|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Co Robić W Zakopanym ???
Witam
Wybieram się w najbliższy weekend do Zakopanego z moim TŻ. Chcemy miło spędzić czas i nie chodzi nam o spacery po Krupówkach ani wysłuchiwanie koncertów symfonicznych ... bo akurat w ten weeken podobno takowe mają się odbywać ...macie jakieś sugestie co można zrobić? gdzie iść? jak się bawić... żeby się nie nudzić ...
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Co Robić W Zakopanym ???
ee wybyć w góry. jakąś niewysoką sobie obrać i jazda:d
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
a jak będzie padać ?
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
deszcz nie jest problemem. bierzesz ubierasz peleryne i marsz po dolinkach
tylko nie karm niedzwiedzi!w ostatecznosci pozostaje siedzenie w knajpie i picie piwa, ewentualnie aqua park, choc nie wiem czy marnowalabym czas spedzany w Zakopcu na siedzieniu w basenie. co kto lubi. |
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
szukam mniej standardowych pomysłów
...kto robił coś nieszablonowego ( tzn coś innego niż chodzenie po górach, picie piwa... chodzenie po Krupówkach ... ) |
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm... może wjazd na Gubałówkę, albo wypad do teatru Witkacego
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
nie jadę do Zakopca pierwszy raz ... po prostu tym razem nie mam zamiaru się zanudzić
...PROSZĘ PROSZĘ PROSZĘ POMÓŻCIE WYMYŚLIĆ COŚ CIEKAWEGO !!! i nie mówię że powyższe propozycje są złe ... tylko nie o takie mi akurat chodzi ... bo takie już nieraz w Zakopanym miałam ... potrzebuję jakiejś odmiany... |
|
|
|
|
#8 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
byłas ![]() Ja z moi Tż nigdy sie nie nudzę,nawet jeśli jedziemy kilka razy w to samo miejsce
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
to może jakiś romantyczny spacer .
|
|
|
#10 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Nika dobrze radzi- jak tam sie nudzisz, to po co tam jechać? A w ogóle- jedziesz z TŻ, to co, nudzicie się razem? Bo piszesz o zanudzaniu się...Wybacz to pytanie- leciutko złośliwe. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
nie chcemy robić czegoś co możemy robić w Krakowie... pójście na Krupówki to jak pójście na rynek..
piwo jest wszędzie ...a spacerków nie lubimy... jak juś iść w góry to iść ... ale tatry o tej porze roku są niebezpieczne ... więc szukamy alternatyw jesienną porą ... latem i zimą jest łatwiej ...
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Trudno tak napisac nie znajac Ciebie, ani sytuacji, dlaczego akurat jedziesz tam gdzie nie masz ochote. Miejsce, jakie wymienilas jest bardzo atrakcyjne i oferuje duzo mozliwosci. Jednak z Twoich wypowiedzi wynika, ze cala przyjemnosc moze zaslonic Ci to, ze bedziesz musiala tam byc.
Ja to do pewnego stopnia rozumiem. Tez zdarza mi sie cos nawet bardzo lubiec, a akurat nie miec na to ochoty. Mysle, ze problemem tu moze byc przymus. Najprosciej bylo by napisac, to w ogole tam nie jedz. Pojedz innym razem. Dlaczego wiec jednak jedziesz do tego Zakopanego? Co jest prawdziwa przyczyna? |
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
1) Zakopane jest stosunkowo blisko
2) Nie muszę szukać noclegu- jeden telefon i mam rezerwację 3) Zakopane jest stosunkowo duże i dlatego też mam nadzieję odkryć jego drugie ja ... np w necie znalazłam coś takiego jak Trollandia ... bardzo chętnię się wybiorę ![]() 4) Mój TŻ chce jechać właśnie tam znacie jakieś ścianki wspinaczkowe? sauny? boiska do squasha? albo inne ... |
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz jest po sezonie i latwo rezerwowac noclegi. Na podforum podroze widzialam wiele pomyslow, a nawet konkretnych polecen.
Na tym samym podforum jest tez o samym Zakopanem. A tak z ciekawosci? Czemu TZ chce jechac wlasnie tam? Cos go ciagnie? Jakis sentyment? Jakas rozrywka only for man? Czy moze znajomi/rodzina? |
|
|
|
|
#16 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec raczej standard.bylam w Zakopcu w 'malpim gaju' przy ulicy Pilsudskiego. fajna zabawa, tylko dokladnie obtarlam sobie cale rece. troche kondycji wypadaloby do tego miec. chociaz nie wiem czy chodzenie po tym w deszczu/sniegu to taka przyjemnosc Cytat:
ty chyba sama nie wiesz czego chcesz...
|
||
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
NIE WIEM
... dlatego pytam ...
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zadomowienie
|
A może jednodniowa wycieczka na Słowację?Nie wiem czy dysponujecie samochodem ale nawet jak nie to jezdza busiki do granicy a pozniej za granica tez czekaja busy lub autobusy.Jakis 15 km od granicy w miejscowosci Zdar jest fajna jaskinia z jeziorkami,naciekami,form ami skalnymi
Warto sie wybrac. |
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
i juz ci odpowiedzialysmy. tyle, ze na wszystko krecisz nosem. jedyne co jest w Zakopcu, a czego nie ma w Krakowie to gory i goralski klimat... tylko, ze tobie juz sie to znudzilo, wiec najlepsze rozwiazanie - nie jedz do Zakopca i tyle. bo pewno zakup przewodnika i odwiedzenie muzeow, teatrow itp. tez ci sie nie widzi...
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#20 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
hmmm Zdar
... pomyślę PS dziewczyny ... nie obrażajcie się ... kręcę nosem, bo sama od kilku dni się zastanawiam... i odrzucam różne scenariusze... i szukam alternatyw... |
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
To zamiast do Zakopanego jedzcie do Bukowiny Tatrz. i w góry ale nie pieszo tylko konno, o
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
mój TŻ się brzydzi koni .. usiłuje go od dawna przekonać że to fajny sport... ale on jest twardy jak skała
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
Jedźcie na Biegun Północny.
Tam nie ma ani Krupówek, ani knajp, ani koni ![]()
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To też zajęcie
|
|
|
|
#26 |
|
Wtajemniczenie
|
chyba nikt nic innego ci nie wymysli bo przewaznie do Zakopca jedzie sie po to aby chodzic po gorach a wieczorem po krupowkach bo taki juz urok zakopanego
watek kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16332141 Miłość nie polega na wzajemnym wpatrywaniu się w siebie, ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku. /Antoine de Saint-Exupéry/ |
|
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
Martyna zakopane jest po to żeby chodzić po krupówkach i górach.. nie wiem co byś jeszcze chciala tam robić.. Myśle że ewentualnie jedź gdzie indziej.. Jest tyle ciekawych przecież miejsc w Polsce
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#28 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(to chyba jest ta Trollandia W wielu miejscach można wyporzyczyć quady i pojeżdzić po fajnych trasach, w Aquaparku na Jagellońskiej są baseny, zjeżdzalnie, sauny, jacuzzi, kręgle itp, w Belvedere jest basen to samo +squash, aerobik, siłownia i ppppyyyyyyszne jedzenie Nie mam pojęcia gdzie w Zakopcu są sztuczne skałki (pamiętam, że w gimnazjum nr 1 na Nowotarskiej były ale nie wiem czy są nadal). Swego czasu pod Gubałowką była ścianka, skoki na bungee itp. ale teraz tam jest pusto. Jeżeli macie transport, to polecam wybrać się na Słowację na ORAVICE, do aquaparku Meander (szczegolnie zimą, bo centralnie obok jesr bardzo dobry stok narciarski ) Jak mi wpadnie jeszcze coś do głowy to dopiszę. Oczywiście knajp i karczm jest na pęczki, w rożnym klimacie Szkoda, że nie ma sezonu, bo byłoby więcej do roboty Jakby ktoś miał jakieś pytania co, gdzie i jak, to chętnie odpowiem ![]()
|
|
|
#29 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję .Oblabobla za odpowiedź !!
|
|
|
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
|
a polecam jaskinie, np dziura;] ok 30 minut marszu wzdluz lak i horyzontem gor, a pozniej pod gorke z 10 minut no i jaskinka;] sliczna
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:25.

Wybieram się w najbliższy weekend do Zakopanego z moim TŻ. Chcemy miło spędzić czas i nie chodzi nam o spacery po Krupówkach ani wysłuchiwanie koncertów symfonicznych ... bo akurat w ten weeken podobno takowe mają się odbywać 

...

. Nika dobrze radzi- jak tam sie nudzisz, to po co tam jechać? 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)