|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
białe krostki
Na brodzie mam (żuchwa) białe krostki, po części również i na policzkach ale w mniejszej ilości. Od jakiś 3 lat nie mam już trądziku tylko właśnie te krostki, mam 21 lat
![]() Czytałam ,że mogą być to prosaki ale sama już nie wiem.. Miał ktoś może podobny problem ? Jakieś rady? ![]() A tak w ogóle to wybieram się jeszcze w tym miesiącu do dermatologa. Ale z ciekwości pytam czy ktoś może miał coś podobnego i czy są szanse żeby się jakoś tego dziadostwa pozbyć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: białe krostki
Mam to samo i też najwięcej w tych miejscach, jednakże na policzkach są bardziej płaskie i ciężej je wydusić a niektóre to nawet nie zamierzają wyjść
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Prosaki raczej nie umiejscawiają sie na żuchwie. Moim zdaniem to zwykłe zaskórniki zamknięte, które trzeba "powyciągać". Spróbuj jakiegos kremu z kwasem np. effaclar K. Na takie podskórne syfki niby dobry jest też brevoxyl.
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Byłam dzisiaj u dermatologa i przepisał mi żel davercin i antybiotyk na miesiąc. Przedstawiłam problem, poprosiłam żeby obejrzał mi cere bo nie jestem pewna czy to trądzik czy coś innego i coś polecił. Nie oglądając za bardzo twarzy (nawet z bliska;/) stwierdził ,ze to trądzik. Wypisał recepte i kazał przyjść za dwa tyg. do kontroli.. Zastanawiam się czy tak powinien się zachować dobry dermatolog.. Pobiore troche i zobacze jak efekty bo jednak szkoda mi niszczyć organizm antybiotykami.
Jeżeli są to zaskórniki zamknięte (stwierdziłam to sama na podstawie internetu) to czy antybiotyki pomogą ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Wrzuc zdjęcie to ocenimy. Jesli to zaskórniki faktycznie to ten konował niech zmieni pracę, bo antybiotyki wypisuje sie przy ropnych stanach zapalnych, davercin raczej tak samo. Zresztą sam davercin zawiera antybiotyk, więc ja nie rozumiem toku myslenia ani Twojego dermatologa, ani Twojego [że wykupiłaś od tak leki,nie sprawdzając żadnych info np. na necie].
Edytowane przez niczka87 Czas edycji: 2012-02-23 o 07:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
up? znalazl ktos jakas skuteczna metode na pozbycie sie ich?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
Jeśli to zaskórniki zamknięte (bez zobaczenia nie jestem w stanie tego ocenić) to najlepszy będzie np. kwas azelainowy, bądź migdał. U mnie z tym najlepiej poradził sobie skinoren, migdał jest dla cierpliwszych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:20.