On nie wie czy mnie kocha - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2015-07-11, 19:10   #1
dnie_i_noce
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 25

On nie wie czy mnie kocha

Jeste¶my w zwi±zku oko³o 1,5 roku, z czego od roku ze sob± mieszkamy. Od czasu do czasu zdarza³y siê k³ótnie ale przewa¿nie o zupe³ne b³achostki. Jeste¶my swoimi pierwszymi partnerami, mimo ¿e prawie koñczymy studia.

Niedawno dosz³o do takiej w³a¶nie k³ótni, wyja¶nili¶my sobie jej przyczyny, ka¿dy z nas przyzna³ siê do swoich b³êdów, my¶la³am ¿e wszystko bêdzie ju¿ ok. Po godzinie od tej sytuacji mój ch³opak wyzna³ mi, ¿e nie wie czy to co do mnie czuje to mi³o¶æ. Mówi, ¿e ciê¿ko mu to okre¶liæ bo jestem jego pierwsz± sta³± partnerk± i po tym 1,5 roku on ma jeszcze w±tpliwo¶ci co do tego, czy jestem osob± z któr± chcia³by spêdziæ ca³e ¿ycie. Doda³, ¿e nasi znajomi w zwi±zkach o podobnym sta¿u mówi± ju¿ o zarêczynach, a on nie by³by w stanie tego jeszcze zrobiæ. Boi siê, ¿e przez swoje niezdecydowanie marnuje moje ¿ycie, bo je¶li zerwie ze mn± za kilka lat, to bêdzie mi ciê¿ko uk³adaæ sobie wszystko na nowo i szukaæ innego partnera...

Jego niepewno¶æ wynika te¿ z tego, ¿e jestem jego pierwsz± sta³± partnerk± seksualn± i wyzna³ mi, ¿e czasami zastanawia siê jak wygl±da³by seks z inn± (dopyta³am - hipotetyczn±) dziewczyn±. Powiedzia³ ¿e nigdy w ¿yciu by mnie nie zdradzi³ bo ma do mnie zbyt du¿y szacunek, ale czasami te my¶li pojawiaj± siê w jego g³owie i nie mo¿e nad tym zapanowaæ.
Boli go, ¿e nie jest w stanie doprowadziæ mnie do orgazmu i st±d pojawiaj± siê my¶li, ¿e byæ mo¿e nie jeste¶my sobie do koñca pisani.

Spyta³am, czy w rzeczywisto¶ci nie jest tak ¿e mnie nie kocha, ale nie wie jak mi to powiedzieæ ¿eby mnie nie zraniæ. Poprosi³am ¿eby powiedzia³ mi wprost zamiast stopniowo przygotowywaæ mnie do rozstania. Zaprzecza i prosi o czas na przemy¶lenie. Mówi ¿e popadamy w skrajno¶ci, bo czasem mamy siebie absolutnie do¶æ, a czasem jest cudownie. Dlatego nie wie czy tak wygl±da mi³o¶æ.

Ja sama czê¶ciowo rozumiem jego dylematy. Sama, g³ównie przez nasze ¿ycie seksualne ale nie tylko, czasami zastanawiam siê czy rzeczywi¶cie to jest to. Równie¿ zastanawia³am siê jak wygl±da³by seks z innym partnerem ale nigdy bêd±c z nim w zwi±zku nie my¶la³am o nikim okre¶lonym (on równie¿ twierdzi ¿e przyczyn± jego w±tpliwo¶ci nie jest ¿adna konkretna dziewczyna). Zgadujê ¿e tego typu rozwa¿ania s± do¶æ normalne i nigdy bym siê z nim nimi nie podzieli³a, bo nie zrezygnowa³abym ze zwi±zku tylko dlatego, ¿eby spróbowaæ seksu z kim¶ innym.
Sama równie¿ nie czujê siê gotowa na ¿adne powa¿ne kroki jak zarêczyny i ma³¿eñstwo. Wydawa³o mnie siê ¿e po prostu mamy na to jeszcze du¿o czasu, nigdy dot±d nie próbowali¶my nawet o tym rozmawiaæ i nie widzia³am w tym problemu. Mimo tego wszystkiego my¶lê ¿e kocham mojego ch³opaka. Co prawda nie czujê ju¿ tych motylków w brzuchu z pocz±tku zwi±zku (có¿, nie prze¿yli¶my jakiego¶ wielkiego wybuchu uczuæ na pocz±tku ale rzeczywi¶cie by³ taki moment z motylkami, my¶lê ¿e obustronny) ale na sam± my¶l o tym, ¿e mo¿e go przy mnie zabrakn±æ czujê okropny ból w sercu. Têskniê gdy nie jeste¶my razem, troszczê siê o niego i uwa¿am za swojego przyjaciela.

Mój ch³opak chcia³by ¿eby¶my porozmawiali te¿ o tym, jak widzieliby¶my nasz± ewentualn± wspóln± przysz³o¶æ. Czasami w ró¿nych rozmowach pojawia³y siê ró¿nice zdañ dotycz±ce religii (mój ch³opak marzy o ¶lubie ko¶cielnym chocia¿ od jakiego¶ czasu nie chodzi do ko¶cio³a, ja nie chodzê do ko¶cio³a ju¿ od kilku lat i nie czujê potrzeby brania ¶lubu ko¶cielnego, uwa¿am ¿e z mojej strony by³aby to czysta hipokryzja), dzieci (wiem ¿e chcia³by je mieæ w przysz³o¶ci, ja chyba dopiero od niedawna dojrzewam to tej my¶li, ¿e mog³abym kiedy¶ zostaæ matk±),przysz³ego miejsca zamieszkania (tutaj akurat jestem do¶æ elastyczna). My¶lê ¿e trochê boi siê, ¿e nie bêdziemy w stanie doj¶æ do kompromisu i st±d my¶li, ¿e trochê marnujemy swój czas. Póki co do tej rozmowy nie dosz³o bo ciê¿ko jest mi zastanawiaæ siê nad przysz³o¶ci± z osob±, która nie jest pewna swoich uczuæ.

Powiedzcie mi proszê czy ten stan wynika w³a¶nie z tego, ¿e zakoñczy³a siê ta pierwsza faza zauroczenia i powinni¶my pracowaæ nad swoim zwi±zkiem, przegadaæ wszystkie trudne sytuacje i d±¿yæ do kompromisów, nie skre¶laæ jednak naszego ¿ycia ³ó¿kowego (có¿, nie chc±c sprawiaæ mu przykro¶ci nigdy nie mówi³am mu co tak naprawdê czujê, czasami te¿ przejaskrawiam swoje reakcje podczas stosunku ¿eby siê nie przejmowa³ i ¿eby by³o mu dobrze... wiem ju¿ ¿e to by³ b³±d), czy te w±tpliwo¶ci de facto oznaczaj± koniec tego zwi±zku i powinnam przestaæ siê ³udziæ?

Powinnam d±¿yæ do powa¿nej rozmowy ju¿ teraz, czy jednak od³o¿yæ to na jaki¶ czas/wyjechaæ na kilka dni ¿eby¶my mogli to wszystko najpierw przemy¶leæ?

Proszê o rady.
dnie_i_noce jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-07-11, 19:15   #2
201803290936
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 43 642
Dot.: On nie wie czy mnie kocha

Cytat:
Napisane przez dnie_i_noce Poka¿ wiadomo¶æ
Jeste¶my w zwi±zku oko³o 1,5 roku, z czego od roku ze sob± mieszkamy. Od czasu do czasu zdarza³y siê k³ótnie ale przewa¿nie o zupe³ne b³achostki. Jeste¶my swoimi pierwszymi partnerami, mimo ¿e prawie koñczymy studia.

Niedawno dosz³o do takiej w³a¶nie k³ótni, wyja¶nili¶my sobie jej przyczyny, ka¿dy z nas przyzna³ siê do swoich b³êdów, my¶la³am ¿e wszystko bêdzie ju¿ ok. Po godzinie od tej sytuacji mój ch³opak wyzna³ mi, ¿e nie wie czy to co do mnie czuje to mi³o¶æ. Mówi, ¿e ciê¿ko mu to okre¶liæ bo jestem jego pierwsz± sta³± partnerk± i po tym 1,5 roku on ma jeszcze w±tpliwo¶ci co do tego, czy jestem osob± z któr± chcia³by spêdziæ ca³e ¿ycie. Doda³, ¿e nasi znajomi w zwi±zkach o podobnym sta¿u mówi± ju¿ o zarêczynach, a on nie by³by w stanie tego jeszcze zrobiæ. Boi siê, ¿e przez swoje niezdecydowanie marnuje moje ¿ycie, bo je¶li zerwie ze mn± za kilka lat, to bêdzie mi ciê¿ko uk³adaæ sobie wszystko na nowo i szukaæ innego partnera...

Jego niepewno¶æ wynika te¿ z tego, ¿e jestem jego pierwsz± sta³± partnerk± seksualn± i wyzna³ mi, ¿e czasami zastanawia siê jak wygl±da³by seks z inn± (dopyta³am - hipotetyczn±) dziewczyn±. Powiedzia³ ¿e nigdy w ¿yciu by mnie nie zdradzi³ bo ma do mnie zbyt du¿y szacunek, ale czasami te my¶li pojawiaj± siê w jego g³owie i nie mo¿e nad tym zapanowaæ.
Boli go, ¿e nie jest w stanie doprowadziæ mnie do orgazmu i st±d pojawiaj± siê my¶li, ¿e byæ mo¿e nie jeste¶my sobie do koñca pisani.

Spyta³am, czy w rzeczywisto¶ci nie jest tak ¿e mnie nie kocha, ale nie wie jak mi to powiedzieæ ¿eby mnie nie zraniæ. Poprosi³am ¿eby powiedzia³ mi wprost zamiast stopniowo przygotowywaæ mnie do rozstania. Zaprzecza i prosi o czas na przemy¶lenie. Mówi ¿e popadamy w skrajno¶ci, bo czasem mamy siebie absolutnie do¶æ, a czasem jest cudownie. Dlatego nie wie czy tak wygl±da mi³o¶æ.

Ja sama czê¶ciowo rozumiem jego dylematy. Sama, g³ównie przez nasze ¿ycie seksualne ale nie tylko, czasami zastanawiam siê czy rzeczywi¶cie to jest to. Równie¿ zastanawia³am siê jak wygl±da³by seks z innym partnerem ale nigdy bêd±c z nim w zwi±zku nie my¶la³am o nikim okre¶lonym (on równie¿ twierdzi ¿e przyczyn± jego w±tpliwo¶ci nie jest ¿adna konkretna dziewczyna). Zgadujê ¿e tego typu rozwa¿ania s± do¶æ normalne i nigdy bym siê z nim nimi nie podzieli³a, bo nie zrezygnowa³abym ze zwi±zku tylko dlatego, ¿eby spróbowaæ seksu z kim¶ innym.
Sama równie¿ nie czujê siê gotowa na ¿adne powa¿ne kroki jak zarêczyny i ma³¿eñstwo. Wydawa³o mnie siê ¿e po prostu mamy na to jeszcze du¿o czasu, nigdy dot±d nie próbowali¶my nawet o tym rozmawiaæ i nie widzia³am w tym problemu. Mimo tego wszystkiego my¶lê ¿e kocham mojego ch³opaka. Co prawda nie czujê ju¿ tych motylków w brzuchu z pocz±tku zwi±zku (có¿, nie prze¿yli¶my jakiego¶ wielkiego wybuchu uczuæ na pocz±tku ale rzeczywi¶cie by³ taki moment z motylkami, my¶lê ¿e obustronny) ale na sam± my¶l o tym, ¿e mo¿e go przy mnie zabrakn±æ czujê okropny ból w sercu. Têskniê gdy nie jeste¶my razem, troszczê siê o niego i uwa¿am za swojego przyjaciela.

Mój ch³opak chcia³by ¿eby¶my porozmawiali te¿ o tym, jak widzieliby¶my nasz± ewentualn± wspóln± przysz³o¶æ. Czasami w ró¿nych rozmowach pojawia³y siê ró¿nice zdañ dotycz±ce religii (mój ch³opak marzy o ¶lubie ko¶cielnym chocia¿ od jakiego¶ czasu nie chodzi do ko¶cio³a, ja nie chodzê do ko¶cio³a ju¿ od kilku lat i nie czujê potrzeby brania ¶lubu ko¶cielnego, uwa¿am ¿e z mojej strony by³aby to czysta hipokryzja), dzieci (wiem ¿e chcia³by je mieæ w przysz³o¶ci, ja chyba dopiero od niedawna dojrzewam to tej my¶li, ¿e mog³abym kiedy¶ zostaæ matk±),przysz³ego miejsca zamieszkania (tutaj akurat jestem do¶æ elastyczna). My¶lê ¿e trochê boi siê, ¿e nie bêdziemy w stanie doj¶æ do kompromisu i st±d my¶li, ¿e trochê marnujemy swój czas. Póki co do tej rozmowy nie dosz³o bo ciê¿ko jest mi zastanawiaæ siê nad przysz³o¶ci± z osob±, która nie jest pewna swoich uczuæ.

Powiedzcie mi proszê czy ten stan wynika w³a¶nie z tego, ¿e zakoñczy³a siê ta pierwsza faza zauroczenia i powinni¶my pracowaæ nad swoim zwi±zkiem, przegadaæ wszystkie trudne sytuacje i d±¿yæ do kompromisów, nie skre¶laæ jednak naszego ¿ycia ³ó¿kowego (có¿, nie chc±c sprawiaæ mu przykro¶ci nigdy nie mówi³am mu co tak naprawdê czujê, czasami te¿ przejaskrawiam swoje reakcje podczas stosunku ¿eby siê nie przejmowa³ i ¿eby by³o mu dobrze... wiem ju¿ ¿e to by³ b³±d), czy te w±tpliwo¶ci de facto oznaczaj± koniec tego zwi±zku i powinnam przestaæ siê ³udziæ?

Powinnam d±¿yæ do powa¿nej rozmowy ju¿ teraz, czy jednak od³o¿yæ to na jaki¶ czas/wyjechaæ na kilka dni ¿eby¶my mogli to wszystko najpierw przemy¶leæ?

Proszê o rady.
Odk±d jestem na tym forum, to powiem Ci, ¿e nie pamiêtam w±tku tego typu (trwaj±cy jaki¶ czas zwi±zek i facet nie wie czy kocha), który skoñczy³by siê dobrze. Zreszt± Ty sama nie wiesz, nie czujesz, aby to by³ TEN zwi±zek.

Jak jeszcze do tego dodaæ fakt, ¿e sporo Was ró¿ni w kwestii religii, w ³ó¿ku siê nie uk³ada, to wychodzi bardzo nieciekawy obraz.

Czy marnujecie czas? Wg mnie tak.
201803290936 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-07-11, 19:46   #3
dnie_i_noce
Przyczajenie

Nie jestem do koñca pewna czy rzeczywi¶cie a¿ tak du¿o nas ró¿ni i czy nie byliby¶my w stanie doj¶æ do kompromisu, bo naprawdê powa¿nej rozmowy na ten temat nigdy nie by³o. On sam ma od dawna powa¿ny kryzys wiary i pewnie sam do koñca nie wie czego chce. W pozosta³ych kwestiach nie mamy chyba skrajnie odmiennych zdañ.

A w ³ó¿ku zabrak³o po pierwsze rozmowy i powiedzenia sobie szczerze o swoich potrzebach. Nie wiem czy tylko tego, ale tego na pewno.

To wszystko jest dla mnie strasznie trudne. Nie jestem pewna czy to facet na ca³e ¿ycie, a z drugiej strony na sam± my¶l o rozstaniu nie mogê przestaæ p³akaæ. Nie wyobra¿am sobie swojego ¿ycia bez niego. Chcia³abym mimo wszystko spróbowaæ to wszystko pouk³adaæ ale z drugiej strony bojê siê, ¿e to bêdzie tylko przed³u¿anie cierpienia i unikanie nieuniknionego.

Mój ch³opak nie chce ¿ebym wyje¿d¿a³a, uwa¿a ¿e to bêdzie pocz±tek koñca, zachowuje siê jak gdyby nic siê nie sta³o, wychodzimy do znajomych, gotujemy wspólne posi³ki, sypiamy ze sob± chyba czê¶ciej ni¿ w ostatnich tygodniach, chyba oboje bardziej siê staramy we wszystkich tych sferach... problem "tylko" w tym, ¿e ja od czasu do czasu zalewam siê ³zami, bo nie potrafiê udawaæ ¿e nic siê nie sta³o.
Stary 2015-07-11, 20:14   #4
I am Rock
lokalna gwiazda

Wiadomo¶ci: 19 803

Ja czasami my¶lê, ¿e ludzie zbyt szybko zamieszkuj± ze sob±. Omija ich ca³a magia zwi±zku. Oczekiwanie, têsknota, powolne odkrywanie siebie. Randki, to taki fajny okres w ¿yciu. Strojenie siê , ciut niepewno¶ci, szczê¶cie w oczach faceta, gdy siê pojawiasz...
A tu bach, pó³ roku znajomo¶ci i mieszkaj± jak stare ma³¿eñstwo. Oczarowanie znika, s± rachunki do zap³acenia, kartofle do kupienia, ¶mieci do wyniesienia. £ó¿ko na zawo³anie. I spe³nianie obowi±zku ma³¿eñskiego, zamiast odkrywania czu³ych miejsc na ciele.

Autorko, tu nie ma co ratowaæ. Ty jeste¶ zniechêcona, on jest zniechêcony. Z obopólnego zniechêcenia szczê¶cie nagle nie zakwitnie.
I am Rock jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-07-11, 20:21   #5
201803290936
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez I am Rock Poka¿ wiadomo¶æ
(...)
Autorko, tu nie ma co ratowaæ. Ty jeste¶ zniechêcona, on jest zniechêcony. Z obopólnego zniechêcenia szczê¶cie nagle nie zakwitnie.
Jak wy¿ej.

I my¶lê, autorko, ¿e Ty p³aczesz i generalnie masz takie emocjonalne jazdy, bo ju¿ op³akujesz ten zwi±zek, ju¿ masz po nim ¿a³obê, chocia¿ on niby jeszcze trwa.
Stary 2015-07-12, 01:56   #6
berenka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 181

Jesli nie wie czy Cie kocha, to moze cos czuje,ale nie kocha, bo jakby kochal , to by nie tyle ,co wiedzial, co wiedzial to z cala pewnoscia.
Ty masz podobnie z reszta - inaczej nie pisalabys,ze myslisz,iz go kochasz, tylko byloby to zdecydowane "kocham go".
Spokojnie, to pierwszy zwiazek,jeszcze wiele przed |Wami.
naprawde nie ma sensu juz teraz, w pierwszym doswiadczeniu skazywac sie na zwiazek z rozsadku (i szybko Wam to poszlo, bo jednak po roku,to dosc swiezo).
Aczkolwiek warto sprawe przegadac i wyciagnac wnioski,abyscie obydwoje byli szczesliwi (nawet jezeli oznacza to rozstanie, z milosci tez mozna sie rozstac). Mysle,ze sie kochacie,ale bardziej "po rodzinnemu", niz jak mêzczyzna z kobieta.
berenka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-07-12, 10:38   #7
cleopadra
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 095

Ja z moim narzeczonym jestesmy dla siebie pierwszymi partnerami seksualnymi,i zadnemu z nas nie przeszkadza ze nie mamy doswiadczenia z innymi,nawet przez mysl mi nie przeszlo zeby uprawiac seks z kims innym.Nie mieszkamy razem,za 3 miesiace nasz slub a jestesmy razem 10 lat.
Moim zdaniem Wasz zwiazek po prostu sie rozsypuje,on nie ,ty chyba go kochasz,macie za duzo watpliwosci.Moze nadszedl czas na rozstanie
cleopadra jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2015-07-12, 11:08   #8
201803290936
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez cleopadra Poka¿ wiadomo¶æ
Ja z moim narzeczonym jestesmy dla siebie pierwszymi partnerami seksualnymi,i zadnemu z nas nie przeszkadza ze nie mamy doswiadczenia z innymi,nawet przez mysl mi nie przeszlo zeby uprawiac seks z kims innym.Nie mieszkamy razem,za 3 miesiace nasz slub a jestesmy razem 10 lat.
Moim zdaniem Wasz zwiazek po prostu sie rozsypuje,on nie ,ty chyba go kochasz,macie za duzo watpliwosci.Moze nadszedl czas na rozstanie
No dok³adnie, jak zwi±zek jest OK to nie ma siê takich w±tpliwo¶ci i nie kombinuje z szukaniem porównañ.
Stary 2015-07-12, 17:20   #9
I am Rock
lokalna gwiazda

Wiadomo¶ci: 19 803

Po latach zwi±zku nadal nie jestem ciekawa, jaki by³by seks z innym.
I am Rock jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-07-12, 17:38   #10
duff1234
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 9

Mia³am podobn± sytuacje. On nie potrafi³ okre¶liæ swoich uczuæ do mnie, nie potrafi³am tak d³u¿ej. ¯yæ nadziej±, ¿e którego¶ dnia us³yszê s³owa 'Kocham Ciê' albo i nie...
duff1234 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-07-12, 21:07   #11
skazana_na_bluesa
.

Wiadomo¶ci: 28 112

Cytat:
Napisane przez I am Rock Poka¿ wiadomo¶æ
Ja czasami my¶lê, ¿e ludzie zbyt szybko zamieszkuj± ze sob±. Omija ich ca³a magia zwi±zku. Oczekiwanie, têsknota, powolne odkrywanie siebie. Randki, to taki fajny okres w ¿yciu. Strojenie siê , ciut niepewno¶ci, szczê¶cie w oczach faceta, gdy siê pojawiasz...
A tu bach, pó³ roku znajomo¶ci i mieszkaj± jak stare ma³¿eñstwo. Oczarowanie znika, s± rachunki do zap³acenia, kartofle do kupienia, ¶mieci do wyniesienia. £ó¿ko na zawo³anie. I spe³nianie obowi±zku ma³¿eñskiego, zamiast odkrywania czu³ych miejsc na ciele.

znam pary, które baaaaaaaaaaaardzo szybko ze sob± zamieszka³y, nawet po nieca³ym miesi±cu i jako¶ nie wygl±daj± na nieszczê¶liwych z tego powodu. gdyby nie mieszkali razem to mieliby sporo mniej czasu dla siebie. z drugiej strony - wychodz± na regularne randki wiele zale¿y po prostu od ludzi.

tak czy siak, zgadzam siê z dziewczynami - nic powa¿nego z tego nie bêdzie.

skazana_na_bluesa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-07-13, 20:17   #12
chmura lamp neonowych
chaos maker

Wiadomo¶ci: 399

"Nie wiem, czy ciê kocham", "ciekawi mnie, jakby to by³o uprawiaæ seks z kim¶ innym" to pierwsze symptomy zwiastuj±ce wypalenie zwi±zku. Oczywi¶cie degradacja uczuæ mo¿e byæ powolna (kilka lat) lub b³yskawiczna (kilka miesiêcy), natomiast nie zmienia to faktu, ¿e ta degradacja nast±pi i jak dla mnie to jest pocz±tek koñca waszej relacji...
Ja bêd±c w takiej sytuacji wmawia³am sobie, ¿e mo¿na to naprawiæ, pouk³adaæ, przywróciæ uczucia. Mój eks robi³ to samo. Ale siê nie uda³o, wszystko siê w koñcu rozsypa³o. S³ysza³am legendy o parach, którym siê uda³o wyj¶æ z takiego kryzysu, ale osobi¶cie nie znam ani jednej i zawsze zwi±zek siê koñczy³.

"Bojê siê (...), ¿e on zniknie, wiesz,
ten kto¶, kogo pokocham ca³ym sercem bladym,
chocia¿ mówi±, ¿e go ju¿ nie mam."
chmura lamp neonowych jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-07-13, 21:34   #13
Elfir
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 14 836

ju¿ jeste¶ na wylocie. Trzyma siê ciebie, bo siê przyzwyczai³ do ciebie i jeszcze nie wyrwa³ nowej, z któr± sprawdzi seks.

Kiedy stwórca sk³ada³ ten ¶wiat, mia³ mnóstwo znakomitych pomys³ów, jednak uczynienie go zrozumia³ym jako¶ nie przysz³o mu do g³owy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-07-14, 22:58   #14
dnie_i_noce
Przyczajenie

Dziewczyny, liczy³am na to ¿e przeczytam tutaj zupe³nie inne odpowiedzi, ale i tak za nie dziêkujê, bo byæ mo¿e takie sprowadzenie na ziemiê jest mi potrzebne.

Od kilku dni mój ch³opak zachowuje siê tak, jak na pocz±tku zwi±zku. Zabiera mnie na randki, robi niespodzianki, planuje ka¿d± woln± chwilê... wyjecha³am teraz s³u¿bowo na kilka dni ale prosi³ mnie ¿ebym nie stroni³a od kontaktu i nie przekre¶la³a jeszcze niczego, bo chcia³by siê staraæ to wszystko naprawiæ.

Naprawdê nic ju¿ z tego nie rozumiem...
Stary 2015-07-15, 06:14   #15
201803290936
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez dnie_i_noce Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny, liczy³am na to ¿e przeczytam tutaj zupe³nie inne odpowiedzi, ale i tak za nie dziêkujê, bo byæ mo¿e takie sprowadzenie na ziemiê jest mi potrzebne.

Od kilku dni mój ch³opak zachowuje siê tak, jak na pocz±tku zwi±zku. Zabiera mnie na randki, robi niespodzianki, planuje ka¿d± woln± chwilê... wyjecha³am teraz s³u¿bowo na kilka dni ale prosi³ mnie ¿ebym nie stroni³a od kontaktu i nie przekre¶la³a jeszcze niczego, bo chcia³by siê staraæ to wszystko naprawiæ.

Naprawdê nic ju¿ z tego nie rozumiem...
Có¿, je¿eli chcesz, masz czas, to daj temu szansê. Zobacz co bêdzie po tym okresie "miesi±ca miodowego", czy po lu¼niejszym wakacyjnym okresie, co siê stanie jak pojawi siê jaki¶ problem i trzeba go bêdzie razem rozwi±zaæ. Oczywi¶cie daj temu szansê tylko, je¿eli Ty równie¿ chcesz siê staraæ i dawaæ z siebie co¶ facetowi.
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-07-15 07:14:11

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:38.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.