|
Notka |
|
Fotografia, sprzęt fotograficzny, galerie zdjęć Miejsce dla miłośników fotografowania. Tutaj dowiesz się wszystkiego na temat sprzętu fotograficznego, metod fotografowania. Możesz zamieścić zdjęcia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Lampa pierścieniowa
Hej!
Ostatnio zastanawiałam się nad kupnem lampy pierścieniowej, bo dużo dobrego o niej słyszałam. Zależy mi na dobrym odzwierciedleniu kolorów, ponieważ chcę fotografować swoje makijaże.. I to moje pytanie, lepiej kupić lampę meike fc 100, którą się mocuje do aparatu, czy też lepiej kupić zwykłą, którą montuje się do statywu? Liczę na odpowiedź, pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Lampa pierścieniowa
To zależy jaki efekt chcesz uzyskać i o co konkretnie ci chodzi.
Kup "zwykłą" na statyw + coś do zmiękczania światła (blenda, dyfuzor, parasolka, softbox, biała ściana, biały sufit itp.) Do makijaży wystarczy i drogo nie będzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Tez zadaje sobie to samo pytanie , czy lampa pierscieniowa bedzie dobrym zakupem . Mam zwykly statyw , bazowa lampe blyskowa , parasolki z oswietleniem ,softbox zakladany na lampe , blende ... Czy softbox zakladany na lampe daje lepsze swiatlo niz lampa pierscieniowa ? Wiem ze roznica jest chociazby w tym ze mini softbox rozprowadza szersze swiatlo a lampa pierscieniowa skupia swiatlo bardziej centralnie , no i zostawia to "kuleczko"widoczne na zdjeciach makijazy , szczegonie oczu z bliska . Nie wiem czy w moim przypadku interesujacy jest zakup takiej lampy ( do zdjec makijazy) czy pozostac z tym co mam ? Moze ktos mi podpowie ? Ja naprawde sie nie znam na tym .
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Możesz pokazać to, co teraz udaje Ci się zrobić, i napisać, co Ci się teraz nie podoba? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Nie moge powiedziec ze jestem niezadowolona , jedynie chce wiedziec czy lampa pierscieniowa moge jeszcze bardziej polepszyc jakosc zdjec makijazy . A ze sie na tym nie znam , zadaje pytania tutaj widzac ze otrzymam pomoc
![]() To zdjecie jest zrobione wlasnie z lampa z zamontownym softboxem i prasolkami |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Jaką lampe pierścieniową kupić do zdjęć makijażu, 28W czy 40W ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.