Sesja ciążowa? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Fotografia, sprzęt fotograficzny, galerie zdjęć

Notka

Fotografia, sprzęt fotograficzny, galerie zdjęć Miejsce dla miłośników fotografowania. Tutaj dowiesz się wszystkiego na temat sprzętu fotograficznego, metod fotografowania. Możesz zamieścić zdjęcia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-12-21, 18:52   #1
AmoreMundi
BAN stały

Sesja ciążowa?

Dziewczyny co myślicie na temat sesji zdjęciowej mam z brzuszkiem? Słyszałam opinie, że to przesada. A Wy jak myślicie? Jak dla mnie to super pamiątka, w końcu ciąża to najpiękniejszy okres w życiu kobiety.
AmoreMundi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-21, 19:59   #2
201607110949
Konto usunięte

Dot.: Sesja ciążowa?

Cytat:
Napisane przez AmoreMundi Pokaż wiadomość
Dziewczyny co myślicie na temat sesji zdjęciowej mam z brzuszkiem? Słyszałam opinie, że to przesada. A Wy jak myślicie? Jak dla mnie to super pamiątka, w końcu ciąża to najpiękniejszy okres w życiu kobiety.
serio? śmiem się nie zgodzić

dziwię się za to, że kogoś tego typu sesje jeszcze szokują.
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-29, 20:51   #3
michaladamczyk
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez AmoreMundi Pokaż wiadomość
Co prawda nie jestem dziewczyną, ale pozwolę sobie odpowiedzieć Nie jestem w stanie zrozumieć opinii, że to przesada. Przesada z czym? Jeżeli ktoś chce pamiątkę z okresu ciąży, to czemu nie? Takie zdjęcia na pewno będą się fajnie komponować w rodzinnym albumie

Z żoną założyliśmy sobie takie pudełko wspomnień, w którym umieszczamy różne pamiątkowe rzeczy związane z naszym dzieckiem. Wszystko jest poukładane chronologicznie, najpierw zdjęcia z sesji ciążowej, potem fotografie noworodkowe i sesja rodzinna gdy Kuba miał już 2 latka. Moim zdaniem całkiem fajna sprawa
michaladamczyk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-13, 16:42   #4
leobozenka
Raczkowanie

Kiedyś zrobiłam taką sesję przyjaciołom, a jak synek im się urodził to zrobiliśmy kolejną. Generalnie są z tego faktu bardzo zadowoleni, ja zresztą też, bo udało mi się zrobić kilka fajnych fot Poza tym miło patrzeć na swoje dzieło w dużym formacie na ścianie u innych ludzi

Moim zdaniem warto uwieczniać takie chwile na zdjęciach, fajny prezent dla dziecka jak dorośnie
leobozenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-13, 21:59   #5
magrad
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez leobozenka Pokaż wiadomość
Moim zdaniem warto uwieczniać takie chwile na zdjęciach, fajny prezent dla dziecka jak dorośnie
lekki off-topic
Chyba, że dziecko jak dorasta zaczyna przypominać panienkę z Twojego avatara, wtedy może znienawidzić rodziców za słodkie foteczki ze swojego wczesnego dzieciństwa
magrad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-22, 13:37   #6
Dryad
Przyczajenie

Wypowiem się jako fotograf - jest dużo zamówień na sesje ciążowe.
Czasem klientki zamawiają dwie wersje - przed i po
Temat jest bardzo popularny. Nie chodzi o pokazanie szczegółów przemiany kobiecego ciała, tylko magii tego stanu Dlatego zdjęcia są zazwyczaj bardzo subtelne.
Przesada? W tych czasach, gdy ludzie robią zdjęcia kawie i kanapce?
Dryad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-29, 21:56   #7
Ogrodowa58
Przyczajenie

My z żoną zamówiliśmy taką sesję zdjęciową i wyszła naprawdę super. Jak robi ją profesjonalista to on już wie jak do tego podejść żeby uwiecznić to w sposób delikatny, miły dla oka. Mi najbardziej podobają się te zdjęci a w kolorze czarno-białym Mają w sobie to coś.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-02-07, 10:15   #8
goplankowa
Zakorzenienie

Dlaczego przesada? To jest piękna pamiątka. Ja już mam zamówienie do fotografowania kobiety co miesiąc jak będzie w ciąży

goplankowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-16, 15:01   #9
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b
Konto usunięte

Dlaczego przesada? Ciąża to niezaprzeczalnie piękny chociaż ciężki okres w życiu. Oczekiwanie na nowego członka rodziny jest czymś niezapomnianym i fajnie po latach odgrzebać takie zdjęcia z czasu ciąży Oczywiście, że nie każdy chciałby takie mieć, ale nie jest przesadą robienie tej sesji.
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-04, 13:06   #10
cytryskaa
Raczkowanie

Sesje ciążowe to wspaniała sprawa - pokazanie na zdjęciach tej bliskości rodziców, tego piękna i emocji związanych z wyczekiwaniem na maleństwo. Jeżeli taką sesję zrobi fotograf, który zna się na rzeczy, to naprawdę może wyjść z tych kilku chwil spędzonych w studio lub w plenerze coś wspaniałego.

Sama taką sesję zamówiłam i zdjęcia są przepiękne - cudownie jest wrócić czasami wspomnieniami i obejrzeć zdjęcia w rodzinnym albumie
cytryskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-24, 13:04   #11
Garytv1746
Przyczajenie

Bardzo dobry pomysł, piękna pamiątka, przy pomocy której można później wytłumaczyć dziecku, skąd się wzięło. Tylko nie przesadzałabym z ilością osób, które obejrzą te zdjęcia, to jest myślę dość intymna pamiątka dla wybranych. Nie na facebook.
Garytv1746 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-06, 18:16   #12
Bestannamarie73
Przyczajenie

Bardzo dobry pomysł. Jeśli kogoś zrażają koszty profesjonalnej sesji, dobrze jest poszukać takich fotek w necie, zapamiętać pozy i poprosić kogoś, kto robi w miarę dobre zdjęcia, żeby nas tak zdjął. Koszty idą prawie do zera a efekt nieraz świetny.
Bestannamarie73 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-06, 19:10   #13
magrad
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Bestannamarie73 Pokaż wiadomość
poprosić kogoś, kto robi w miarę dobre zdjęcia, żeby nas tak zdjął. Koszty idą prawie do zera
Zgadza się
Efekt bywa prawie taki jak na tych zdjęciach, na których się wzorujemy.
Prawie, bo naprawdę prawie nie ma różnicy, między zdjęciami "wzorami", zrobionymi np. w studio, z dokładnie ustawionym światłem (rodzaj, położenie, moc, doświetlenie) i taką samą pozą, zrobioną w pokoju na tle meblościanki, z użyciem wbudowanej lampy błyskowej.
Zaraz, jak to szło w pewnych reklamach, chyba coś jak "prawie robi wielką różnicę..."

Edytowane przez magrad
Czas edycji: 2015-07-06 o 19:12
magrad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fotografia, sprzęt fotograficzny, galerie zdjęć

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości