|
Notka |
|
Fotografia, sprzęt fotograficzny, galerie zdjęć Miejsce dla miłośników fotografowania. Tutaj dowiesz się wszystkiego na temat sprzętu fotograficznego, metod fotografowania. Możesz zamieścić zdjęcia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Sesja ciążowa?
Dziewczyny co myślicie na temat sesji zdjęciowej mam z brzuszkiem? Słyszałam opinie, że to przesada. A Wy jak myślicie? Jak dla mnie to super pamiątka, w końcu ciąża to najpiękniejszy okres w życiu kobiety.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Sesja ciążowa?
Cytat:
![]() dziwię się za to, że kogoś tego typu sesje jeszcze szokują. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Z żoną założyliśmy sobie takie pudełko wspomnień, w którym umieszczamy różne pamiątkowe rzeczy związane z naszym dzieckiem. Wszystko jest poukładane chronologicznie, najpierw zdjęcia z sesji ciążowej, potem fotografie noworodkowe i sesja rodzinna gdy Kuba miał już 2 latka. Moim zdaniem całkiem fajna sprawa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Kiedyś zrobiłam taką sesję przyjaciołom, a jak synek im się urodził to zrobiliśmy kolejną. Generalnie są z tego faktu bardzo zadowoleni, ja zresztą też, bo udało mi się zrobić kilka fajnych fot
![]() ![]() Moim zdaniem warto uwieczniać takie chwile na zdjęciach, fajny prezent dla dziecka jak dorośnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Chyba, że dziecko jak dorasta zaczyna przypominać panienkę z Twojego avatara, wtedy może znienawidzić rodziców za słodkie foteczki ze swojego wczesnego dzieciństwa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Wypowiem się jako fotograf - jest dużo zamówień na sesje ciążowe.
Czasem klientki zamawiają dwie wersje - przed i po ![]() Temat jest bardzo popularny. Nie chodzi o pokazanie szczegółów przemiany kobiecego ciała, tylko magii tego stanu ![]() Przesada? W tych czasach, gdy ludzie robią zdjęcia kawie i kanapce? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
My z żoną zamówiliśmy taką sesję zdjęciową i wyszła naprawdę super. Jak robi ją profesjonalista to on już wie jak do tego podejść żeby uwiecznić to w sposób delikatny, miły dla oka. Mi najbardziej podobają się te zdjęci a w kolorze czarno-białym
![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Dlaczego przesada? To jest piękna pamiątka. Ja już mam zamówienie do fotografowania kobiety co miesiąc jak będzie w ciąży
![]()
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Dlaczego przesada? Ciąża to niezaprzeczalnie piękny chociaż ciężki okres w życiu. Oczekiwanie na nowego członka rodziny jest czymś niezapomnianym i fajnie po latach odgrzebać takie zdjęcia z czasu ciąży
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Sesje ciążowe to wspaniała sprawa - pokazanie na zdjęciach tej bliskości rodziców, tego piękna i emocji związanych z wyczekiwaniem na maleństwo. Jeżeli taką sesję zrobi fotograf, który zna się na rzeczy, to naprawdę może wyjść z tych kilku chwil spędzonych w studio lub w plenerze coś wspaniałego.
Sama taką sesję zamówiłam i zdjęcia są przepiękne - cudownie jest wrócić czasami wspomnieniami i obejrzeć zdjęcia w rodzinnym albumie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Bardzo dobry pomysł, piękna pamiątka, przy pomocy której można później wytłumaczyć dziecku, skąd się wzięło. Tylko nie przesadzałabym z ilością osób, które obejrzą te zdjęcia, to jest myślę dość intymna pamiątka dla wybranych. Nie na facebook.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Bardzo dobry pomysł. Jeśli kogoś zrażają koszty profesjonalnej sesji, dobrze jest poszukać takich fotek w necie, zapamiętać pozy i poprosić kogoś, kto robi w miarę dobre zdjęcia, żeby nas tak zdjął. Koszty idą prawie do zera a efekt nieraz świetny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Efekt bywa prawie taki jak na tych zdjęciach, na których się wzorujemy. Prawie, bo naprawdę prawie nie ma różnicy, między zdjęciami "wzorami", zrobionymi np. w studio, z dokładnie ustawionym światłem (rodzaj, położenie, moc, doświetlenie) i taką samą pozą, zrobioną w pokoju na tle meblościanki, z użyciem wbudowanej lampy błyskowej. Zaraz, jak to szło w pewnych reklamach, chyba coś jak "prawie robi wielką różnicę..." ![]() Edytowane przez magrad Czas edycji: 2015-07-06 o 19:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:37.