|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Pytanie o produkty ki power.
Witam.
Jestem początkująca w temacie włosomaniactwa i jeszcze słabo czytam składy. ;< Posiadam włosy zniszczona, rozjaśniane (plus chemiczne, keratynowe prostowanie). Ogólnie większość moich włosów wygląda dobrze, ale z wierzchu mam mocno przesuszone i bardziej zniszczone pasma, dlatego próbuję sobie z nimi poradzić. Fryzjerka zaproponowała mi maskę i keratynę (po tym nieudanym prostowaniu) z firmy ki power. Nigdzie niestety nie mogę nic o nich znaleźć, więc martwię się, ze to może być bubel (w zakładzie jest dość droga). Skład keratyny:Aqua(water), Hydrolyzed Keratin, benzyl Alcohol, Glycerin, SODIUM PCA,Urea,Methylchloroisot hiazolinone, Trehalose, Methyllisothiazolinone, Polyquaternium - 51, Sodium Hyaluronate Skład maski załączam w zdjęciach ![]() Szczerze mówiąc jestem bardzo zadowolona z nawilżania swoich włosów, jednak teraz po intensywnym nawilżaniu, olejowaniu (wyglądają lepiej niż wcześniej), ale zaczęły "na mokro" być bardziej gumowate, a na sucho bywają nadal spuszone. na szczęście rosną szybko. Podejrzewam, że brakuje im protein. Czy takie z produktu np. Seboradin lotion wystarczą? Czy trzeba sięgnąć po inne? Z góry dziękuje wszystkim za pomoc
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pytanie o produkty ki power.
podbijam. Na wątku z keratynowym prostowaniem włosów któraś z wizażanek wypowiadała się na temat tej maski - czy faktycznie jest taka super?
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Mam ta maske i to faktycznie nie bubel , ale nie kupuj w zakladzie na stronach internetowych jest duzo tansza , mozna ja juz dostac za 40 zl mi 1 litr starczyl na pol roku , i to jest juz moje 2 opakowanie tej maski . Wlosy po niej mniej mi sie niszczyly , byly wygladzone , troche prostuje wlosy , koncowki sa zdrowsze w dotyku , miekkie , wlosy bardzo sypkie , trzeba tylko ja b.dobrze nalozyc pedzelkiem pasmo po pasmie i najlepiej podsuszyc suszarka , u mnie keratyna wtedy lepiej sie wchlania do wlosa, wlosy pieknie pacha do nastepnego mycia , maska jest bardzo gest i zolta . Warta ceny i przetestowania u mnie spisala sie na 100% i nie widze minusow . Wlosy po niej sa megaaa
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Ja się skusiłam na cały zestaw
myję włosy co 3-4 dni więc tak raz na dwa tygodnie idzie: szampon potem spray i na to maska ki power super efekty cały zestaw duży kosztował ok 135 zł ale nie żałuje ani złotówki
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:38.