![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Co sądzicie o tym pierścionku - z perłą :)?
Dziewczyny,
co sądzicie o poniższym pierścionku zaręczynowym? Chciałbym podarować przyszłej narzeczonej coś niepowtarzalnego, stąd padło na perłę. Chcę, żeby pierścionek był raczej delikatny. Najprawdopodobniej zdecyduję się na wykonanie pierścionka u małego jubilera, wg poniższego wzoru. Chętnie więc poczytam każdą opinię ![]() Poniżej wzór: http://www.apart.pl/pl/diamenty,c,ko...rly,12628#info Ewentualnie podoba mi się również ten: http://tws1.ftwmedia.netdna-cdn.com/...dding-ring.jpg lub http://www.cardiffjewellery.biz/wp-c...t-ring-158.jpg Edytowane przez janczyk765 Czas edycji: 2015-06-14 o 22:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
potworkowa
|
Dot.: Co sądzicie o tym pierścionku - z perłą :)?
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Kiedyś przyszła narzeczona zwróciła mi uwagę w autobusie na piękny i nietypowy pierścionek z perłą, celowo nie podejmowałem tematu, ale wyraźnie jej się podobał.
Być może perła jest odstająca, ale w połączeniu z białym złotem powinna wyglądać delikatnie. Przesądy - czytałem o nich i... jeszcze bardziej mnie to zachęciło do perły. Taka moja natura, lubię na przekór, żeby udowodnić, że to wszystko bzdury ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
pytanie czy narzeczona też tak lubi...
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Ja słyszałam że perła powoduje pecha..ale to tylko przesądy
![]() ![]()
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Czy dziewczyna lubi na przekór? Lubi
![]() Przyszła teściowa z całą pewnością nie (strasznie zabobonna), ale to kolejny mały plusik dla perły ![]() Poważnie ktoś wierzy w takie głupoty?? Brylanty, diamenty... Każdy ma swoje zdanie, ale jak dla mnie to wszystkie te pierścionki wyglądają tak samo (oczywiście do pewnego budżetu, powiedzmy 1500zł - nie zaszalejemy). |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
jasne ze tak..
![]() pokazane pierscionki są faktycznie fajne ![]() ![]() a tesciowej nie podpadaj... ![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
ah i wez pod uwage (nie zebym odradzała, bo ten apartowy faktycznie piekny ![]() ![]() ![]() tak jak Ty tu usłyszales... i moze byc jej przykro/dziwnie/niezrecznie ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Nawiedzona PeMa
|
Jeżeli dziewczynie podobają się perły, a dodatkowo nie jest przesądna i już kiedyś zwróciła uwagę na podobny wzór to bym się nie zastanawiała nawet
![]()
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
W perłach nigdy nie chodziła, zresztą raczej nie nosi biżuterii.
Tak jak napisałem, kiedyś zwróciła uwagę na nietypowy i ładny pierścionek. trudno teraz powiedzieć na ile to było "łał, ale fajny" czy "łał, coś innego, nie widziałam nigdy". Dlatego pytam też Was o opinie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Nie lubię pereł, więc trudno mi określić... Ale chyba najładniejszy wydaje się być ten pierwszy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
~*~Szalona Narzeczona~*~
|
Dla mnie pierwszy najładniejszy
![]() Co z tego, że jest taki przesąd. Ja uważam, że jeśli nie wierzycie w przesądy a Jej się będzie podobać to śmiało 1 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Żona Gargamel
|
ten z Apartu piękny
![]() nie przesadzałabym tylko z rozmiarem perły, tu wygląda na ogromną ale zdjęcia z Apartu mają to do siebie że mikro kamień wydaje się wielki, więc w tym wypadku może być tak akurat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Ten z apartu zdecydowanie. Bardzo mi się podoba, aczkolwiek sama mam brylant. W ogóle zauważyłam, że perły zaczynają być bardzo modne i coraz częściej się na nie stawia, czy to w pokazach mody, czy typowo w katalogach jubilerskich. Sama pewnie gdybym czekała na zaręczyny nie obraziłabym się za taką piekną perłę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Mi podobaja sie pierscionki z zoltego zlota i kolorowymi kamieniami.Moj narzeczony znal moj gust i kupil mi pierscionek z zoltego z zlota z niebieskim kamieniem
Nie lubie zwyklych pierscionkow z bialego zlota z diamentami,gdybym taki dostala ,no coz przyjelabym ale byloby mi troche przykro ze narzeczony nie wzial pod uwage tego co mi sie podoba. Skoro wiesz ze Twojej dziewczynie podobaja sie perly to kup,ten pierwszy jest piekny |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Są też inne nietypowe pierścionki z kolorowymi kamieniami.
Ale jeśli intuicja Tobie podpowiada, że to perła - bierz. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Jeśli macie jakieś propozycje - podsyłajcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Przesądy o perłach dawno poszły do lamusa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Mi się nie podoba
![]() ![]() Chociaż bałabym się że jej się podobał, ale nie jako zaręczynowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Jak ja dostalam swoj pierscionek to oczywiscie ze wszyscy widzieli
![]() Uwazam ze perly sa piekne i chcialam komplet z perel zalozyc na slub jak tylko powiedzialam o tym kilku osobom to od razu kazda kobitka mowila ze perly sa na lzy....po 3raziem uznalam ze jednak perly to zly pomysl. Twoja przyszla narzeczona sie naslucha a pozniej kazda Wasza sprzeczke bedzie obwiniac pierscionek ... Troche bylo by szkoda ![]() Moja kolezanka dostala pierscionek i uwaza ze przynosi jej pecha i go nie nosi nawet chciala go sprzedac ...jej narzeczonemu jest przykro Ze tak uwaza bo to on go dla niej kupil ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cóż to za absurdalny pomysł, chyba żadna rozsądna kobieta nie będzie obwiniała kawałka metalu za sprzeczkę ![]() Nie dziwię się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie pytaj na forum tylko leć i zamawiaj pierścionek. Dobrze wiesz co się jej podoba ![]() A każdy zawsze będzie mógł się przyczepić, jak i do każdego innego, zawsze znajdzie się jakieś ale - za mały kamień, za duży kamień, żółte złoto, białe złoto, zbyt fikuśny, klasyczny etc. Uwierz mi, że jak ktoś zechce to zawsze się przyczepi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
A myślałeś nad jakimś kolorowym kamieniem? Żeby dobrać pod gust dziewczyny?
Są naprawdę piękne pierścionki z kolorowymi kamieniami szlachetnymi np:z tanzanitami, szmaragdami, szafirami. Wyróżniają się na tle tych z brylantem. Przykładowo: http://www.jubiler.jaracz.pl/sklep/p...amentami-j1126 http://www.apart.pl/pl/diamenty,c,ko...szmaragdy,7059 http://www.fugart.pl/pierscionek-z-b...-52b96sza.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
.
|
najładniejszy jest ten pierwszy. chociaż mnie się bardzo podoba pierścionek z czarną perłą. no fakt faktem - mówisz o delikatnym pierścionku, a on wcale nie będzie taki delikatny.
![]() |
#25 |
ReklaMO(D)żerca.
|
A czemu tak usilnie chcecie go przekonać, żeby perły nie kupował?
Pierścionek numer jeden wygląda pięknie, byle nie miał za dużej perły. Skoro dziewczynie się podoba, no to ludzie, nie przesadzajcie z tymi zabobonami. Też mi się podoba czarna perła, która z delikatnością nie ma nic wspólnego. Jedna z wizażanek dostała taki zaręczynowy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
To Ty znasz najlepiej swoją wybrankę, nikt tutaj na forum jej nie zna. Jeśli wydaje Ci się, że to dobry wybór to zamawiaj, nawet się nie zastanawiaj
![]() Podobają mi się te pierścionki, ten pierwszy chyba najlepszy, ale tak jak pisały poprzedniczki - oby perła nie była zbyt duża ![]() Powodzenia! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Perły są piękne, są oryginalne - mało kto nosi ![]() ![]() Nie wiem, skąd jesteś, ale w Warszawie w salonie Excelsior mieli piękne perły z brylantami, moja jest stamtąd (wersja bez brylantów, mała perła). Osadzone w minimalistycznym stylu. Warto na pewno poszukać też u lokalnych złotników, czasem mają bardzo ciekawe produkty. Co do przesądów - nie warto w nie wierzyć, bo to przynosi pecha ![]() Powodzenia z wyborem błyskotki ![]()
Edytowane przez teorema Czas edycji: 2015-06-18 o 15:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Ten z apartu bardzo ładny. Mnie się podoba, ale nie chciałabym takiego na zaręczyny - ale być może dla Twojej dziewczyny to ten wymarzony, więc oglądaj u jubilerów i wybieraj. Powodzenia
![]()
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znam jedną dziewczynę, która dostała pierścionek zaręczynowy z perłą - jest bardzo dumna z oryginalnego i stylowego wzoru. Sama noszę nietypowy pierścionek zaręczynowy i nikt nie robił mi przytyków, że kamień taki tani/ mały. Co do konkretnego wzoru - sprawdziłabym osadzenie perły i to, czy pierścionek nie zahacza tkanin/ rajstop.
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:39.