|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Ciąża i reakcja na inne dzieci
Cześć Dziewczyny.
Jestem w ciąży. Dziecko jest chciane, jestem bardzo szczęśliwa, że będę mamą. Problem jest taki, że ja odkąd pamiętam nie bardzo lubiłam dzieci, nie umiałam z nimi rozmawiać, zagadać itd. i nie zmieniło się to odkąd jestem w ciąży. Kiedy odwiedzam koleżanki z dziećmi lub gdzieś widuję dzieci na ulicy to nie mam takiego instynktu jak niektóre kobiety, że od razu zagadują, śmieją się do tych dzieci itd. Wiele osób mi mówi, że w stosunku do swojego dziecka będę inna, zwłaszcza, że cieszę się z tej ciąży. Jestem ciekawa jak to jest u Was? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ja.
|
Dot.: Ciąża i reakcja na inne dzieci
Miałam i mam w sumie tak samo, nie wiem jak rozmawiać z obcymi dziećmi, a że swoim synkiem lubię - więc to chyba faktycznie instynkt😸
Edytowane przez _Beata _ Czas edycji: 2015-07-22 o 13:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Taie kwestie nie zmieniają się za pomocą magii. Bywa, ze hormony zrobią swoje, ale relacja z dzieckiem zalezy od ciebie.
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Nie cierpię obcych dzieci, wyjątkami są te które są maleńkie i jeszcze nie mówią
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Nigdy nie przepadałam za dziećmi, które same do mnie szły... jeszcze takie od 3 karty, z którymi da się podyskutowac uszly, ale szybko irytowala mnie ich obecność.
Jestem mamą 3latki, podejście do innych dzieci nadal mam takie samo, swoją kocham nad życie i dla niej potafie zaanazowac sie w zabawe z jej rowiesnikami. Miłość nie wylala sie ze mnie z chwila narodzin mlodej, proces trwal kilka tygodni mimo iz corka wyczekana wiele lat.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:19.