max do 3 punkty w skali od 1-10. Kiedy juz wlosy wypadly tak ze nie mialem ochoty nawet wychodzic na imprezy w internecie znalazlem oferte niechirurgicznego przeszczepu wloso klinika byla w bielsku nazywala sie HANDSONMAN po przyjezdzie okazalo sie ze to zwykle tupeciki przyklejane na tasme klejaca za 80zl z czego za sam tupecik zaplacilem ponad 6000zl (byl wykonany z prawdziwych wlosow i specjalnie zafarbowany pod kolor moich) jezeli dzis sobie tylko wspomne o tej klinice to uwazam jego wlasciciela za hohsztaplera i oszusta tylko tyle na jego temat ps: nie dajcie sie namowic na to to zwykle przedluzanie wlosow i naklejki do skory za mega kase i nie wierzcie w to co mowi ze w jego wlosach mozna uprawiac sport badz baaaaahhaaa plywac jak zarecza. po zamoczeniu w basenie daje wam 5 minut i wlosy odkleja sie od skory dramat i oszust. mniejsza z tym juz o tym praktycznie juz o tym zapomnialem ale pisze wam o tym ze podczas noszenia tej nalepki w dalszym ciagu szperalem i szperalem i nie moglem sie pogodzic ze trace wlosy. ok 2008 roku wpadlem na PROPECJE i LOXON 5% poczatkowo bylem sceptyczny i stosowalem ja ok 9 miesiecy zdjaolem ta pier... nalepke z handsonman i zgolilem sie do zera (juz bylem po 9 miechach na PROPECJI) gdy wlosy z mojej lysej paly zaczely odrasrastac nie uwierzycie mi ale i ja sam nie moglem w to uwierzyc mialem czarne kropeczki nawet na zakolach mowie sobie o kur..... to nie mozliwe cieszylem sie jak male dziecko po 2 miesiacach mialem juz ok linie glowy i dosc solidne ale meszkowate wloski nawet na zakolach nareszcie moglem postawic wlosy na zel. Historia nie trwala dlugo bo jakies 3-4 lata. Jak wiecie Propecja kosztuje dosc duzo wiec zaczolem stosowac zamiennik ktory okazal sie klapa stracilem tylko czas na niego i moje zakola )przednie wlosy dalej sa ale mysle ze tylko Loxon je trzyma) Zamieniik poprosu ma 5mg fenisterydu i nie da sie odmierzyc dokladnie 1mg jak w propecji nawet lamiac tabletke na 5 czesci. poprostu zeby zabic DHT potrzeba tylko dokladnie tylko 1mg na dobe nie wiecej nie mniej.
jest rok 2014 ja jeszcze czesze sie na zel ale juz ledwo ledwo gdyby nie LOXON i Nanogen ktorym maskuje przeswity to leze. Zdecydowalem sie na PRZESZCZEP po konsultacji znalazlem dosc tania i obiecujaca klinike potrzebne mi jest 2000 transplanto i tylko 10zl za jeden. to calkiem ok cena. 9go maja mam miec przeszczep ale gdy wplacilem zaliczke lekarz powiedzial mi ze nie bede mial juz wlosow jak u dwudziestolatka i to dalo mi do myslenia dlaczego mam wyrzucic 20000 skoro moge wrocic do propecji. bardzo boje sie ze cos pojdzie nie tak oraz to ze w pracy ktos zauwazy rany goja sie dluzej niz 2 miesiace
tzn jest dosc silne zaczerwienienie czola ktore ustepuje az do 3 miesiecy a ja mam tylko 6 tyg wolnego i musze wrocic do pracy.
Zaplacilem juz zaliczke i dalej sie zastanawiam ale na 50% odmowie i spruboje wrocic do propecji oraz dalej bede stosowal Loxon.
Mysle ze nie warto ryzykowac blizn jezeli dalej moge sie czesac na zel i maskowac przeswity nanogenem a do przeszczepu powroce jak bede juz w totalnej kropce i nie bede mial wyjscia ale to zapewne wydarzy sie gdy bede mial 40 lat :P
walka trwa juz 12 lat to moze potrwac kolejne tyle i dopiero wtedy dam sie skroic a moze wynajda cos lepszego niz przeszczep juz teraz interesuja sie komorkami macierzystymi i potrafia wychodowac wlos to co bedzie za nastepne 12 lat )))
trzymam kciuki za wszystkich panow w walce z lysizna))
yarki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-24, 01:06   #7
yarki
Przyczajenie

Oczywiście ze sa ja juz chyba wszystkich próbowałem
A jeżeli mówisz o tym ze jest sposób i włosy wyglądają naturalnie to przeczytaj moj post ja juz miałem włosy z kliniki handonmen i to zwykła peruka przyklejona taśma do głowy dramat i to kosztowało mnie ok 8000 z dojazdami do nich
Przeszczep dobrze wykonany jest także naturalny
yarki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-24, 10:15   #8
effcia82
Zakorzenienie

Jest też coś takiego jak klonowanie i jeszcze jakaś metoda z komórkami macierzystymi ale to chyba dopiero w fazie badań.
effcia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-27, 08:04   #9
izzie
Zakorzenienie

GG do izzie

Prywatnie pracuję w klinice transplantacji włosów i mamy grupę pacjentek z problemem wysokiego czoła. Osobiście jestem zdania, że jeśli ktoś źle się czuje w aktualnym wydaniu to dlaczego tego nie poprawić skoro są środki? Wysokie czoło wysokiemu czołowi nie równe niestety. Często wysokie czoło nie współgra z resztą twarzy burząc proporcje. Moim zdaniem, martynobcm, powinnaś zgłosić się na konsultację do którejś z polskich klinik.To koszt rzędu 100 zł a wykwalifikowany chirurg rozwieje Twoje wątpliwości "czy robić" lub "czy nie robić". Poza tym większość Klinik przeprowadza również konsultacje za pośrednictwem mailowym. To dodatkowy plus dla pacjenta, bo nie trzeba wychodzić z domu aby uzyskać fachową poradę oraz nie jest ona odpłatna. Mitem jest, że polskie kliniki są daleko w tyle w technice przeszczepów, ponieważ specjaliści ciągle szkolą się za granicą, są członkami ISHRS( International Society of Hair Restoration Surgery) dzięki czemu mogą konsultować dany przypadek ze specjalistami z całego świata. Do Nas zgłaszają się pacjenci z najdalszych krajów, więc nie wybrali USA lub Brukseli, a polecają nam kolejnym pacjentom
izzie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-12, 13:55   #10
Princessax33
Przyczajenie

a są takie kliniki w Poznani ?
Princessax33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-12, 14:02   #11
izzie
Zakorzenienie

GG do izzie

Swarzędz Klinika Kolasiński
izzie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-07-13, 12:23   #12
siden
Przyczajenie

Witam

Czy może ktoś polecić klinikę w okolicach Śląska.
Znalazłem http://przeszczepwlosow.org.pl/ , opinie na temat kliniki pozytywne. Ma ktoś doświadczenia?
siden jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-05, 19:49   #13
DionizekRabel
Raczkowanie

jeżeli opinie pozytywne to pewnie warto tam robić
DionizekRabel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości