|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Furagin w czasie karmienia
No właśnie...dziewczyny, szukam po wizażu i nie tylko następującej kwestii i nie potrafię znależć jednoznacznej odpowiedzi na pytanie: czy można brac furagin w czasie karmiena?? Skręcam się właśnie z powodu bólu pęcherza i nerki.. Napiszcie co wiecie na ten temat, z góry dziękuję
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Furadin w czasie karmienia
Ja od zawsze miałam problem z nerkami- dokuczają mi kolki nerkowe. W czasie ciąży także miałam z tym problem i lekarz ginekolog przepisał mi Furagin. Myślę, że jeśli podczas ciązy jest on dozwolony, to podczas karmienia piersią chyba też. Ale najlepiej jakbyś się poradziła lekarza, on będzie wiedział najlepiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Furadin w czasie karmienia
No właśnie- ja też odkąd pamiętam mam z tym problemy, całe szczęście w ciąży za często mi się to nie przytrafiało, ale jak już się zdarzyło to też dostawałam furagin.
Wydawałoby się że skoro w ciązy można to w czasie karmienia tym bardziej, ale wyczytałam gdzieś w necie pojedynczą opinię że jest to zabronione- stąd moje wątpliwości. Dlatego póki co leczę się skrzypem i pokrzywą ale nie wiem ile wytrzymam... ![]()
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Furagin w czasie karmienia
Ja bym Ci radziła zadzwonić, albo do ginekologa który Cię prowadził, albo do lekarza pediatry i spytać czy możesz brać furagin. Bo na pokrzywie i skrzypie polnym to chyba długo niewytrzymasz. Współczuję, bo ból jest okropny, trudno go wytrzymać. Nie wiem z jakiego powodu bolą Cię nerki, czy to infekcja,czy kamica nerkowa? Tak czy siak, jakieś leki będziesz musiała brać, bo z nerkami nie ma żartów- im wcześniej to wyleczysz tym lepiej, dlatego idż do lekarza, albo przynajmniej zadzwoń.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
ja też odkąd pamietam mamy problemy z pęcherzem. W pierwszej ciązy miałam nawet zastój lewej nerki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Tyle znalazłam:
http://www.adamed.com.pl/produkty.as...1&id=1&lang=pl http://www.leki.med.pl/lek.phtml?id=...lek=451&menu=4 http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=918 Tu: Nie stwierdzono jakiegokolwiek szkodliwego wpływu preparatu na płód. Należy jednak przedyskutować z lekarzem ewentualne stosowanie leku podczas ciąży. Lek nie przenika do mleka matki. Czyli nie jest źle, nie katujcie się pokrzywą ![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Od wtorku biorę furagin...3x2 tableetki, inaczej ponoć nie ma sensu. Dziś odebrałam wczorajsze wyniki, są PASKUDNE, także dostałam dodatkowo Augmentin
![]() ![]() No nic, wziąć się za siebie muszę bo nerki to poważna sprawa... Dziękuję za wszelkie odpowiedzi, pozdrawiam i zdrówka życzę! ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
BAN stały
|
Ja też brałam furagin jak karmiłam piersią- pediatra powiedział, że mogę, a Pani w aptece to prawie na mnie nakrzyczała...
![]() Ale chyba w jakimś stopniu przenika do mleka, bo jak ściagałam laktatorem to było lekko żółte ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:17.