|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Lampion adwentowy
Witam!!!
Potrzebuję pomocy. Moja córka wybiera się jutro na mszę roratnią i bardzo chce mieć własnoręcznie wykonany lampion, a ja nie mam żadnego pomysłu. Może ktoś mi pomoże. Mika |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Lampion adwentowy
Kiedys, w starej Burdzie byly szablony na taki lampion pod postacia witrazu z papieru. Z brystolu wycinalo sie wzor (wczesniej wycinalo sie wzor taki, by po zlozeniu utworzyl szescian), w puste miejsca wkleja sie cienka, kolorowa bibulke.
************************* ********************** Czarownice sa zwykle tak towarzyskie jak koty......wiekszosc czarownic jest zyczliwa (ogolnie), lagodna (dla pokornych), wielkoduszna (dla zaslugujacych, bo nie zaslugujacy dostawali wiecej niz im sie nalezalo) i oddana generalnie swemu powolaniu, ktore oferuje w zyciu raczej kopniaki niz calusy. T.P ![]() ************************* ********************** |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Jak byłam w podstawówce to robiliśmy takie lampiony w ten sposób (o ile mnie pamięć nie myli, bo to było bardzo, bardzo, bardzo dawno temu..
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
w jakiejś mojej starej książce był lampion zrobiony metodą batiku. w kształcie walca. na karton nakapujesz wosk ze swięcy i malujesz jasnym kolorem. potem znowu nakapujesz i malujesz ciemniejszym itd. jak złoży się walec to światło bedzie przeświecać przez woskowe kropki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Znalazłam takie, może się przyda?:
http://www.hlondianum.pl/sklep.php?s=karta3&id=334 http://images.google.pl/images?q=lam...r=&sa=N&tab=wi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Na moje pierwsze roraty tata zrobił mi lapion z metolwej puszki po wódce
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:45.