Dieta kopenhaska jako początek zmian? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-04-09, 16:54   #1
sylwia1128
Raczkowanie

Dieta kopenhaska jako początek zmian?

Chciałabym przejść przez tą dietę, a później zacząć zdrowe odżywianie i ćwiczenia.

Czy ktoś ma jakieś doświadczenie z tą dietą?
sylwia1128 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-09, 17:44   #2
Martva
Zadomowienie

Dot.: Dieta kopenhaska jako początek zmian?

Pomiń etap diety kopenhaskiej, zacznij zdrowe odżywianie i ćwiczenia tak po prostu.
Martva jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-09, 19:27   #3
sylwia1128
Raczkowanie

Muszę się zmotywować, a jeśli zobaczę że waga poszła w dół, motywacja będzie 100%
sylwia1128 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-10, 09:17   #4
Aggis
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwia1128 Pokaż wiadomość
Muszę się zmotywować, a jeśli zobaczę że waga poszła w dół, motywacja będzie 100%
co z tego że pójdzie w dół jak zaraz wróci? Zacznij zdrowo jeść i ćwiczyć, daruj sobie kopenhaską, to jedna z bardziej niezdrowych diet.
Aggis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-10, 09:26   #5
rednosek
Raczkowanie

Na forum masz inne sprawdzone i bezpieczne diety. Nie warto eksperymentować na sobie
rednosek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-10, 17:37   #6
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
naprawdę nie wiesz, jak działa organizm ludzki? Żeby spalić kilogram tłuszczu, potrzebujesz mniej więcej 7000 kcal na minusie. Z tym że tłuszcz zaczyna spalać się nie w pierwszym i nie piątym dniu diety.
Zależy ci na cyferkach czy zrzuceniu tłuszczu? Będziesz skinny fat.

Ile masz lat?
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-12, 09:24   #7
krystyna77
Rozeznanie

nie ma sensu się katować dietą kopenhaską. szkoda zdrowia.
krystyna77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-17, 19:08   #8
wwiosenkaa
Przyczajenie

Cytat:
Chciałabym przejść przez tą dietę, a później zacząć zdrowe odżywianie i ćwiczenia.

Czy ktoś ma jakieś doświadczenie z tą dietą?
Stosowalam dietę kopenhaska 3 razy w odstępach 1,5-2 lata. Przy wzroście 168 stopniowo zeszlam z wagi 74kg (rozmiar 42 był już za mały) do wagi 60 kg (rozmiar 34-36). Po zakończeniu diety i powrocie do normalnego jedzenia zawsze waga podnosiła mi się o ok 1 kilogram i tak już pozostawało. Dieta wyrobila we mnie nowe nawyki no i nie oszukujmy się... po każdej diecie jak zacznie się obzerac jak przed dietą, to kilogramy wrócą błyskawicznie. Ostatni raz byłam na kopenhaskiej rok temu w marcu. Mam 33 lata, waze 60 kg i wyglądam świetnie. Jestem szczupła! Dla mnie to najwspanialsza dieta! Ta dawna gruba Aga została tylko na zdjęciach. Robię sobie też badania i mogę zapewnić ze zdrowia mi nie zruinowala.
Myślę że każdy kto chce przejść na dietę musi znaleźć idealną dla siebie. Ja i mój organizm kochamy kopenhaska. To tylko 13 trudnych dni ��
wwiosenkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-19, 20:43   #9
sbxur
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wwiosenkaa Pokaż wiadomość
Stosowalam dietę kopenhaska 3 razy w odstępach 1,5-2 lata. Przy wzroście 168 stopniowo zeszlam z wagi 74kg (rozmiar 42 był już za mały) do wagi 60 kg (rozmiar 34-36). Po zakończeniu diety i powrocie do normalnego jedzenia zawsze waga podnosiła mi się o ok 1 kilogram i tak już pozostawało. Dieta wyrobila we mnie nowe nawyki no i nie oszukujmy się... po każdej diecie jak zacznie się obzerac jak przed dietą, to kilogramy wrócą błyskawicznie. Ostatni raz byłam na kopenhaskiej rok temu w marcu. Mam 33 lata, waze 60 kg i wyglądam świetnie. Jestem szczupła! Dla mnie to najwspanialsza dieta! Ta dawna gruba Aga została tylko na zdjęciach. Robię sobie też badania i mogę zapewnić ze zdrowia mi nie zruinowala.
Myślę że każdy kto chce przejść na dietę musi znaleźć idealną dla siebie. Ja i mój organizm kochamy kopenhaska. To tylko 13 trudnych dni ��
Zgodzę się z koleżanką. Ta dieta nie jest taka zła za jaką uważa ją większość ludzi. Byłam na niej po 4miesięcznym okresie, w czasie którego ograniczyłam całkowicie słodycze, jadłam mniejsze porce posiłków i robiłam a6w. Schudłam wtedy coś koło 7kg w ciągu tych 13 dni. Dieta jest dosyć ciężka, ja np nie miałam na nic sił, byłam wyczerpana mimo iż nic męczącego nie robiłam, oprócz diety :p Po tej diecie jadłam normalnie, jak wcześniej bez słodyczy, nie przybrałam na wadze i jestem z niej zadowolona!
sbxur jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości