Do dziewczyn! - Wyglądać DOBRZE, a NIE modnie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-07-09, 20:55   #1
Jumpeq
Przyczajenie

Cool

Do dziewczyn! - Wyglądać DOBRZE, a NIE modnie

Cześć wszystkim!

Jestem chłopakiem i kieruję do was dziewczyny to pytanie, wy niż faceci lepiej to ocenicie :P Jednak chciałem uprzedzić że jestem totalnym laikiem z zakresu mody, nie wiem co i jak i w ogóle...

Przez długi okres czasu nie zważałem w co się ubieram, jednak chcę aby się to zmieniło Tylko uprzedzam, nie lubię rzeczy "modnych".

Zatem tak jak w tytule, jak wyglądać DOBRZE, a NIE modnie?

Co polecacie? Za czym się rozejrzeć?

Główny mój problem polega jednak na tym, że nie wiem gdzie szukać dobrych i w miarę tanich ubrań :/
Mieszkam niedaleko W-wy, także czy polecacie jakieś sklepy(konkretne marki) na Mokotowie czy Ursynowie (tam mam najbliżej)?
Powiecie że "jak można tego nie wiedzieć?" ale serio nie za bardzo wiem...

Parę znam, w Fashion House jednak jest tam tyle sklepów, że naprawdę nie wiem do którego wejść, a można tam siedzieć całymi dniami... w Auchan w Piasecznie jest Reserved ale nie zawsze mają dobre rzeczy...

Jedyne z czego jestem zadowolony to ze swoich spodni (jeansy) i butów (w załączniku), poszukuję głównie jakiś koszul/t-shirtów/swetrów albo innych rzeczy na "ciało" a których nazw nie znam, a wyglądają nieźle

A i jak coś... mam 185cm, także nie wiem, jakieś ubrania dla wysokich? No i też nie zbyt poważnie, przede mną klasa maturalna, nie chcę wyglądać jak jakiś dziadek

No nic, to chyba tyle, pozostaje tylko czekać na wasze propozycje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg buty.jpg (190,7 KB, 70 załadowań)

Edytowane przez Jumpeq
Czas edycji: 2015-07-09 o 20:57
Jumpeq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-09, 22:46   #2
gokittykat
Przyczajenie

Dot.: Do dziewczyn! - Wyglądać DOBRZE, a NIE modnie

Cześć!
Jak dla mnie faceci wyglądają najepiej w rzeczach najprostszych, nieprzekombinowanych - np. czarne jeansy z prostą nogawką, luźniejsze koszulki bez nadruków, takie jak np. są w hmie - najlepiej czarne, białe, szare, granatowe. chyba każdemu też pasują koszule w kratę - czerwona, czarno - biała, niebieska np. do tego jakieś sportowe buty raczej. wszystkie te rzeczy wymienione znajdziesz np. w hmie, dosyć tanio (szczególnie zobacz linię basic).
no tak przynajmniej ja uważam

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

haha trochę to wygląda jak reklama hmu, więc dodam, że w reserved też pewnie znajdziesz takie rzeczy, czy w zarze, chociaż tu na pewno trochę drożej
gokittykat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-10, 14:43   #3
Rena
Zakorzenienie

moze koszulki polo Cie zainteresuja, to taka sportowa elegancja. Znajdziesz je w h&m pewnie, w galerii mokotow do ktorej nie masz daleko jak piszesz.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-10, 15:16   #4
cranberry juice
ctrl alt delete

Cytat:
Napisane przez Jumpeq Pokaż wiadomość
Jedyne z czego jestem zadowolony to ze swoich spodni (jeansy) i butów (w załączniku), poszukuję głównie jakiś koszul/t-shirtów/swetrów albo innych rzeczy na "ciało" a których nazw nie znam, a wyglądają nieźle
Ale w załączniku jest tylko jedna para butów Mam nadzieję, że masz jednak więcej

Też chciałam zaproponować koszulki polo. Koszule w kratę niekoniecznie, w tym już bardzo łatwo źle wyglądać.
cranberry juice jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-10, 15:35   #5
bura kocurka
Zakorzenienie

Również polecam koszulki polo - nie są bardzo eleganckie, ale jednocześnie facet wygląda w nich lepiej niż w zwykłym T-shircie.

Podpowiem Ci jaki blog ostatnio zainteresował mojego TŻ-ta, wpisz sobie w google Mr Vintage. Co prawda raczej pisze o modzie eleganckiej, ale wiele spraw wyjaśnia a propos mody męskiej. W każdym razie mój TŻ zaczął się bardziej eleganko ubierać po znalezieniu tego bloga

Najwięcej fajnych ciuchów mój chłopak spotyka w Zarze, ale np. dla mnie jest za droga. Jednak dla facetów najlepsze są takie klasyczne rzeczy, bo jednak zdecydowanie większość dobrze się w nich prezentuje, a można je znaleźć w każdym sklepie, więc może wybierz się na zakupy takich rzeczy podstawowych, np. oprócz klasycznych jeansów dokup jeszcze klasyczne spodnie materiałowe, marynarkę, którą można nosić na co dzień, prosty sweter w serek, polówki, koszulę itd.

bura kocurka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-10, 16:12   #6
agaklimek
Raczkowanie

Ostatnio mąż kupił sobie rewelacyjne koszule w c&a. Możesz też skusić się na kolorowe spodnie materiałowe. Lepiej zaopatrzyć się w kilka porządnych ubrań w podobnej kolorystyce. Wtedy będziesz miał komplety pasujące do siebie.
Stary 2015-07-10, 20:34   #7
Jumpeq
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez cranberry juice Pokaż wiadomość
Ale w załączniku jest tylko jedna para butów Mam nadzieję, że masz jednak więcej

Też chciałam zaproponować koszulki polo. Koszule w kratę niekoniecznie, w tym już bardzo łatwo źle wyglądać.
Nie mam szafy butów jak kobiety :P Ale też mało który facet ma więcej niż 2-3 pary butów... Te na zdjęciu są do szkoły, jak gdzieś jadę czy coś, inne po szkole i inne (sportowe) jak wychodzę do znajomych itp.

Wprawdzie mam buty sportowe, ale szczerze nie przepadam za takimi butami i wolę coś w takim stylu jak na obrazku

Podajecie często nazwy sklepów H&M czy Zara, te kojarzę i zamierzam do nich na pewno zajrzeć, bo jest zawsze parę fajnych rzeczy ale....

Chciałbym dodać (czego zapomniałem na samym początku i żałuję), czy znacie jakieś sklepy gdzie można dostać ubrania w stylu retro czy jakoś tak? Ogólnie bardzo lubuję się w starociach i dosłownie wszystko co stare a jednak trudno znaleźć taki sklep
Tylko nie chodzi mi o ciuchy wyjęte prosto z targu staroci jak coś
Stary 2015-07-10, 20:38   #8
Rena
Zakorzenienie

Co do kolorystyki to tu masz pole do popisu. Jak zalozysz czarne dzinsy i biala polowke to bedzie to wygladalo bardzo elegancko, choc w rzeczywistosci to tylko tshirt i dzinsy. Poza tym niebieski, bardzo korzystny dla wielu facetow zwlaszcza jak masz niebieskie oczy. Do tego niebieskie dzinsy, niby banal a jest super efekt. Gra kolorow uzyskasz duzo, zachowujac wygode stroju i jego luzny mlodziezowy charakter.

Poza tym pomysl o jakis trampkach typu converse czy lacoste. W Twoim wielu wypada, a latwiej w nich przezyjesz upaly.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-10, 21:56   #9
Jumpeq
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
Co do kolorystyki to tu masz pole do popisu. Jak zalozysz czarne dzinsy i biala polowke to bedzie to wygladalo bardzo elegancko, choc w rzeczywistosci to tylko tshirt i dzinsy. Poza tym niebieski, bardzo korzystny dla wielu facetow zwlaszcza jak masz niebieskie oczy. Do tego niebieskie dzinsy, niby banal a jest super efekt. Gra kolorow uzyskasz duzo, zachowujac wygode stroju i jego luzny mlodziezowy charakter.

Poza tym pomysl o jakis trampkach typu converse czy lacoste. W Twoim wielu wypada, a latwiej w nich przezyjesz upaly.
Co do trampek to ich po prostu nie znoszę To samo z butami sportowymi, wolę coś w takim stylu w jakim są moje buty w załączniku.

Co do kolorystyki ubrań to myślę podobnie jak Ty, jednak mam bardzo brązowe oczy (piwne?), bardzo ciemne włosy i jasną karnację.

Poza tym... bardzo dziękuję użytkownikowi "bura kocurka" bardzo dawno temu przypadkiem natknąłem się na blog Mr Vintage, jednak przejrzałem go bardzo pobieżnie, teraz przeglądam bardzo dogłębnie i jestem naprawdę zadowolony z tego co tam zobaczyłem, myślę że ten facet mnie bardzo zainspirował
Stary 2015-07-11, 09:43   #10
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jumpeq Pokaż wiadomość
Co do trampek to ich po prostu nie znoszę To samo z butami sportowymi, wolę coś w takim stylu w jakim są moje buty w załączniku.

Co do kolorystyki ubrań to myślę podobnie jak Ty, jednak mam bardzo brązowe oczy (piwne?), bardzo ciemne włosy i jasną karnację.

Poza tym... bardzo dziękuję użytkownikowi "bura kocurka" bardzo dawno temu przypadkiem natknąłem się na blog Mr Vintage, jednak przejrzałem go bardzo pobieżnie, teraz przeglądam bardzo dogłębnie i jestem naprawdę zadowolony z tego co tam zobaczyłem, myślę że ten facet mnie bardzo zainspirował
Cieszę się Tak właśnie mi się wydawało, że to jest ten styl, którego szukasz i to co on prezentuje to nie są rzeczy modne na tą chwilę, ale naprawdę klasyki.

Z butów możesz jeszcze poszukać mokasynów jako obuwia luźnego na lato (a nadal dość eleganckiego!), a buty sportowe też można znaleźć nie takie typowo o wyglądzie sportowego buta, ale bardziej o klasycznym kroju i jednokolorowe.

bura kocurka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości