![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Lato minęło, jesień nadeszła, zima tuż tuż - wątek starań i mamuś cz.XVWitamy w XV części naszych zmagań w staraniach o Dzidzię. Większość z nas ma długi staż, jeśli chodzi o starania, zapraszamy też kolejne Dziewczyny, które długo nie mogą zajść w ciążę. RAZEM RAŹNIEJ ![]() ![]() Są już z nami przyszłe mamy, staramy się o kolejne Brzuszki, niestety są też z nami Mamy Aniołków ![]() OSOBY CHĘTNE DO DOPISANIA SIĘ DO LISTY STARACZEK PROSZONE SĄ O WIADOMOŚĆ PW ![]() STARANIA 2014/2015 Konsternacja - (Mama Synka) 29 lat - starania o drugie dziecko Misiak - (17.08) - (Mama dwóch Aniołków) - starania o pierwsze dziecko Paluszkowa - starania o pierwsze dziecko Udało się ! ![]() Nasze Przyszłe Mamusie : Gryzelda88 - Raula - 27 lat - (Mama 2 Aniołków 16.02.2014, 13.11.2014)/ tp 24.12.2015 Nasze Mamusie ![]() Brawurka_29 Ringo6 Simonee nowa8686 Magusia Aggo_di Buu007 Jalouse Fiona27 Calineczka27 Kissmisiaa Mariolaw_132 Pozostałe przyszłe Mamy proszę o wiadomość na PW, bo nie jestem w stanie odszukać info wśród postów ![]() Mamusie Aniołków: Ariadna_m Gryzelda88 Elinka21 Lwic88a Mariolaw_132 Odrobina statystyki:
Pierwsza część naszego wątku https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=733928 Druga część naszego wątku https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=745323 Siódma część naszego wątku https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=761708Trzecia część naszego wątku https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=748883 Czwarta część naszego wątku https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=753001 Piąta część naszego wątku https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=756512 Szósta część naszego wątku https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=759118 Ósma część naszego wątku https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=764458 Dziewiąta część naszego wątku https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=768359 Dziesiąta część naszego wątku https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=771300 Jedenasta część naszego wątku https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=777355 Dwunasta część naszego wątku https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=783786 Trzynasta część naszego wątku https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=791946 Czternasta część naszego wątku https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=810931 Przy wątku działa również Elitarny Klub Staraczek i Mamuś ![]() ![]() Top 5 poprzedniej części Kissmisiaa 946 Gryzelda88 862 Calineczka 805 Mariolaw_132 433 Fiona27 316 Zaginęły w akcji Lejdi_Aga13; dejavu; Kasieek23; Słomka; Misstic; LolaMontez; Czekoladka21; Yenna_30; LindaC; Gosiaak2008; Teja1; MaamaaZuzi; Ariadna_m; Lwic88a; soniuska; Kasikkkka; Kobietkaaaaa; Agnes188; Ola_la_7676; Anielicja; Elinka21; Snori; Almarie; Kanwa; Złośnica; Gornek
Filip ![]() Edytowane przez Kissmisiaa Czas edycji: 2015-11-05 o 08:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Lato minęło, jesień nadeszła, zima tuż tuż - wątek starań i mamuś cz.XV
Jestem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Nie Gryzia , ja akurat to poprawiam i ja najwięcej pisałam :P
![]()
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Ufff, bo już myślałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Mariola ja mam wyznaczoną wizytę w przychodni tylko u nas nie można się na nie wcześniej umówić niż dwa tygodnie przed planowanym przyjściem.
Totalna głupota jednym zdaniem... Cali ja będę szczepiła tak jak Elinka. Tylko z tym się zastanawiam czy pneumokoki brać na tej samej wizycie czy np. umówić się za tydzień na jeszcze jedno szczepienie. Pneumokoki można szczepić później, jednak zalecają pierwsze szczepienie przeprowadzić jak najwcześniej. Najlepiej między 2-6 miesiącem życia. Szczepionka przeciwko rota nie chroni przed całkowitym zachorowaniem. Dlatego tutaj strasznie się wacham i raczej nie zdecyduje się. Można ją zaszczepić między 6-12 tygodniem życia. Wszystko jest fajnie opisane na tym portalu http://pediatria.mp.pl/szczepieniaochronne ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- My dzisiaj mamy usg bioderek... Nic uciekam się szykować i zjeść w końcu śniadanie.
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Kiss u nas pneumo dwa tyg po szczepieniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Na temat szczepionek to nie ma co doradzać, bo opinii jest milion. Najlepiej zrobić tak, zeby nie mieć wyrzutów sumienia cokolwiek to miałoby oznaczać. Ile kosztuje taka 5 w 1? Pneumo też zaszczepie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Cali szczerze to nie wiem bo my ze względu na wczesniactwo mamy za free.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Na temat szczepionek to nie ma co doradzać, bo opinii jest milion. Najlepiej zrobić tak, zeby nie mieć wyrzutów sumienia cokolwiek to miałoby oznaczać. Ile kosztuje taka 5 w 1? Pneumo też zaszczepie.
O rota p. doktor powiedziała tylko tyle, ze chroni do 2 r.z, ze ma szczepy tylko tych najgorszych odmian, które postępują bardzo szybko i są najgroźniejsze, ze dziecko moze mimo to zachorowac na te łagodne odmiany albo mieć biegunkę na tle bakteryjnym, ze jedyna reakcja, z która sie spotkała po jest nasilenie kolek w pojedynczych przypadkach. Do niczego nie namawiala. Myślę, ze to w dużej mierze też sprawa finansową, bo gdyby były bezpłatne to na pewno więcej osób by sie zdecydowało. Nie oszukujmy sie. I też wydaje mi sie, ze to tak działa jak szczepionka na hpv. Odmian jest ponad sto, ona chroni góra przed 4, z czego 2 w 80% prowadzą do raka szyjki macicy. Czyli nie jest powiedziane, ze po szczepionce sie nie zachoruje, ale spora ochrona to jest i na zachodzie sie szczepi juz dziewczynki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Jestem i ja
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Cali u nas ok. 150 zł ta 5w1
Coś dzięki za info, ale raczej zdecyduje się na szczepienie przeciwko pneumo do 6 miesiąca.
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Przybyłam
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
My jeszcze nie szczepilismy na pneumo. Do tej pory mieliśmy dwie dawki 5w1 i zaraz nam sie przyplatuje katar i kaszel.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Edytowane przez Calineczka 27 Czas edycji: 2015-11-05 o 13:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
Cali jakaś Ty kreatywna w tym nowym wątku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
My juz po usg.
Z ryczałam się jak głupi bobr przy samochodzie, bo małemu wyszło ze ma coś z lewym bioderkiem i musimy szeroko pieluszkowac. Lekarz nie odpowiedział mi co było powodem bo ciężko mu stwierdzic i ale mi się wydaje ze młody musiał być ułożony w brzuszku ta nóżka jakąś inaczej bo do tej pory ja inaczej podkurcza. Kontrola za 2 tygodnie :/ Po za tym z tych nerwow nie mogłam fotelika wypiąć z wózka i siłowa łam się z nim dobre 10 minut. Az zadzwoniłam do męża aby mi wytłumaczył cały ten mechanizm. Normalnie kalafior zamiast mózgu...
Filip ![]() Edytowane przez Kissmisiaa Czas edycji: 2015-11-05 o 15:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Kiss, absolutnie nie płacz!!! Przerabialam to samo. To nic takiego. Na 1000% sie wyrówna. Nam baaaaardzo pomogła freyka. Pieluchy za mało odwodza. Nos małego z nogami szeroko na żabę i kladz na brzuszku i nie martw sie. To szybko przechodzi. Nie ma jednoznacznej odp., co jest przyczyną. Moga być jakieś czynniki toksyczne w życiu plodowym. Tak czytałam i lekarz też tak mówił.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Mało mnie było bo się stresowalam echem serca. Byliśmy dziś. Ogólnie ok. Są szmery od jakiś Niteczek ale niby nie ma się czym martwić. Mamy skonsultować za 2,3 lata... Cali my szczepilusmy 5 w 1 i pneumo
![]() |
#22 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje ze dwa tygodnie będzie tylko lepiej ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Cytat:
Super ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Kissmisiaa malo mnie pewnie pamietasz/znasz,ale moge Cie tylko pocieszyc ze moja starsza miala problemy z biodrami,szeroko pieluchowalismy kladlismy na brzuszku duzo a ona nie lubiala,i takie cwiczenia robilismy jak na brzuskzu lezala nogi sie jej zginalo tak stopa do posladka i delikatnie w dol pupe dociskalo,wszystko sie samo poprawilo
nowa hej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
![]() Kiss to faktycznie glupota z tym zapisywaniem na szczepienia Nowa dobrze ze wszystko ok A my przez 6 tygodniach przytylismy 1250g jesli mam brak pod uwage wage urodzeniowa lub 1410 liczac od wagi wyjsciowej ![]() No dobra uciekam do wanny ![]()
11.04.2013, 11.09.2013, 27.08.2014 ![]() ![]() Nasze wyczekane, wymodlone szczęście 24.09.2015 ![]() Edytowane przez mariolaw_132 Czas edycji: 2015-11-05 o 18:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Kiss nie martw sie
![]() ![]() Bylismy dzis na szczepieniu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Na noc tez pieluchowałyście? Bo mój młody leżał z pieluszka w nocy i co trochę budził się. Musiało być mu nie wygodnie. Ściągnęłam mu teraz to niech chłopak trochę odetchnie. Później jak wstanie znow mu założę. Cali zastanawiam się nad tą frejka. Nie jest droga ale kupię ja dopiero po kontroli jak to pieluchowanie nic nie da. A według tego słynne polskiego ortopedy dziecięcego. Nie powinno się pieluchować tylko jak najaktywniej z maluszkiem spędzać czas. Bo ruch prowadzi do tego ze bioderka wstawiają się na swoje miejsce. Bawiłam się z młodym pieluszka. Tzn. Przykrywalam go całego a oj ja nóżkami skopywal. Radocha jak ta lala.
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Kiss pieluchowalam roznie raz na noc raz w dzien. Patrykowi w nocy nie przeszkadzalo w dzien bylo mu niewygodnie. My glownie nosilismy go na tzw.zabke
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
Na żabkę wygodnie jest w chuście z tego co nam położna pokazywała
![]() Witam się w 34tc ![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- ![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Gryzia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Witam się przy śniadaniu. Zbieram się do miasta bo musze wejść na chwile do pracy zobaczyć jak grafik mam ułożony bo od pon do pracy.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:29.