|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
zalando-paypall
Hej dziewczyny
![]() Robiłam dzisiaj zakupy na zalando, po przejściu do płatności miałam 3 opcje do wyboru: -płatność przelewy 24 -płatność za pobraniem -płatność paypall Chciałam zapłacić kartą, więc wybrałam płatność paypall (nie mam konta w paypall) Później miałam opcję płatność kartą. 2 razy kartę mi odrzuciło, wpisałam więc dane drugiej karty. Potem miałam informację że aby sfinalizować transakcję muszę dodać kartę, więc jeszcze raz wpisałam dane. Kartę odrzuciło. Wkurzyłam się i zmieniłam na płatność za pobraniem. Później weszłam na swoje konto bankowe i zobaczyłam że paypall pobrał mi opłaty 4 x 3,79 zł za transakcje. Jak to możliwe skoro transakcje odrzucono? I skoro nie mam tam konta a dodałam kartę to będą pobierać ode mnie jeszcze jakieś opłaty? Żałuję że od razu nie zaznaczyłam opcji za pobraniem. Czy ktoś ma konto w paypall i mógłby mi wyjaśnić dlaczego pobrano ode mnie opłaty za transakcje których nie było? Czy muszę teraz coś zrobić aby anulować tą kartę którą dodałam na pay pall-bo nie chce mieć już z nimi nic wspólnego... Z góry dziękuję za odpowiedzi ;-)
|
|
#2 |
|
Marszałkini II RP
|
Dot.: zalando-paypall
Też kiedyś tak miałam, już nawet nie pamiętam jak to odkręciłam, ale chyba napisałam do nich albo zadzwoniłam. Ale od tej pory na Zalando wybieram wyłącznie płatność za pobraniem, bo tylko w przypadku tego sklepu miałam takie problemy.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Inez
|
Może przy płaceniu paypall nie mam doświadczenia, ale powiem, że zdecydowanie lepiej płacić za pobraniem
Zwłaszcza jeśli jakaś nowa strona, do której nie masz doświadczenia
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeżeli 4 razy próbowałaś dodać kartę, to 4 razy pobrali ci kasę. Skończ dodawanie kart i wtedy tę kasę ci odblokują. Tu jest wszystko opisane: https://www.paypal.com/pl/webapps/mp...es-paypal-work Edytowane przez Hiver Czas edycji: 2015-07-22 o 12:40 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
dziękuję za wszystkie odpowiedzi
Hiver właśnie o to chodzi że nie mam konta w paypal, chciałam zapłacić normalnie kartą debetową, ale nie było takiej opcji na zalando więc wybrałam płatność paypal i tam musiałam wpisać dane karty - myślałam że po prostu robię platność kartą, dopiero później jak zaczęło mi kartę odrzucać i zmieniłam na drugą wyswietliła się informacja o dodaniu karty do paypal (mimo iż nie zakładałam tam konta). Później zobaczyłam też te oplaty za paypal, dlatego byłam zdziwiona że pobrali mi kasę mimo iż nie mam u nich konta, i mimo iż odrzucono moje transakcje...
Edytowane przez karcia1988 Czas edycji: 2015-07-23 o 14:45 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:22.