|
Notka |
|
Wspólne zakupy perfumeryjne Forum dla osób, które są zainteresowane wspólnymi zakupami - obszar perfumy. Chcesz kupić sprawdzone perfumy w dobrej cenie? Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Armani Privé Ambre Soie EDP 6,16 PLN/ml, do oddania 30 ml
Zapraszam po bajeczną ambrę od Armaniego - zapach ponoć już wycofywany, więc warto zrobić zapas
![]() 1. Nazwa zapachu i pojemność: Armani Privé Ambre Soie EDP 100 ml 2. Miejsce zakupu: Nazwa sklepu: http://www.heinemann-shop.com/hd_en/ (sklep bezcłowy na lotniskach europejskich - zakup online) link do zapachu na stronie Heinemann 3. Link do opisu nut: Fragrantica Sabbath of Senses 4. Cena flakonu i kwota wysyłki od sprzedawcy do Organizatora: Cena flakonu 183 EUR minus rabat 20% (rabat Me of the Month) = 146,40 EUR (wysyłka darmowa) Kurs Euro 4.21 PLN (kurs sprzedaży EUR wg NBP z dnia 10 czerwca 2015) Cena flakonu w PLN: 146,40 EUR * 4,21 PLN = 616,34 PLN 5. Kwota za 1 ml zapachu: 1 ml = 6,16 zł Proszę brać minimum 5 ml gdyż będę miała bardzo ograniczony czas i nie dam rady zrobić i rozesłać większej ilości sampli. Proponuję też koleżeńską umowę, żeby brać max 10 ml, żeby trochę więcej osób mogło skorzystać 6. Termin zbierania wpłat: do 17go czerwca, gdyż 18go muszę przygotować wszystkie przesyłki na podróż do Polski ![]() 7. Posiadane atomizery i ich ceny: Plastikowe 5 ml - 1,5 PLN (wciskane) Plastikowe 10 ml- 1,9 PLN (zakręcane) Szklane 10 ml (ciastecz) â 2,10 PLN Szklane (Globe): 5ml - 2,30 PLN 10 ml - 2,65 PLN (wybaczcie, mam tylko kilka atomków, więc wlewam jedynie 10 ml, chyba, że nie będzie chętnych na 10 ml, to wtedy bez problemu po 5 ml ![]() 8. Sposób robienia odlewek: strzykawka lub bezpośrednio do atomizera 9. Koszt wysyłki do współkupujących: 9,00zł - przesyłka ekonomiczna (domyślna) 9,80zł - przesyłka priorytetowa 10. Planowany termin wysyłki do współkupujących: pod koniec czerwca, podczas mojego pobytu w Polsce 11. Lista udziałowców(kupujących)/lista rozliczeń: ja 70 ml + F scorpionetka -10 ml, szkło (Globe), eko = 61,60 + 2,65 + 9 = 73,25 zł AP Arsonist -5 ml, szkło (ciastecz), eko = 30,80 + 2,10 + 9 = 41,90 zł AP Lirriel -10 ml, szkło (Globe), prio = 61,60 + 2,65 + 9 = 74,05 zł AP cocaron -5 ml, szkło (ciastecz), eko = 30,80 + 2,10 + 9 = 41,90 zł AP koniec ml ![]() A-mam adres, P - mam przelew , W - wysłane, O - odebrane Status: Flaszka kupiona i jest już u mnie 10.06.2015 Zdjęcia, paragon i rozliczenie 15.06.2015 i 17.06.2015 Wysłane Odebrane Edytowane przez silencio Czas edycji: 2015-06-17 o 22:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Armani Privé Ambre Soie EDP 6,16 PLN/ml, do oddania 30 ml
No to daj dyszkę w szkle (globe)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
![]()
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
To ja poproszę 10ml w globe. Priorytetem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Przyznam się, że nawet już nie pamiętam, jak to pachnie, ale z jakiegoś powodu bardzo to chciałam, więc cieszę się, że założyłaś ten wątek.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A na Eccentrico też się czaję ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
5 w szklanym ciastku proszę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
kosmita jakiś normalnie
|
yyyy - widzę żem i tak spóźniona
trudno ![]()
Edytowane przez misianka Czas edycji: 2015-06-11 o 22:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Zapisane ![]() W weekend beda zdjecia i rozliczenie ![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- No niestety... W tym wypadku jestem dosyc zachlanna ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Wypatrywałam go od czasu, jak wspominałaś, że się czaisz na Ambre Soie.
![]() Widzę, że przy moim atomku jest jeszcze znak zapytania - jeśli mogę, to proszę o szklaną 10-tkę od ciastecza, bo te 5-ki globe mi parę razy przeciekły.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
kosmita jakiś normalnie
|
oki, rozumiem
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Przelew i dane już poleciały
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
ode mnie też poszło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny! Pięknie dziękuję wszystko mam
![]() ![]() Zdjęcie odlewek w pierwszym poście - krzyczcie, jeśli coś nie tak, bo kiedyś mi się zdarzyło "hojnie" przyszykować 5 ml dla kogoś kto zapłacił za 8 ml ;-) Na szczęście dziewczyna szybko zareagowała i wszystko się dało naprawić ![]() Wysyłka tak jak pisałam pod koniec czerwca - będę trochę w głuszy i trudno mi przewidzieć, kiedy dokładnie. Na pewno nie później niż 27 czerwca, ale mam cichą nadzieję, że może mi się uda nadać tuż po przyjeździe - zależy to od obecności poczty w rzeczonej głuszy ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Upsi, zapomniałam się zameldować w wątku, przepraszam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Silencio, to nie popędzanie, a próba ułożenia sobie tygodnia - szepniesz słówko o tym, kiedy możemy spodziewać się przesyłek?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jasne! I tak miałam pisać - wszystko poszło wczoraj wieczorem, więc dostawa pewnie jutro-pojutrze ;-) Wybaczcie, ale wylądowałam w miejscu, gdzie nawet nie ma poczty i przesyłki w końcu wysłał niezawodny brat, po moim wyjeździe ;-) Buziaki i czekam na wieści ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Mam
Dzięki za rozbiórkę ![]() ![]() No i tak się zastanawiam, dlaczego wszystkie piękne ambry są w ostatnim czasie tak tępione ![]() Edytowane przez scorpionetka Czas edycji: 2015-06-30 o 14:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#22 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No a co do innych ambr, to się całkowicie zgadzam! No, ale już się pogodziłam z tym, że świat zapachów idzie albo w stronę totalnej miernoty albo w stronę takiej niszy, że ja już nawet nie chcę komentować ;-) Albo jeszcze w stronę kosmosu (jeśli chodzi o ceny ;-) Na EBayu jest 4 ml Amber Absolute za 20 EUR, jakby ktoś chciał ;-) A ja się czaję na nową ambrę Armaniego, chociaż muszę powiedzieć szczerze, że nie wyobrażam sobie, żeby cokolwiek przyćmiło Ambre Soie. Już edycja Orient, choć piękna była dla mnie daleko w tyle... Ściskam ciepło i czekam na dalsze relacje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Mam i ja. Na razie wąchałam tylko z korka, bo jest upał i się boję.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Ja też już mam. Pierwsze skojarzenie: Encens Satin! Oba te zapachy są piękne. Bardzo dziękuję za możliwość poznania kolejnego Prywatnego Armaniego.
![]()
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
i ja mam, ale również zatkany nos mam, więc się nie wypowiem ;P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, cieszę się że wszystko dotarło i że podzielacie mój zachwyt (przynajmniej niektóre z Was).
A ja właśnie miałam wczoraj przemiłe spotkanie perfumeryjne z koleżanką maniaczka i jak tylko wspomniałam ambrę od Armaniego to ona natychmiast podchwyciła, że tak "to jest absolutnie straszne" ;-) Zawsze mnie zachwyca, jak bardzo nasze gusta się różnią i jak ktoś może się zachwycać czymś, czym kto inny straszy ;-) Dziękuję za przemiłą rozbiórkę i zamykam wątek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:24.