|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Zależy mi na chłopaku, ale się go wstydzę...
Założyłam ten wątek, żeby się wyżalić, ale też po to, żeby usłyszeć jakieś rady.
Poznałam kolegę mojego kuzyna przez facebooka, zaczęliśmy pisać i wszystko było fanie. Potem okazało się, że jest on we mnie zakochany po uszy i zrobiłby wszystko. Długo trzymałam go w niepewności, ale w końcu zdecydowałam się dać mu szansę. Następnego dnia poszliśmy na imprezę, gdzie byli nasi znajomi. On do pięknych nie należy, ale też strasznie zły nie jest. Po imprezie zdecydowałam się z nim zerwać, bo wstydziłam się jego i jeszcze dodatkowo upił się, a uważam, że wtedy robi z siebie pośmiewisko. Tak, zerwałam z nim po 1 dniu związku. Powiedziałam, że nie chcę być w związku, nie chcę żadnych zobowiązań, bo jestem młoda i chcę w pełni korzystać z życia. Wszyscy sądzą, że tak jest, ale namawiają mnie na związek z nim, ale nie powiem trochę irytujące jest to z ich strony. Kontakt mamy dalej. Wszystko było dobrze, aż do pewnego czasu, gdy oznajmił, że chce wyjechać na stałe do Anglii. Zdałam sobie wtedy sprawę, że mi na nim zależy i chcę, żeby było coś więcej między nami, ale dalej utrzymuję swoją wersję o związkach, przed wszystkimi. Nie chcę się do tego przyznać do końca nawet przed samą sobą. Coraz więcej o nim myślę. Nie wiem co robić, jak mam zmienić to, żebym przestała się go wstydzić i przestać bać sie tego całego związku. W żadnym jeszcze nie byłam. Mam 19 lat, a on 18, ale nie jest zauważalna różnica wieku. On jest takim typem, że trzymałby mnie cały czas przy sobie, a ja potrzebuję przestrzeni. Nie jestem zwolennikiem okazywania uczuć publicznie. |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zależy mi na chłopaku, ale się go wstydzę...
Chciałabyś, żeby Ciebie facet się wstydził i musiał się przełamywać, żeby pokazać się z Tobą wśród ludzi? Miej trochę empatii i odpuść go sobie.
|
|
#3 | |
|
Ante Pante
|
Cytat:
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
ty sie powinnaś wstydzić za siebie
jakby mi panienka powiedziała, że związki jej nie interesują mimo, że dzień wcześniej taki związek zaczęła to wziąłbym ją za idiotkę i w życiu bym się nie odzywał PORAŻKA |
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Typowy pies ogrodnika.
Być z nim nie chcesz, jest brzydki, robi z siebie pośmiewisko, upił się. Ale jak się okazalo, że w sumie on też ma Cię gdzieś i wyjeżdża do Anglii, to nagle bardzo pragniesz z nim być. Może faktycznie pobądź sama chwilę i trochę dorośnij. |
|
|
|
|
#6 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"Nie wchodź łagodnie w tę pogodną noc, niech płonie starość tuż przed kresem dni, walcz, walcz gdy światło traci swoją moc, chodź wiedzą mędrcy, że się zbliża mrok bo żaden piorun z ust nie padnie ich, nie wchodzą z ulgą w tę pogodną noc, walcz, walcz gdy światło traci swoją moc." |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Konto usunięte
|
jak facet źle pije Twoim zdaniem to uciekaj i sie nie zastanawiaj nawet
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
poczekaj na tego jedynego. Chlopak tez niepowazny idzie na impreze z nowa dziewczyna i pije jak swinia. Nie dziwie sie ze sie zdenerwowalas.
Edytowane przez Rena Czas edycji: 2015-07-11 o 16:24 |
|
|
|
|
#9 |
|
lokalna gwiazda
|
"...zerwałam z nim po 1 dniu związku"
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Ja Ci powiem jak bedzie. Ty sobie pomyślisz, ze on jest taki słodki, kochany, ze w sumie szkoda.. I w czasie gdy bedziesz prowadziła te dywagacje,on zrozumie - o ile jeszcze tego nie zrozumiał - ze Ci sie nie podoba i ze na chłodno wykalkulowalas, ze ten zwiazek Ci sie " opłaca". Ale to do niego nie dotrze, nie wtedy. Czas minie, Ty sie przywiazesz, moze nawet zakochasz. On to zauważy.. Pomyśli sobie, " no tak, zalezy jej, a wczesniej .. Nie zależało" , a potem bedziesz płakać, płakać , płakać, bo teraz to on - na kazdy możliwy sposob okaże Ci, ze jest z Toba z łaski i ze wcale sie z tego nie cieszy.
jesli podoba Ci sie scenariusz - droga wolna I powiem Ci, ze jakby facet na randce ze mna sie upił, to nawet z uroda Brada Pitta byłby w moich oczach skończony. Wiec nie wkręcaj sobie, ze jestes mu cos winna. Raczej to dobrze, ze bylas z nim tylko jeden dzien. Wiesz dlaczego zaczęłaś tak myślec, ze moze jednak? Bo chciałabyś - jak to nastolatki, byc w związku teraz, juz. Ale to na tym nie polega.. Raczej pomysł sobie, ze potem spotykasz innego faceta, ktory odpowiada Ci w stu procentach, on patrzy na Ciebie przez pryzmat Twojego byłego związku i.. No wlasnie, juz przestaje na Ciebie patrzec, bo na Desperatke nikt nie poleci.
" O najtrudniejszych sprawach najtrudniej powiedzieć. Słowa powodują, ze rzeczy, które były nieskończenie wielkie, kiedy były w Twojej głowie,po wypowiedzeniu kurczą sie. Zdobywasz sie na odwagę i wyjawiasz je, a ludzie dziwnie na ciebie patrzą, w ogóle nie rozumiejąc.Mysle, ze to jest najgorsze." Edytowane przez Windermere Czas edycji: 2015-07-12 o 00:11 |
|
|
|
|
#11 |
|
Przyczajenie
|
Mówisz, że to był Twój pierwszy związek? Wbrew wszystkim moim poprzedniczkom, uważam, że zależy Ci na tym facecie, być może nawet bardziej niż myślisz. Nawet napisałaś, że sama przed sobą nie chcesz się do tego przyznać. Patrzysz pewnie na wszystkich "przystojniaków", z którymi umawiają się Twoje koleżanki, na kult urody w mediach, w internecie, więc automatycznie, może nawet podświadomie, sądzisz, że Twój chłopak też powinien wyglądać jak bóg seksu. A jeśli nie wygląda, to coś jest nie tak, no nie? Bo co powiedzą inni? To normalne w Twoim wieku. Sęk w tym, żeby zrozumieć, że właśnie NIE, trzeba się przełamać.
Kiedy poczułaś n a p r a w d ę, że możesz go stracić, zaczęłaś żałować. Miałam prawie identyczną sytuację. Teraz jestem z tym mężczyzną i jestem szczęśliwa. Nie pozwól mu odejść. "You only need the light when it's burning low Only miss the sun when it starts to snow Only know you love her when you let her go Only know you've been high when you're feeling low Only hate the road when you're missing home Only know you love her when you let her go" |
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Ja jednak uważam, ze , gdyby Autorka zakochała sie w tym mężczyźnie/ chłopaku, nie zakladalaby tego wątku, nie potrzebowała czyichś wskazówek - po prostu, wybór byłby dla niej oczywisty, nie brałaby pod uwage innej możliwości. A historia, ktora powyżej opisałam jest autentyczna - znam z autopsji, znam z doświadczenia mojej przyjaciółki, znam z obserwacji, to utarty schemat.
" O najtrudniejszych sprawach najtrudniej powiedzieć. Słowa powodują, ze rzeczy, które były nieskończenie wielkie, kiedy były w Twojej głowie,po wypowiedzeniu kurczą sie. Zdobywasz sie na odwagę i wyjawiasz je, a ludzie dziwnie na ciebie patrzą, w ogóle nie rozumiejąc.Mysle, ze to jest najgorsze." |
|
|
|
|
#13 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
#14 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
on nie umie pić, a Ty ja zachecasz? |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Konto usunięte
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;52065374]
W tym wieku chyba większość nie umie.[/QUOTE] Nie zgadzam się, jak w tym wieku ktos już ma probem z alkoholem, to dobrze nie rokuje. To nie gimnazjum, żeby zalewać się w trupa i robić z siebie pośmiewisko, bo sie pije pierwsze piwo. Dobrze zrobiła, że zerwała. |
|
|
|
|
#19 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Od kiedy pije się pierwsze piwo? Nie słyszałam o takiej regule. Z tego co zrozumiałam on się wstawił i robił coś w jej mniemaniu głupiego, a nie zalał się w trupa. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Konto usunięte
|
Nawet jak zaczął w liceum to przy dziewczynie sie takich rzeczy nie robi, po prostu nie. A jak robi to sie od takiego ucieka, a nie jedzie za nim do innego kraju, to kopanie dołka pod sobą.
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
you made my day
" O najtrudniejszych sprawach najtrudniej powiedzieć. Słowa powodują, ze rzeczy, które były nieskończenie wielkie, kiedy były w Twojej głowie,po wypowiedzeniu kurczą sie. Zdobywasz sie na odwagę i wyjawiasz je, a ludzie dziwnie na ciebie patrzą, w ogóle nie rozumiejąc.Mysle, ze to jest najgorsze." |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.