![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 139
|
Dobra baza pod lakier
Witam! Liczê jak zawsze na Wasz± pomoc.Dorad¼cie mi jak±¶ dobr± bazê od¿ywczo-pielêgnuj±c± do paznokci, a tak¿e preparat nawierzchniowy.Mam problem z rozdwajaniem siê paznokci i nic mi nie pomaga!Dziêkujê z góry za ka¿d± odpowied¼!
Pozdrawiam
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Re: BAZA DO PAZNOKCI!!!!!!!!!!!!
Mnie pomog³a od¿ywka Lovely Wibo (ta niebieska z wapniem).Mo¿na j± kupiæ w Rossmanie.U¿ywam j± zawsze pod lakier kolorowy i nawet do¶æ d³ugo siê trzyma na niej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 275
|
Bardzo, ale to bardzo polecam Color Wear firmy Sally Hansen. Jest to baza pod lakier, której g³ównym zadaniem jest "przyci±ganie lakieru do paznokci" i nawet kiepski lakier bêdzie siê na niej d³u¿ej trzyma³. Nie jest tania(ok.32z³), ale warto. Schnie w 60 sek., ale mimo to nie gêstnieje w butelce do koñca-zu¿ywam ju¿ drug± butelkê, to wiem co mówiê
![]() Je¶li chodzi o lakier nawierzchniowy, to z tej samej pó³ki jest Mega Shine, ale nic o nim nie wiem. Zreszt± poczytaj na wiza¿u, ostatnio odkry³am, ¿e oceny tego specyfiku s± zbyt ró¿ne, ¿eby pokusiæ siê na taki wydatek. Ja kupuje jako lakier nawierzchniowy Uwardzacz lakieru Bell(ok.7,50z³)i potwierdzam opiniê wiza¿anek, ¿e jest naprawdê przyzwoity. Pozdrówka!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Dziêkujê za odpowiedzi!Pozdrawiam
![]() |
#5 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 31
|
Szpilka, a czy jeste¶ z Warszawy? Ju¿ od jakiego¶ czasu próbujê zakupiæ ten rewelacyjny utrwalacz Bell i nigdzie nie mogê go dostaæ. Czy mog³aby¶ podpowiedzieæ, gdzie mogê go kupiæ? I gdzie mogê kupiæ od¿ywkê Sally Hansen? Mo¿e to naiwne pytanie, ale ja naprawdê obesz³am ju¿ kilka sklepów i w ¿adnym ich nie znalaz³am.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 084
|
Ewcia- Sally Hansen dostaniesz w Galerii Centrum
![]() pozdrowka
![]() |
#7 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 31
|
Dziêki Olu¶, jeszcze dzi¶ siê tam wybiorê, a czy nie wiesz, gdzie dostanê od¿ywkê Bell?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
nei mam pojecia Ewciu, tak zwanego "zielonego";( moze któas z dziewczyn nas oswieci? mam wrazenie-nie wiedziec czemu- ze na Bell trzeba bedzie polowac w osiedlowych sklepikach..ja mieszkam na Goc³awiu, gdyby ktos by³ tak uprzejmy i mi poda³ namiary to sie przelece po dzielnicy
![]() dzieki z góry ![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Tak, jestem z W-wy
![]() Do us³yszenia [img]icons/icon7.gif[/img] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
b³agaaam Szipleczko- kupisz?
![]() ![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Olu¶! Kupiê dzi¶ lub jutro jak tylko bêdzie.¯aden problem
![]() Bu¼ka! |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Re: BAZA DO PAZNOKCI!!!!!!!!!!!!-do go³abka!!!
Dopiero teraz ol¶ni³o mnie, ¿e chcesz bazê , ale masz te¿ problem z rozdwajajaca siê p³ytk±, co mi wcze¶niej umknê³o. Na Color Wear dobrze trzyma siê lakier, ale na rozdwajajace nie wiem czy pomo¿e.Przepraszam za niedopatrzenie, mam nadziejê, ¿e nie przeklniesz mnie za to
![]() ![]() Za sprawdzone i dobre uwa¿am te¿ z Sally Hansen: 1)Dry Kwik w buteleczce z pêdzelkiem-ok.27z³, jest to oliwka przyspieszaj±ca wysychanie lakieru(schnie w 60 sek., przy niektórych lakierach nieco d³u¿ej, ale i tak oszczêdno¶æ czasu jest ogromna), zawiera tez wit.E, mozna sobie wetrzec w skórki lub umyæ rêce, jak kto woli. 2)Maximum Growth-preparat przyspieszajacy wzrost paznokci-faktycznie rosna szybciej i wygladaj± zdrowo, ale jako¶ wolê No More Peeling- ma szersze dzia³anie i wzrost paznokci ulega przyspieszeniu(choæ w mniejszym stopniu ni¿ w przypadku Max. Growth. Pozdrawiam!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Re: BAZA DO PAZNOKCI!!!!!do szpilki
..dzieki Mi¶ka- bede czekac na info
![]() ca³uch
![]() |
#14 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 126
|
hejka [img]icons/icon7.gif[/img]
ja polecam produkty KillyS - sa znacznie tansze niz Sally Hansen wiec bezpieczniejsze, na KW widzialam dobre opinie na temat tych produktow i na forum jakis czas temu tez. Sama mam odzywke regeneruj±c± - kupilam j± co prawda dzis ale na razie jest super, a kosztowala tylko 9,20. Naklada sie dobrze, nie tworzy smug, szybko wyschla, ladnie sie blyszczy i nie odpadla z koncowek ( mam tez sally hansen Maximum Growth ktora na mnei za bardzo nei podziala a do etgo zlazila zaraz z koncowek i dlugo schla, no i byla znacznei drozsza ). pozdrawiam [img]icons/icon40.gif[/img] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Re: BAZA DO PAZNOKCI! do Bogini i Szpilki
Dziêkujê Wam gor±co za porady i napewno co¶ wybiorê. O rezultacie napewno napiszê !
Pozdrawiam !!
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Re: BAZA DO PAZNOKCI!!!!!do Oli!!!
Olu¶! Mam ju¿ dla Ciebie utwardzacz Bell.UFF!Ale siê naszuka³am,z Hali wywia³o wszystkie! Ciekawe czy to dlatego, ¿e napisa³am na Wiza¿u, gdzie go mo¿na dostaæ?! Cena 7,50z³. Spotkajmy siê jutro(tzn. w pi±tek) o 19.30. pod Empikiem na Marsza³kowskiej, przy wej¶ciu na czê¶æ perfumeryjn±. Daj znaæ czy mo¿esz, albo je¶li Ci nie pasuje podaj jaki¶ inny termin.
Bu¼ka! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Re: BAZA DO PAZNOKCI!!!!!do Szpilki
Jestes wspaniala Malenka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jestes wspaniala- raz jeszcze DZIEKUJE ![]()
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: BAZA DO PAZNOKCI!!!!!do Szpilki
Mam pytanie odnosnie bazy Color Wear Sally Hansen. Starczy mi ona jako baza ochronna pod lakier, czy potrzebuje uzywac dodatkowo odzywek? Problemów z rozdwajaj±cymi sie paznokciami wlasciwie nie mam.. zdarzy siê czasem, ale bardzo rzadko. Maluje paznokcie caly czas, ci±gle frencz - 3 warstwy chemii, ktora napewno wysusza
![]() W tym celu uzywam biala emalie astora french tip i aktualnie lakiery revlon Colorstay (color+sealer) .. nigdy nie uzywa³am pod nie bazy. Czy taka jest konieczna by zapewnic odpowiednia ochrone plytce paznokciowej - Color Wear w tym przypadku mi wystarczy (ma jakies witaminki czytalam)? Nie mam tipsow, pytanie dotyczy naturalnych paznokci. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dobra baza pod lakier
up
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomys³y na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 935
|
odkopujê temat.
szukam dobrej bazy pod lakier, ¿eby mi kolor nie odpryskiwa³. czy mogê kupiæ jaki¶ zwyk³y bezbarwny lakier? z góry dziêki! ![]()
![]() |
#21 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 16
|
Polecam markê Sally Hansen. U¿ywam ju¿ od d³u¿szego czasu od¿ywek tej marki i moje paznokcie s± mocniejsze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 13
|
![]()
A ja mam troszkê inny problem ;] Bo szukam jakiej¶ bazy albo czego¶ czym pomaluje paznokcie i potem jak dam na to jaki¶ kolorowy lakier to nie bêdzie widaæ tych bia³ych koñcówek paznokci. No musi to byæ co¶ kryj±cego chyba ale w³a¶nie nie wiem co ;] i mam problem :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 651
|
A ja poszukujê bazy, która na moich miêkkich i rozdwajaj±cych siê paznokciach przed³u¿y, choæ trochê trwa³o¶æ lakieru. Ogólnie moje paznokcie s± takie, ¿e jak lakier wytrzyma na nich jeden dzieñ, to jest ju¿ dobrze.
Chodzi mi przede wszystkim o to, ¿eby ten preparat przed³u¿a³ trwa³o¶æ lakieru, a nie o w³a¶ciwo¶ci pielêgnacyjne, bo je¶li chodzi o od¿ywki, to stosowa³am ju¿ ich ca³± masê (Sally Hansen Miracle Cure, Nail Tek, Rimmel Nail Rescue, Wibo Serum z wapniem i wit C) i nie pomagaj± mi, wiêc byæ mo¿e tak ju¿ mam, ¿e moje paznokcie s± miêkkie. No i chodzi mi o bazê, a nie top coat. Porad¼cie co¶ ![]()
![]() |
#24 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 376
|
Polecam od¿ywkê z firmy Killys 3w1 bardzo dobra jako baza
![]()
![]() |
#25 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
A czy wie kto¶ co¶ na temat podk³adu pod lakier SECHE BASE COAT? Zastanawiam siê nad kupnem ale najpierw chcia³abym zoabczyæ jak±kolwiek opinie na jego temat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 078
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 234
|
odradzam revlon multi base&top coat
na³ozony na niego lakier rozmazuje siê a preparat nie wysycha
![]() |
#28 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 210
|
Ja u¿ywam Sally Hansen Maximum Growth i jestem bardzo zadowolona
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 083
|
A u¿ywa która¶ z Was bazy z Essence? Przymierzam sie do zakupu a nie wiem czy jest dobra
![]() Bêde wdziêczna za odpowied¼ ![]()
![]() |
#30 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 034
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:23.