![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XXII)
Witamy w kolejnej części naszego wątku!
Poprzednia część Poczekalnia |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XXII)
Pierwszaaaaa
|
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
A tam jeszcze prawie 20 miejsc wolnych
![]() Meneq, patrz, co znalazłam ![]() http://menstream.pl/wiadomosci-gadze...0,1060064.html |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;50850069]A tam jeszcze prawie 20 miejsc wolnych
![]() Meneq, patrz, co znalazłam ![]() http://menstream.pl/wiadomosci-gadze...0,1060064.html[/QUOTE] Juz chyba kiedys o nich pisalysmy ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Tak?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;50850376]Tak?
![]() Tak mi sie wydaje ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Hej!
Pamiętam Was ale teraz to już w ogóle nie mam czasu ..... dziękuję wszystkim za życzenia urodzinowe! Mój Krzysio ma około 13 kg i stopkę 23-24 Hje ja pamiętam o zdjęciu oczek Krzysia ale musze mu upolować jakieś w świetle dziennym bo inaczej mój tablet nie podoła. A na kompa mam za daleko Meneq jak samopoczucie? Silver śliczne te balerinki. Oh jak ja moje gwiazdy będę rozpieszczać! Na razie mam bardzo mało sukienek ale widzę ze chyba zwariował am na punkcie sukienuś kokardek balerinek i różowego koloru! Takie laleczki wtedy są 😇 Byliśmy u różnych specjalistów i po wychodziły różne kwiatki nam... kurde jestem taka szczesciara ze mam zdrowe w miarę dziewczynki ale nie obyło się bez kilku problemów. Kalinka ma kręcz szyji i asymetrie, a Jagusia asymetrie i wzmożone napięcie mięśni, oraz podejrzenie wady słuchu bo dostała potężne dawki antybiotyki po urodzeniu które mogą powodować takie skutki uboczne. Co do neurologa to zapisała nam babka fizjoterapie metodą Vojty a Co do słuchu to wątpię aby kalina mała wadę bo pięknie guga i głuszy. No ale powtorkowe badanie w maju. Aha a Krzysio z pełną premedytacją kłamie odnośnie pampersa i k......y. nie lubi przebierać sie. Ciężko nam idzie odpieluchowanie kurcze W NETTO w poniedziałek są pampersy pomarańczowe dwa opakowania duże po 48 zł! Mega tanio! Ja wiem ze one są słabsze od zielonych ale na dzień sprawdza się jak ta lala i będzie elektryczna Kaśka z viledy! Bardzo długo na nią chorowałam aż w końcu jutro będę ją mieć 😉 Edytowane przez jakajakaja5 Czas edycji: 2015-03-30 o 04:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Czesc!
jaka dziekuje, ze pytasz. Samopoczucie ok, ciaza weszla w tzw. okres stabilny, za oknem wiosna w pelni a od dzisiaj zaczynamy nowy rozdzial pt.: W wielkim miescie ![]() Sliczne dziewczynki i trzymam kciuki za ich zdrowie |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet. Nie zauwazylam, ze jest kolejna czesc ![]() Pisalam tam, ze wyjezdzamy z P do sr/ cz takze prosze sie nie martwic jak zamilkne na ten czas ![]() ![]()
![]() |
#10 | |||||||
Zakorzenienie
|
U nas zmiana czasu bez echa praktycznie przeszła. Tylko wczoraj wieczorem był mały problem z zaśnięciem. No i w sobotę i niedzielę rano nawet przyzwoicie dała nam pospać.
Byłam na tym bilansie. Prawie bym nie poszła bo Tż zabrał fotelik ale poszłyśmy na piechotę. Wróciłam ledwo żywa bo to 7 km i jeszcze z wózkiem parasolką i jeszcze bez picia. Masakra. Na bilansie: waży 14 kg, wzrost 88cm. Pielęgniarka zapytała: widzi, nie ma zeza, słyszy? No to powiedziałam: tak/nie/tak. Oliwka oczywiście od wejścia do ośrodka histeria az się zachodziła czasami, na nic zdały tłumaczenia jeszcze w domu i opowiadanie. Ciśnienia nie było sensu w takiej sytuacji mierzyć. Lekarka zbadała, oglądnęła. No i mamy koślawe kolana, i to co sama powiedziałam że Oliwka bardzo dużo na placach chodzi. Kazała przyjść gdzies w sierpni i jak się to ni e zmieni to na rehabilitacje da nam skierowanie. I mówiła żeby uczyć na rowerku ale takim zwykłym z pedałami bo o jakoś poprawia tą koślawość kolan. No z mówieniem jeszcze mamy czas. Tym bardziej ze dużo mówi po swojemu. I to już moja uwaga teraz: zaczęłam po swojemu nazywać, np. mówi „idzi” jak ktoś idzie i jak samochód jedzie. Tż w sobotę dał mi czas dla siebie i półtorej godziny siedziałam przy maszynie. Uszyłam 4 ciała dla laek. W niedzielę je wycięłam i przewróciłam J W piątek wydarłąm Olwikę do kościoła bo chciała do spowiedzi iść i na droge krzyżową. Dało radę moje dziecko nawet. W domu zupę ugotowałam pomidorową, jak ona zobaczyła to am i am , no i zjadła całą miseczkę. W sobotę tez trochę zupy i spagetii. No i na śniadanie cała kromkę z kiełbasianką. Wczoraj zobaczyła jak robię kolację dla T i ściągnęła jej kiełbasę z kanapki J Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;50835566]Aga, my tak mamy ![]() Dokładnie, przelece odkurzaczem albo mopem i mam spokój. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Sliczne, ale moja z wysokim podbiciem nie wciśnie w takien ogi i juz mam stresa co kupić na ciepłą wiosnę. Daria ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
![]()
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
![]() Witam się w nowym wątku! Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Co do niedosłuchu - Jaka, niestety dzieci z niedosłuchem również głużą, to jest naturalne, rozwojowe i ze słuchem się nie wiąże. Dlatego badajcie koniecznie. Edytowane przez 0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b Czas edycji: 2015-03-30 o 09:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() jutro do nas przyjezdzają teście i siostra tż :/ tak mi się ich chce.. ![]() Hani strasznie oczy ropieją do tego w nocy dostała takiego duszącego kaszlu, potem się odrywac wszystko zaczęło. teraz tylko pokasłuje:/ jak dzisiaj w nocy sie powtórzy to pójdę jutro do lekarza. a waży 13kg i ma koło 95cm jaka cudne dziewczynki ![]() ![]()
#15 |
Zakorzenienie
|
Hej lipa z przedszkolem. Dopiero we wrzssniu mam pytac :/
Iwfka szkoda gadac....
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Dopiero od okulisty wrocilam. Mam nosic okulary. Niby tylko 0.5 ale.. Do tego problem z akomodajca oka- podejrzewałam od dawna. Astygmatyzm i to bardziej ze względu na to mam te okulary nosic a moze przez akomodacje. Oj nie pamietam i troche za wysokie cisnienie w oczach. Ech nazbieralo sie
![]() Takze kolejny wydatek. Zbankrutujemy w tym miesiacu. Jescze mamy ortopede i pewnie buciki trzeba bedzie i ja jednego lekarza prywatnie. No i okulary do wyrobienia. A jeszcze swieta. Łomatkobosko.. Samym chlebem będe sie żywić ![]()
#17 |
Konto usunięte
|
Deli, ale co, nie przyjmują nawet zapisu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Gojka.pociesze cie z.wydatkami nie jetes sama... mam 200zl do jakiegos 10 kwietnia
![]()
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz coś na poprawe humoru: Jestem w piatek w aptece, biorę leki dla T, jakies tabletki, pani pyta czy coś jeszcze/ Ja: Chciałabym kupic CHWYSTEK. Pani: patrzy na mnie dziwnym wzrokiem. Ja: CHWYTEK?? Pani: dalej dziwnie na mnie patrzy. Ja: chyba zrobiłam sie czerwona i skończyły mi się pomysły. Pani: (litościwie) CZYSTEK?? Ja: ( z ulgą ogromna) TAK ![]()
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Dałaś czadu
![]() A ja robiłam lody: http://dzieciologia.blogspot.com/2015/03/lody.html gdybym lepiej rysowała, to bym została producentką zabawek edukacyjnych, uwielbiam to robić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Ifwka : 450 za wyświetlacz? co to za telefon, strasznie dużo! (tzn o szybie mowa?)
|
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaka śliczne dziewczynki - bliźniaczki, a całkiem inne ![]() Witam się w ogóle w nowym wątku ![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;50860946]Dałaś czadu ![]() A ja robiłam lody: http://dzieciologia.blogspot.com/2015/03/lody.html gdybym lepiej rysowała, to bym została producentką zabawek edukacyjnych, uwielbiam to robić ![]() Fajne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Iwfka jestes boska :-D
My z Kuba robilismy dzis czekoladki,wlasnie 3 zjedlismy ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Jaka podpisuje sie pod Szaja Vojta jest ciezka psychicznie wiec lepiej na Bobaty sie zdecydujcie poszukaj kogos na konsultacje my mieliśmy trzy podejscia do Vojty niestety trafiliśmy na kiepskich rehabilitantow , w momencie gdy Julo zaczol się bac mojego dotyku powiedzialam koniec
Zasypianie bez placzu znacie warto czytac Debrah moze podpowiesz ???
#25 |
Lurker ;)
|
Deli co to za dziwne przedszkole ;/ a nie macie innego w podobnej odleglosci?
Iwfka o kurde co Ty masz za telefon? To w ogole oplacalne, za taka kase kupi sie juz fajny telefon, nie oplaca sie dawac tyle za czesc( czesc sama czy to kwota z naprawa?) jesli fon jest wart mniej niz 2 tys...Wybacz zboczenie TZowe :P Question- Jako, ze jedziemy do mojej mamy na swieta ![]() Bylam dzis w Pepco po sukienke dla malej, wyszlam z niczym. Mam wrazenie, ze te ciuchy to jakies resztki czasami dlatego takie tanie. W 3 sztukach byly albo jakies bledy w materiale albo jakby hmm slad pisaka- na paru sztukach! Zobacze jeszcze w moim blizszym Pepco czy bedzie ladna sztuka ![]() Kupilam w Realu prezent dla malej, za 15 zl przecenione z 35 zl!! http://allegro.pl/pszczolka-maja-fig...203272063.html
#26 |
Zakorzenienie
|
Gojka Cieszynska polecam wiem ze droga my kupilismh swoj zestaw na all za 110 zl chyba teraz ciezko w takiej cenie znaleźć
Mozna kupic pojedyncze zeszyty ale nie oplaca sie a w zestawie masz poradnik dla rodzicow i kolorowanke jeszcze
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A powiedz do myślisz o HTC ONE (E8) ? Od dwóch dni jestem posiadaczem, bo Tż wziął na firmę swoją i mi wspaniałomyślnie go dał. Jemu zależało na dość dobrym aparacie do robienia zdjęć produktów do sklepu w pracy , stąd wybór padł na HTC ONE E8 (myślał jeszcze o LG G3 - ale za drogi, htc taniej wyszedł;p). Swojego LG G2 dałam teściowej na prezent bo jej telefon zdechł całkiem, a marzyła o takim. W ogóle nie planowałam zmiany telefonu, więc próbuje się do nowego przyzwyczaić, ale chyba sprzętowo jest całkiem niezły? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#28 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
16tc/5msc ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
Da rade: pewnie bedzie ogladac widoki albo zasnie. Wytlumaczylabym do kogo i po co jedziecie oraz czym i ze daleko. ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Jestesmy juz w nowym mieszkaniu, czesciowo ogarnelismy; Yae ma swoj pokoj i probujemy pierwsza noc, zeby spala solo. Trzymajcie kciuki |
||
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Kurde wogóle nie działa mi wielocytuj.
Telefon mam samsung galaxy S3. Tż zapłacił za niego w abonamencie 200 zł. A brał telefon tyko dlatego zeby mi go na prezent dac bo on sobie kupiła za gotówke Sony Z. Niestety duży wyświetlacz dotykowy i spodziewałam sie zę taka cena. Można to jakoś inaczej podobno zrobić bo szybka cała i dotyk działa, ale to jest ryzyko ze potem nie będzie działac jak trzeba. Wyświetlacz wylała się cały. Koszt z montażem 450 zł. No ale co mam zrobić. Cena w tej chwili to około 1000 zł. Jakoś to przeżyję ale z wieloma innymi wydatkami przez to musze się porzegnać. 1000 na nowy nie mam.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:46.