|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Bilety lotnicze Ryanair
Dzieczyny mam w planach leciec we wrzesniu linia Ryanair ale zastanawiam sie nad kupnem biletu. Wiem ze w tym roku owa firma obchodzi 30 leci. Jak myslicie, dadza jakas promocje, rabaty ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Bilety lotnicze Ryanair
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Autorko wątku, na wrzesień jeszcze nie warto kupować biletów, rozglądać możesz się najwcześniej gdzieś od maja czerwca - w lowcostach nie warto kupować biletów z takim wyprzedzeniem.
Ja tylko zaznaczę, że promocje Wizza są pozorne, bo podwyższają ceny dzień wcześniej, żeby kolejnego dnia dać mega-hiper!!!! zniżkę 20% - często ceny biletów są wręcz droższe niż przed obniżką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
mOLDerator
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
O ryanair nie, ale ja nie kupuję (już) przez ich stronę.
![]() O Wizzair słyszałam i też były akcje typu 'kup przez aplikację mobilną, masz 20% zniżki" ![]() Najlepiej poczekać, aż po prostu bilety na danej trasie spadną do najniższej z możliwych cen - konkretne trasy mają najniższe stawki, których się raczej nie da przeskoczyć, dla porównania można sobie przejrzeć jakąś stronę grupującą informacje o tanich liniach i promocjach w nich i zobaczyć, jakie ceny opatrzone są słowem "okazja", "hit" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
Edytowane przez kamila0591 Czas edycji: 2015-01-06 o 11:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
W Wizzair jest coś takiego, że jak należysz do ich klubu i masz ich kartę, to możesz latać taniej. Może coś podobnego jest w Ryanair - warto się tym zainteresować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Są dwa takie fajne fp na fb "Mleczne podróże" i "fly4free" - tam polecam czasem zajrzeć. Sporo promocji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Ja tam lece do rodziny tak wiec wycieczki mnie nie interesuja. Teraz bilety na poczatek wrzesnia to koszt okolo 500zl w dwie strony. Zdrozej, beda tansze? Ach bje sie czekac wiedzac ze to Majorka..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
tam nie ma wycieczek, ani na jedym, ani na drugim portalu ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
W Ryanair'ze nie ma klubu zniżkowego dla członków. Ceny są takie same dla wszystkich. Też nie słyszałam o promocjach -20% na wszystko jak w wizzair.
Tak jak ktoś pisał wyżej najlepiej kupować bilety około 2-3 miesiące przed planowaną podróżą, powinny być najtańsze. Oczywiście można monitorować ceny i kupować wcześniej, jak trafi się dobra okazja. Przy czym 500zl w 2 strony na Majorkę to nie jest zła cena ![]()
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
O ich jubileuszu słyszałam, ale o promocji jakiejś specjalnej to niestety nie. A dokąd chcesz lecieć? Często rezerwowałam bilety na stronie Ryanair, ale ostatnio to zmieniłam i kupuję tam gdzie trafiam na promocje, no i przy okazji też rezerwuję hotel - wygoda, lenistwo, zwał jak zwał
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- jak wymienic sie info o lotach skoro nie mozna podac stronki gdzie sie kupuje bilety?? prosze o odpowiedz bo nie chce nic reklamowac a tu ciach i ciach, jak mam napisac w firmie X? ktos wtedy sie domysli o co chodzi?? Edytowane przez Agniesia666 Czas edycji: 2015-02-17 o 14:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Lady of Harley-Davidson
|
Oczywiście, że można podawać adresy. Nie wiem, czy zapoznawałaś się z Regulaminem forum, ale Ciebie dotyczą Prawa jednopostowców, czyli osób z dorobkiem poniżej 50 postów lub stażem krótszym niż miesiąc. Porozmawiaj z nami trochę, daj się poznać - potem dopiero podawaj linki zewnętrzne.
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
ok zrozumiałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Niech fani podniebnych podróży coś podpowiedzą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
piszcie podróżniczki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
tak naprawdę serwisów przez które mozna kupic bilety lotnicze jest mnóstwo, a klub członkowski to jest tylko w wizzair, ale zasada jest taka, ze najpierw wykupujesz kartę członkowska na rok za 139zł, wiec opłaca sie to tylko wtedy kiedy polecisz kilkukrotnie wizzarem w ciągu jednego roku. Generalnie to jest tak, że np na skyscanner.com sprawdzasz jakie linie latają w interesujący Cie kierunek, jesli chcesz tanimi liniami to chyba tylko wizzair i ryanair (jeszcze norwegian, ale oni mają mniej kierunków) - patrzysz sobie co jakiś czas na strone przewoźnika i kiedy cena będzie satysfakcjonująca to kupujesz, żadna filozofia, ale nie ma co czekac na ostatnią chwilę , bo z lotami nie jest tak jak z wycieczkami last minute - loty nie tanieją na ostatnią chwilę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Latam stosunkowo czesto i praktycznie co chwile monitoruje ceny biletow :p tez nie polecalabym zwlekania z kupnem, bo mozna sie na tym przejechac. W ryanairze zauwazylam, ze niskie ceny nie utrzymuja sie zbyt dlugo, wiec trzeba korzystac z okazji (czasem nawet podaja jaka ilosc biletow dostepna jest w danej cenie, wiec wiadomo, czy trzeba sie spieszyc czy tez nie :p) a kupuje je oczywiscie na oficjalnej stronie przewoznika. Co do pozostalych linii lotniczych, to chyba tylko raz zdarzylo mi sie poleciec czyms innym. To byl chyba easyJet, a cena byla porownywalna do ryanaira z tego co pamietam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
kłopot w tym że nie zawsze można dopasować się do tych terminów tanich linii
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Ryanair i Wizzair są najtańsze, a bilety kupuje się bezpośrednio na ich stronach. W tym pierwszym przypadku ceny dla wszystkich są jednakowe, w Wizzair członkostwo w klubie daje dodatkowe zniżki - zazwyczaj kupienie członkostwa (130zł na rok) zwraca się przy pierwszej podróży, a kolejne to już czysty zysk. A jak ktoś woli kupić bilety wygodniej, bez polowania i klubów to są linie tradycyjne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:01.