co zrobić,gdy on mi się podoba ? Zrobić pierwszy krok? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-06-23, 22:05   #1
hugejasminka
Raczkowanie

Question

co zrobić,gdy on mi się podoba ? Zrobić pierwszy krok?

Witam ,
zacznę od tego,że mam 18lat a podoba mi sie 25 latek (nie chodzi mi tu o różnice wieku)tylko o to że nie wiem jak zwrócic na siebie uwagę .Widziałam go kilka razy (jest on znajomym mojej rodziny) i od razu cos mnie "pikło" na jego widok .Jest on prawdziwym facetem a nie takim dzieciaczkiem co ma 18-19 lat(gustuję w starszych facetach ,być może dlatego że są bardziej odpowiedzialni i poukladani).On chyba wie ze mi się podoba-choć nie mam tej pwności..
Postanowiłam zaprosić go na pewnym portalu ,ku memu zaskoczeniu przyjął to zaproszenie i w tym problem ze nie wiem co mam dalej robić ,nie chce wyjść na jakąś desperatkę która narzuca mu się ,ale tez nie chce zeby taki facet mi zniknął -bo nie jedna ma na niego chrapkę
Macie jakieś pomysły co zrobić,aby coś poszło o krok dalej??
Może jakieś sposoby aby przykuć jego uwagę??
hugejasminka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-24, 10:32   #2
bmwboygda
Przyczajenie

Dot.: co zrobić,gdy on mi się podoba ? Zrobić pierwszy krok?

Dziewczyno działaj.

Jak ja słyszę, że to facet powinien zagadać itp to mam wrażenie, że to średniowiecze i o rękę pyta się ojca wybranki. Wolisz nie zrobić nic i zaprzepaścić szansę na coś dalszego? Ja na twoim miejscu bym tak po prostu zagadał o czymkolwiek, a później jak się rozmowa będzie kleić to zaprosić na jakiś spacer itp.

Także DZIAŁAJ
bmwboygda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-24, 11:38   #3
hugejasminka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bmwboygda Pokaż wiadomość
Dziewczyno działaj.

Jak ja słyszę, że to facet powinien zagadać itp to mam wrażenie, że to średniowiecze i o rękę pyta się ojca wybranki. Wolisz nie zrobić nic i zaprzepaścić szansę na coś dalszego? Ja na twoim miejscu bym tak po prostu zagadał o czymkolwiek, a później jak się rozmowa będzie kleić to zaprosić na jakiś spacer itp.

Także DZIAŁAJ
Nie mam jego numeru mam tylko go w znajomych na portalu społecznościowym ,nigdy tak na żywo nie rozmawialiśmy ,wiec co mam mu napisać "hej ,co tam" to nie takie puste??
Stary 2015-06-24, 11:59   #4
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
Napisane przez hugejasminka Pokaż wiadomość
Nie mam jego numeru mam tylko go w znajomych na portalu społecznościowym ,nigdy tak na żywo nie rozmawialiśmy ,wiec co mam mu napisać "hej ,co tam" to nie takie puste??
Jak zobaczyłabym taką wiadomość, to nawet nie miałabym ochoty odpisywać.
Wysil się bardziej. Może facet ma jakieś hobby, o którym można pogadać. Zadaj pytanie na jakiś temat, żeby jakiś dialog się zawiązał. Cokolwiek, ale nie dziecinne /wybacz/, słowne zaczepki, na które nie wiadomo co odpowiedzieć.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-24, 12:42   #5
hugejasminka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
Jak zobaczyłabym taką wiadomość, to nawet nie miałabym ochoty odpisywać.
Wysil się bardziej. Może facet ma jakieś hobby, o którym można pogadać. Zadaj pytanie na jakiś temat, żeby jakiś dialog się zawiązał. Cokolwiek, ale nie dziecinne /wybacz/, słowne zaczepki, na które nie wiadomo co odpowiedzieć.
No więc własnie o tym mówie,że tak nie napiszę bo to sensu nie ma ,skompromitowałabym się tylko...
On jest zawodowym żołnierzem .Co można napisać ,macie pomysły?
Stary 2015-06-24, 12:45   #6
bmwboygda
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez hugejasminka Pokaż wiadomość
No więc własnie o tym mówie,że tak nie napiszę bo to sensu nie ma ,skompromitowałabym się tylko...
On jest zawodowym żołnierzem .Co można napisać ,macie pomysły?

Nikt ci nie da recepty co i jak napisać.
bmwboygda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-24, 12:51   #7
hugejasminka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bmwboygda Pokaż wiadomość
Nikt ci nie da recepty co i jak napisać.
Nie chodzi o receptę ,lecz o to co napisać,może macie jakieś rady,łatwo wam idzie rozmowa i mogłybyście się podzielić tym co napisac
Trudno przychodzi mi "ten pierwszy krok" ,potem daje rade .Tak jak mowie ten "pierwszy raz"jest najgorszy i dlatego napisałam tutaj z nadzieją że ktoś mi pomoże

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-06-24, 13:18   #8
Elfir
Zakorzenienie

"Hej. Znamy się bardzo luźno, ale chciałabym poznać twoje zdanie, ze względu na twój zawód. Rozmawiałam z koleżanką na temat służby wojskowej. Ona chciała iść do wojska, ale mam wrażenie, że ma zbyt wyidealizowane wyobrażenia o byciu żołnierzem. Czy mógłbyś mi napisać co żołnierze sądzą o kobietach-żołnierzach?"

I zacznij wypytywać o jego zawód.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-24, 13:20   #9
nereidadriada
Raczkowanie

Nie pisz do niego hej, co tam... ;]
Może mogłabyś się czegoś o nim dowiedzieć? Miałabyś jakiś punkt zaczepienia.
Chociaż skoro zaprosiłaś go do znajomych.. to mógłby też coś zrobić. Może tam z nim pogadaj?
nereidadriada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-24, 13:56   #10
shantell
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Elfir Pokaż wiadomość
"Hej. Znamy się bardzo luźno, ale chciałabym poznać twoje zdanie, ze względu na twój zawód. Rozmawiałam z koleżanką na temat służby wojskowej. Ona chciała iść do wojska, ale mam wrażenie, że ma zbyt wyidealizowane wyobrażenia o byciu żołnierzem. Czy mógłbyś mi napisać co żołnierze sądzą o kobietach-żołnierzach?"

I zacznij wypytywać o jego zawód.
O, tu masz przykład ciekawego nawiązania rozmowy, z uwzględnieniem zainteresowań Twojego wybranka. W każdym razie warto znaleźć jakiś pretekst, a teksty w stylu "hej, co tam" mogą przynieść wręcz odwrotny skutek, wprawiając tylko w konsternację.
shantell jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-24, 20:27   #11
hugejasminka
Raczkowanie

A wiec sprobuje ,trzymajcie kciuki. Jezeli macie jakies jeszcze rady to piszcie
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości