|
|||||||
| Notka |
|
| Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Wzięłam tabletkę ,,PO" - pomocy
Cześć, czytam was od pewnego czasu ale nigdy nie odważyłam się napisać - aż do teraz.
Potrzebuję rady i opinii. Kochałam się z chłopakiem około 3-4 w nocy i pękła nam prezerwatywa w czasie wytrysku w środku. Od razu udaliśmy się do szpitala po tabletkę ,,po", jednak tam powiedzieli nam że musimy zaczekać na otwarcie apteki i tam kupić ją bez recepty (nie mieszkamy w Polsce). Apteka otwarta była od 10 rano i wtedy też od razu kupiłam tabletkę ,,po" NorLevo 1,5mg Orifar. Była to jedna sztuka. Ekspedientka powiedziała mi, że jeśli nie wystąpią wymioty, to ta jedna tabletka wystarczy i że ma największą skuteczność do 12 godzin po stosunku, zatem ja wzięłam swoją ok. 6 godzin po wpadce. Jeśli chodzi o mój cykl, to czasami nieznacznie się zmieniał, ale w zeszłym miesiącu miałam okres właśnie około 13 maja i oczekiwałam, że wkrótce powinnam go dostać w tym miesiącu. Poczytałam trochę w internecie na temat tych tabletek i wiem, że mogą rozregulować cykl... W każdym razie nie wiem niestety nic na temat ich skuteczności. Czy wzięcie jej po takim czasie gwarantuje większą szansę na zastopowanie zapłodnienia? Czy ktoś ma doświadczenie z tą firmą tabletek? Czy powinnam po jakimś czasie wykonać test ciążowy dla pewności, czy nie? Nigdy przedtem nie zdarzyła mi się taka sytuacja i nigdy przedtem nie pękła mi prezerwatywa, dlatego panikuję... Będę wdzięczna za każdą informację.---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Powinnam się martwić?
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wzięłam tabletkę ,,PO" - pomocy
Wzięcie jej po takim czasie gwarantuje wysoką skuteczność, najwyższa jest w ciągu ok. 12 godzin od wpadki. Zresztą co ja będę ci tu gadać, możesz sobie poczytać w internecie na temat tabletek "po" bardziej rzetelne informacje niż ci tu wypiszę
![]() Test ciążowy po tak krótkim czasie nie będzie miarodajny, na twoim miejscu pewnie za jakieś dwa tygodnie czy półtorej zrobiłabym go sobie. Raczej nie powinnaś się martwić. |
|
|
|
#3 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Z jednej strony wiem, że był to dość krótki odstęp czasowy, a z drugiej tak jak pisałam - nigdy taka sytuacja mi się nie przydarzyła. Zwłaszcza, że oczekiwałam, że okres pojawi się właśnie jakoś w okolicy 13go czerwca i panikuję, że mi się poprzesuwa lub nie pojawi. Chłopak powiedział, że wolałby się wstrzymać z seksem aż do jego pojawienia się - ale czy to ma jakiś sens? |
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Tabletka ,,po" to duza ilosc hormonów plus stres zwiazany z ciaza sprawia ,ze okres na pewno Ci sie spozni.Nie masz sie co martwic i rezygnowanie z seksu nic nie da bo na pewno potrzebujecie bliskosci oby dwoje.
|
|
|
|
#5 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Tabletkę wzięłam rano i do tej pory nie miałam żadnych objawów jeśli chodzi o jej przyjęcie. Nie wiem, czy powinnam czuć jakiś ból, czy raczej lepiej jak nic się nie dzieje? |
|
|
|
|
#6 |
|
Konto usunięte
|
Jak nic sie nie dzieje to dobrze. Tabletke wzielas bardzo szybko, swoja droga gratulacje, ze udalo Ci sie trafic na lekarza 'bez sumienia'
A 100% pewnosci daje i tak tylko szklanka wody zamiast, wiec nie martw sie na zapas, bedzie dobrze
|
|
|
|
#7 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Do szpitala wybrałam się, ponieważ nie wiedziałam że działa to inaczej niż w Polsce. Tam po prostu poradzili mi, bym zaczekała na otwarcie apteki rano. Masz rację, postaram się trochę wyluzować. Dziękuję za odpowiedź! |
|
|
|
|
#8 | |
|
zuy mod
|
Cytat:
A watek zamykam, bo od takich pytan jest przypiety zbiorczy "czy mogę być w ciąży".
22.05.2017 02.12.2017 Edytowane przez Mojwa Czas edycji: 2015-06-13 o 19:50 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.

Będę wdzięczna za każdą informację.