|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
zakupy internetowe
Ostatnio korci mnie pobuszowac po e-bayu i zrobic jakies zakupy ubraniowe. Niezbyt lubie maratony po centrach handlowych i jak juz cos upatrze sobie to albo nie ma mojego numeru albo kolor mi nie pasuje itp Mam do Was pytanko jak sobie radzicie z numeracją. Bo ja np czasem nosze 36, czasem 38 a nawet 40, na prawde zalezy wszystko od kroju itp. Chyba ze jestem niewymiarowa jakas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: zakupy internetowe
To zależy od sprzedającego, ale zwroty się praktycznie nie zdarzają (bo nie ma takiej możliwości zazwyczaj) A ja już w ogóle nie mogę sobie wyobrazić kupowania ubrań, czy butów na aukcjach internetowych. Chyba, że zaistnieje możliwość spotkania ze sprzedającym. Przeważnie jest tak, iż najpierw płacisz, a dopiero później dostajesz towar. No, a jak już dostaniesz towar, a nie będzie pasował na Ciebie...sprzedającego wtedy to już mało obchodzi. On liczy już tylko Twoje pieniądze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Hmmmm dziwne bo cała masa propozycji ubraniowych mozna znaleźć, od bielizny po futra
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Trzeba zawsze pytac o dokladne wymiary, wtedy mozna uniknac niedopasowanego rozmiaru
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
to zależy od sprzedawcy, ale często nawet podane wymiary się nie sprawdzają!ja kiedyś kupiłam na allegro marynarke 38 i była za mała i to dużo!a rozmiar mój, taką samą póżniej znalazłam na jakimś stoisku i przymierzyłam i 38 było dobre(co oznacza że numer numerowi był nie równy!)
kupiłam tez taką fajną koszulke, haleczke i niby M, biust też dobry a okazała sie tak malutka że szkoda gadać marynarke odesłałam i dostałam pieniądze, a koszulke to nawet nie próbowałam bo to były niewielkie pieniądze, więc odsprzedałam podając bardzo dokładnie rozmiar i napisałam że to S |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Nie kupowalam jeszcze ciuchow ani butow przez ebay bo sie boje wlasnie o rozmiary. Chyba, zeby np. przymierzyc wczesniej buty w sklepie i na ebay znalezc je po prostu po nizszej cenie. Ostatnio zlicytowalam plyte CD - otwieram przesylke, a tu okazuje sie ze w pudelku plyta w ogole innego zespolu! Ja mozna wyslac CD nie upewniajac sie ze w pudelku jest wlasciwa plyta?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Często kupuję ubrania na aukcjach. Zawsze patrzę na dokładne wymiary i porównuję z podobnym ubraniem, które mam w szafie. Prawie zawsze sprzedawcy zgadzają się na oddanie lub wymianę na inny rozmiar (jeżeli mają). Nigdy się jeszcze nie zawiodłam, a kupowałam już kurtki, bluzki, czapki, żakiety, spodnie (!) A jakaś super wymiarowa to ja też nie jestem.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.