|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Przeprowadzka do innego miasta ...
Cześć wszystkim własnie niedawno przeprowadziłam sie do Warszawy własciwie to głownie dla meżczyzny mojego zycia , ale niestety nie potrafie sie tu zaklimatyzowac , ciezko jest mimo wszysto znalesc jakas dobra prace , a zycie tutaj jest niestety bardzo drogie.
Coraz czesciej dochodze do wniosku ze to była zła decyzja aby porzucic rodzine ktora mieszka az 400 km dalej i prace . Doradzcie co robic? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Przeprowadzka do innego miasta ...
Hej
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
jak ty w warsszawie nie mozesz znaleźć dobrej pracy to 400 km dalej tym bardziej nie znajdziesz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Każdy tęskni. Jakąś tęsknotę trzeba wybrać. Tęsknisz za miastem, rodziną inaczej tęskniłabyś za ukochanym. Jeśli Ci na nim zależy to się zaprzyj, spróbuj za wszelką cenę jakoś się tam odnaleźć, wiadomo od razu może nie być łatwo, ale trzymam kciuki
![]() Edytowane przez d169664e00d109aa737daf198b1aecbf032d7859 Czas edycji: 2015-07-15 o 21:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Początki zawsze bywają trudne. Jeśli Ci zależy na ukochanym, na własnym związku, to zaciśnij zęby, szukaj dalej pracy i się nie poddawaj. Poproś partnera o wsparcie i przejdźcie przez to razem. Z czasem będzie lepiej!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Skoro przeniosłaś się niedawno, to nic dziwnego, że nie masz jeszcze przyjaciół. Szukaj pracy, poznawaj ludzi, miasto. Poproś faceta żeby Ci w tym pomógł.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
z tego co zrozumialam to ona miala prace te 400km od Warszawy, to teraz nie moze znalesc. Wakacje to nieco trudniejszy moment na szukanie, ale moze we wrzesniu cos bardziej ruszy z kopyta.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
,,Hej Ja mam podobny przypadek. Wyjechałam za moim TŻ 700 km z jednego końca Polski na drugi. Ale powiem szczerze, że nie żałuję. Chociaż wiadomo jak tęskni się za własną rodziną. Mieszkacie razem ze swoim partnerem ? ''
Tak mieszkamy razem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Znów ten mit drogiej Warszawy
![]() Mieszkasz tu od niedawna więc jak mniemam nie miałaś za dużo czasu na szukanie pracy. Ja szukałam 2 miesiące. To nie jest tak, że przyjedziesz i już na dworcu będą czekać na ciebie. Szukaj, tu jest większy przemiał ludzi więc z czasem coś się znajdzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
sissy that walk
|
Im większe miasto, tym łatwiej o pracę (jeśli nie szukasz niczego konkretnego, w jakiejś ścisłej branży). Konkurentów jest dużo, ale dużo jest również miejsc i wakatów, a i rotacja jest ogromna na większości stanowisk "niższego szczebla". Szukaj, pytaj, dzwoń - nie przychodzi to od razu, ja pierwszej pracy szukałam pół roku w dużym mieście, ale drugą znalazłam już po miesiącu i jestem bardzo zadowolona. Życie jest drogie jeśli chodzi o usługi i wynajem - owszem, ale przeciętne zakupy robisz za tę samą cenę albo i taniej, bo więcej masz supermarketów z promocjami itp. Tak że wystarczy poczekać, poznać dobrze miasto, poczuć się pewniej przy poruszaniu się po nim, poznać ludzi - a dalej się ułoży.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;5209948 1]Znów ten mit drogiej Warszawy
![]() [/QUOTE] no wlasnie nie wiem co ona ma drogo. No chyba, ze misio nie jest dzentelmenem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:51.