|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Niedokładnie uszyty portfel Peterson- prezent
Kupiłam dzisiaj skórzany portfel firmy Peterson na prezent urodzinowy. Są to portfele ręcznie szyte, mają 2 lata gwarancji. Opinie o firmie były dobre w internecie na forach, zapłaciłam 130zł. Będąc jeszcze w sklepie zauważyłam jedną czy dwie nitki wystające z jednej kieszonki, ale stwierdziłam że nie ma co o to robić problemu. Wróciłam do domu i wzięłam się za oglądanie portfela. Niestety z kilku kieszonek wystaje kilka nitek. Szycie jest dobre, a nitki wystają z podszewki. Kolejna rzecz to krzywo uszyty kawałek materiału przy "okienku". Widać to ze zdjęć, które dołączam. I teraz nie wiem co mam robić. Chciałam portfel dobrej jakości, więc sprawdzałam sklep i zapłaciłam niemałą kwotę. Nie wiem czy takie niedociągnięcia świadczą o niskiej jakości i mogę założyć że portfel długo nie pociągnie, czy nie ma to raczej wpływu na jego żywotność. Mogę zwrócić lub wymienić na inny. W zasadzie to tylko ten portfel miałam na oku plus inny z tej samej firmy- był droższy o 20zł, miał więcej kieszonek i nie zauważyłam żadnych nitek etc. (choć oczywiście mogłam nie zauważyć). Z innych sklepów portfele żadne mi w zasadzie nie odpowiadały. Nie mam więc zamiennika. Poradźcie dziewczyny co robić. Nitki mogę powycinać, ale chcę aby prezent okazał się klapą i rozleciał się po miesiącu
No chyba że przesadzam...
|
|
|
|
|
#2 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Niedokładnie uszyty portfel Peterson- prezent
zawsze mozesz sprobowac pojsc do sklepu i wymienic-ale czy przyjma to nie wiem
|
|
|
|
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
Ja bym po prostu zwróciła i kupiła inny, przecież jest ileś tam dni na zwrot. Nie dawałabym komuś portfela z wystającymi nitkami jako prezent
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Portfele Peterson w ogóle nie grzeszą trwałością, ja kiedyś kupiłam sobie, mężowi i mamie i po roku z trzech został w całości tylko jeden. Ja bym próbowała wymienić, jeśli masz paragon.
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za odpowiedzi
![]() Przy zakupie sprzedawczyni powiedziała, że można zwrócić lub wymienić. Wybrałam tę firmę bo reszta miała słabe opinie. Myślałam na przykład jeszcze nad Pierre Cardin, Wittchen, Puccini. Ochnik. Może którąś z tych firm macie jako sprawdzoną lub odwrotnie- kiepską? Zostaje jeszcze ew. Tk Maxx, ale tutaj portfele ułożone luzem były już podniszczone zapewne przez klientów. Więc teraz mam wybór- albo wymienić na ten drugi portfel z tej firmy o którym pisałam, albo kupić niesprawdzony z powyższej listy firm? Co radzicie? |
|
|
|
|
#6 |
|
Konto usunięte
|
A myślałaś o Samsonite? Zapłacisz nieco więcej, ale jakość pierwszorzędna - zarówno wykonania, jak i materiałów.
Jak szukałam portfela na prezent, to znalazłam info, że Wittchen strasznie się popsuł. |
|
|
|
|
#7 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja swój nosiłam ponad 4 lata, po tym czasie jedyne co się z nim stało, to trochę był porysowany od noszenia w torebce. Tak samo było u mojej mamy. 2 lata miała portfel tej firmy teraz zmieniła na nowy, tylko dlatego, że nowy dostała w prezencie. Ulinkaaa, może akurat wam trafiły się takie felerne sztuki, no albo mi tak wyjątkowo trwałe W każdym razie ja na jakość narzekać nie mogę Co do autorki wątku, zawsze możesz iść wymienić, może akurat ten 20 zł droższy będzie lepiej wykonany
|
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
|
[1=6610e975c85461a73511d7b 83bf3e01cd5d91d24_6487a38 504e0b;51827016]A myślałaś o Samsonite? Zapłacisz nieco więcej, ale jakość pierwszorzędna - zarówno wykonania, jak i materiałów.
Jak szukałam portfela na prezent, to znalazłam info, że Wittchen strasznie się popsuł.[/QUOTE] Wittchen popsuł? Mam od nich torebkę 6 lat i jedyne co zaczęło w niej szwankować to prucie podszewki, ale to niedawno i prawdopodobnie sama uszkodziłam. Portfel po 2 latach prawie jak nowy. Ogólnie wśród rodziny sporo rzeczy od nich mamy i wszystkie trwałe... Odnośnie tematu, ja bym wymieniła na jakiś dokładniej wykonany egzemplarz, takiego z nitkami bym nie dawała
|
|
|
#9 |
|
Optymistka
|
Mam jeden portfel Peterson - duży, długi, służy mi już 3 lata i jest jak nowy. Myślę, że trafiłaś na felerny egzemplarz.
Mam również dwa portfele Wittchen, oba małe i te służą mi 2 lata, również nic się z nimi nie dzieje, mogę więc polecić tę markę. |
|
|
|
|
#10 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
Dopiszę jeszcze Samsonite do listy.
Rozglądając się za firmami z portfelami czytałam raczej negatywne opinie nt. Wittchena. Jednak starsze wpisy miały pozytywne opinie. Myślę, więc że Wittchen po prostu się zepsuł. Są też problemy z reklamacjami z tego co wyczytałam. Wnioskuję po waszych wpisach (i nie tylko tu), że firma nie ma jakiegoś dużego znaczenia. Jak widać jednym portfel z np. Petersona się psuje, inni noszą długie lata. Zależy więc chyba na jaki egzemplarz się trafi. Skoro są szyte ręcznie to może trwałość danego portfela zależy od tego jak dany pracownik przyłożył się do pracy Nie mówię tu oczywiście o trwałości samej skóry, bo o tą już zapewne dba lub nie producent.Dzisiaj lub jutro pojadę do sklepu. Najchętniej bym oddała i chciała zwrotu gotówki. Niech tylko spróbują się nie zgodzić to... Jakby jeszcze ktoś chciał coś dodać to zapraszam
|
|
|
|
|
#12 |
|
Rozeznanie
|
też polecam Wittchen, zarówno torebki, jak i portfele
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
Nie dało się zwrócić (poprzedni pracownik wprowadził mnie w błąd), więc wymieniłam i dopłaciłam do tego droższego. Na razie jestem raczej zadowolona. Wystaje może dwie krótkie nitki, a poza tym w jednym miejscu na niewielkim obszarze jest trochę wytarty. Zobaczymy ile będzie się trzymał
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:07.

No chyba że przesadzam...

Nie mówię tu oczywiście o trwałości samej skóry, bo o tą już zapewne dba lub nie producent.