Bilety lotnicze Ryanair - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-01-05, 21:17   #1
kamila0591
Raczkowanie

Bilety lotnicze Ryanair

Dzieczyny mam w planach leciec we wrzesniu linia Ryanair ale zastanawiam sie nad kupnem biletu. Wiem ze w tym roku owa firma obchodzi 30 leci. Jak myslicie, dadza jakas promocje, rabaty ?
kamila0591 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-05, 21:39   #2
bernikula
mOLDerator

Dot.: Bilety lotnicze Ryanair

Ja nie słyszałam o takiej promocji, ale kto wie. Natomiast jakbym polowała na jakiś konkretny lot to bukowałabym, gdyby była promocja.

Insta
bernikula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-05, 21:54   #3
kamila0591
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bernikula Pokaż wiadomość
Ja nie słyszałam o takiej promocji, ale kto wie. Natomiast jakbym polowała na jakiś konkretny lot to bukowałabym, gdyby była promocja.
No to logiczne z tym ze im dluzej czekasz tym wieksze ryzyko na podrozenie biletu. Slyszalas w ogole o tym zeby Ryanair dawal jakas promocje typu -20% na wszystkie loty przez tydzien, tak jak bylo w ubieglym roku w Wizzair ?
Stary 2015-01-05, 21:56   #4
bernikula
mOLDerator

Wiesz co słyszałam, że ponoć przez aplikacje mobilne jest taniej, ale nie wiem, ile w tym prawdy, bo ja bukowałam przez strony internetowe.

Insta
Stary 2015-01-05, 22:26   #5
201705250955
Konto usunięte

Autorko wątku, na wrzesień jeszcze nie warto kupować biletów, rozglądać możesz się najwcześniej gdzieś od maja czerwca - w lowcostach nie warto kupować biletów z takim wyprzedzeniem.
Ja tylko zaznaczę, że promocje Wizza są pozorne, bo podwyższają ceny dzień wcześniej, żeby kolejnego dnia dać mega-hiper!!!! zniżkę 20% - często ceny biletów są wręcz droższe niż przed obniżką
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-05, 22:31   #6
bernikula
mOLDerator

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
Autorko wątku, na wrzesień jeszcze nie warto kupować biletów, rozglądać możesz się najwcześniej gdzieś od maja czerwca - w lowcostach nie warto kupować biletów z takim wyprzedzeniem.
Ja tylko zaznaczę, że promocje Wizza są pozorne, bo podwyższają ceny dzień wcześniej, żeby kolejnego dnia dać mega-hiper!!!! zniżkę 20% - często ceny biletów są wręcz droższe niż przed obniżką
A słyszałaś też może o tym, że przez aplikację jest taniej?

Insta
Stary 2015-01-05, 22:46   #7
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bernikula Pokaż wiadomość
A słyszałaś też może o tym, że przez aplikację jest taniej?
O ryanair nie, ale ja nie kupuję (już) przez ich stronę. Aczkolwiek oni też mieli akcje jak Wizz - natomiast nie sprawdzałam, czy to też pic na wodę.
O Wizzair słyszałam i też były akcje typu 'kup przez aplikację mobilną, masz 20% zniżki"
Najlepiej poczekać, aż po prostu bilety na danej trasie spadną do najniższej z możliwych cen - konkretne trasy mają najniższe stawki, których się raczej nie da przeskoczyć, dla porównania można sobie przejrzeć jakąś stronę grupującą informacje o tanich liniach i promocjach w nich i zobaczyć, jakie ceny opatrzone są słowem "okazja", "hit" Oczywiście trzeba brać też pod uwagę to, czy leci się w sezonie, czy poza nim itd.
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-06, 11:27   #8
kamila0591
Raczkowanie

Cytat:
O ryanair nie, ale ja nie kupuję (już) przez ich stronę. Aczkolwiek oni też mieli akcje jak Wizz - natomiast nie sprawdzałam, czy to też pic na wodę.
O Wizzair słyszałam i też były akcje typu 'kup przez aplikację mobilną, masz 20% zniżki"
Najlepiej poczekać, aż po prostu bilety na danej trasie spadną do najniższej z możliwych cen - konkretne trasy mają najniższe stawki, których się raczej nie da przeskoczyć, dla porównania można sobie przejrzeć jakąś stronę grupującą informacje o tanich liniach i promocjach w nich i zobaczyć, jakie ceny opatrzone są słowem "okazja", "hit" Oczywiście trzeba brać też pod uwagę to, czy leci się w sezonie, czy poza nim itd.
Mnie interesuje lot z Warszawy do Palma. Poki co wychodzi mi okolo 500zl w dwie strony. Mysle ze tak do 300 w dwie strony mogloby zejsc. Sadze ze loty na Majorke nie beda tansze w maju czy czerwcu. to kurort wypoczynkowy i tam sezon trwa dluuugo.

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:
Jezeli nie przez strone ryanair to jak ?

Edytowane przez kamila0591
Czas edycji: 2015-01-06 o 11:31
Stary 2015-01-07, 10:20   #9
sara121314
Raczkowanie

W Wizzair jest coś takiego, że jak należysz do ich klubu i masz ich kartę, to możesz latać taniej. Może coś podobnego jest w Ryanair - warto się tym zainteresować.
sara121314 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-07, 19:38   #10
kamila0591
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sara121314 Pokaż wiadomość
W Wizzair jest coś takiego, że jak należysz do ich klubu i masz ich kartę, to możesz latać taniej. Może coś podobnego jest w Ryanair - warto się tym zainteresować.
Nie interesuja mnie takie karty bo latam raz do roku.
Stary 2015-01-13, 12:36   #11
Simone Boue
Raczkowanie

Są dwa takie fajne fp na fb "Mleczne podróże" i "fly4free" - tam polecam czasem zajrzeć. Sporo promocji
Simone Boue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-29, 21:05   #12
kamila0591
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Simone Boue Pokaż wiadomość
Są dwa takie fajne fp na fb "Mleczne podróże" i "fly4free" - tam polecam czasem zajrzeć. Sporo promocji
Ja tam lece do rodziny tak wiec wycieczki mnie nie interesuja. Teraz bilety na poczatek wrzesnia to koszt okolo 500zl w dwie strony. Zdrozej, beda tansze? Ach bje sie czekac wiedzac ze to Majorka..
Stary 2015-02-02, 20:09   #13
KARI1604
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kamila0591 Pokaż wiadomość
Ja tam lece do rodziny tak wiec wycieczki mnie nie interesuja. Teraz bilety na poczatek wrzesnia to koszt okolo 500zl w dwie strony. Zdrozej, beda tansze? Ach bje sie czekac wiedzac ze to Majorka..
Powinny być tańsze niż 500 zl, moja siostra leciała do Palmy w lipcu zeszłego roku i zapłaciła 400zl w obie strony, wiec mysle,ze powinnas troche zaczekac, z tego co kojarze moja sis kupowala bilety jakos w marcu/kwieniu
KARI1604 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-02, 20:28   #14
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Cytat:
Napisane przez kamila0591 Pokaż wiadomość
Tanie loty z Fly4free.pl. Portal pokazuje jak kupić tanie bilety lotnicze i wyszukuje najlepsze promocje lotnicze.

tam nie ma wycieczek, ani na jedym, ani na drugim portalu
Stary 2015-02-04, 09:45   #15
irracjonalna_
Raczkowanie

W Ryanair'ze nie ma klubu zniżkowego dla członków. Ceny są takie same dla wszystkich. Też nie słyszałam o promocjach -20% na wszystko jak w wizzair.
Tak jak ktoś pisał wyżej najlepiej kupować bilety około 2-3 miesiące przed planowaną podróżą, powinny być najtańsze. Oczywiście można monitorować ceny i kupować wcześniej, jak trafi się dobra okazja.

Przy czym 500zl w 2 strony na Majorkę to nie jest zła cena
Stary 2015-02-17, 15:23   #16
ally791
Przyczajenie

O ich jubileuszu słyszałam, ale o promocji jakiejś specjalnej to niestety nie. A dokąd chcesz lecieć? Często rezerwowałam bilety na stronie Ryanair, ale ostatnio to zmieniłam i kupuję tam gdzie trafiam na promocje, no i przy okazji też rezerwuję hotel - wygoda, lenistwo, zwał jak zwał przyzwyczaiłam się, że wchodzę na stronę portalu <ciach-reklama> i tam szukam, promocji nie brakuje, ostatnio lot do Oslo za ok. 80 zł w obie strony. Powiedzcie, gdzie kupujecie bilety? jakie polecacie opcje może mi się coś przyda

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

jak wymienic sie info o lotach skoro nie mozna podac stronki gdzie sie kupuje bilety?? prosze o odpowiedz bo nie chce nic reklamowac a tu ciach i ciach, jak mam napisac w firmie X? ktos wtedy sie domysli o co chodzi??

Edytowane przez Agniesia666
Czas edycji: 2015-02-17 o 14:56
ally791 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-17, 15:33   #17
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Cytat:
Napisane przez ally791 Pokaż wiadomość
jak wymienic sie info o lotach skoro nie mozna podac stronki gdzie sie kupuje bilety?? prosze o odpowiedz bo nie chce nic reklamowac a tu ciach i ciach, jak mam napisac w firmie X? ktos wtedy sie domysli o co chodzi??
Oczywiście, że można podawać adresy. Nie wiem, czy zapoznawałaś się z Regulaminem forum, ale Ciebie dotyczą Prawa jednopostowców, czyli osób z dorobkiem poniżej 50 postów lub stażem krótszym niż miesiąc. Porozmawiaj z nami trochę, daj się poznać - potem dopiero podawaj linki zewnętrzne.
Stary 2015-02-18, 13:41   #18
ally791
Przyczajenie

ok zrozumiałam ale to jak w końcu jest z tymi biletami, tu zniżki tam jeszcze jakies kluby, pogubić się można, najlepiej znaleźć takie stronki z lotami gdzie ceny są równe dla wszystkich, a nie tam wielkie polowanie na promocje, gdzie poza Ryanair kupujecie?
Stary 2015-02-19, 14:39   #19
ally791
Przyczajenie

Niech fani podniebnych podróży coś podpowiedzą
Stary 2015-06-16, 08:14   #20
ally791
Przyczajenie

piszcie podróżniczki
Stary 2015-06-16, 14:33   #21
KARI1604
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ally791 Pokaż wiadomość
ok zrozumiałam ale to jak w końcu jest z tymi biletami, tu zniżki tam jeszcze jakies kluby, pogubić się można, najlepiej znaleźć takie stronki z lotami gdzie ceny są równe dla wszystkich, a nie tam wielkie polowanie na promocje, gdzie poza Ryanair kupujecie?
tak naprawdę serwisów przez które mozna kupic bilety lotnicze jest mnóstwo, a klub członkowski to jest tylko w wizzair, ale zasada jest taka, ze najpierw wykupujesz kartę członkowska na rok za 139zł, wiec opłaca sie to tylko wtedy kiedy polecisz kilkukrotnie wizzarem w ciągu jednego roku. Generalnie to jest tak, że np na skyscanner.com sprawdzasz jakie linie latają w interesujący Cie kierunek, jesli chcesz tanimi liniami to chyba tylko wizzair i ryanair (jeszcze norwegian, ale oni mają mniej kierunków) - patrzysz sobie co jakiś czas na strone przewoźnika i kiedy cena będzie satysfakcjonująca to kupujesz, żadna filozofia, ale nie ma co czekac na ostatnią chwilę , bo z lotami nie jest tak jak z wycieczkami last minute - loty nie tanieją na ostatnią chwilę.
KARI1604 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-16, 16:51   #22
Katerina29
Raczkowanie

Latam stosunkowo czesto i praktycznie co chwile monitoruje ceny biletow :p tez nie polecalabym zwlekania z kupnem, bo mozna sie na tym przejechac. W ryanairze zauwazylam, ze niskie ceny nie utrzymuja sie zbyt dlugo, wiec trzeba korzystac z okazji (czasem nawet podaja jaka ilosc biletow dostepna jest w danej cenie, wiec wiadomo, czy trzeba sie spieszyc czy tez nie :p) a kupuje je oczywiscie na oficjalnej stronie przewoznika. Co do pozostalych linii lotniczych, to chyba tylko raz zdarzylo mi sie poleciec czyms innym. To byl chyba easyJet, a cena byla porownywalna do ryanaira z tego co pamietam
Katerina29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-11, 06:14   #23
ally791
Przyczajenie

kłopot w tym że nie zawsze można dopasować się do tych terminów tanich linii

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-14, 14:30   #24
ma24
Przyczajenie

Ryanair i Wizzair są najtańsze, a bilety kupuje się bezpośrednio na ich stronach. W tym pierwszym przypadku ceny dla wszystkich są jednakowe, w Wizzair członkostwo w klubie daje dodatkowe zniżki - zazwyczaj kupienie członkostwa (130zł na rok) zwraca się przy pierwszej podróży, a kolejne to już czysty zysk. A jak ktoś woli kupić bilety wygodniej, bez polowania i klubów to są linie tradycyjne
ma24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości