| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2008-04-03, 15:52 | #1 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-07 Lokalizacja: Lublin 
				 | TRÓJMIASTO - pomysły na miłe spędzenie czasu w weekend majowy

Cześć dziewczyny! W weekend majowy dostaniemy wreszcie z małżem długo wyczekiwany mini-urlop. Jedziemy do Gdyni samochodem do siostry mojego męża. Ona razem z mężem będą raczej pracować, ich synek będzie w przedszkolu, tak więc sami pewnie będziemy musieli się sobą zająć. Chciałabym, aby ten wyjazd był fajnie wykorzystany. Myślałam o tym, żeby poszukać w necie jakiegoś fajnego musicalu albo spektaklu teatralnego. Raz w życiu byliśmy tylko razem w teatrze! W Lublinie w tej kwestii raczej niewiele się dzieje, tak więc myślę, że będzie to fajny pomysł. Mamy w planach też wziąć ze sobą rowery (o ile nam się zmieszczą!), bo podobno niedaleko jest fajna ścieżka rowerowa wzdłuż morza. Ciągle jednak zastanawiam się, jak można jeszcze fajnie spędzić ten weekend majowy w Trójmieście? Macie jakieś pomysły? Co warto tam zwiedzić, obejrzeć? Gdzie pojechać? Nie chciałabym łazić po muzeach, tak tradycyjnie zwiedzać. Myślę trochę o czymś innym. Wszelkie propozycje mile widziane! Buziaki!  PS. Nigdy nie byłam w Trójmieście i już się nie mogę doczekać tego wypadu! 
				__________________ | 
|     |   | 
|  2008-04-03, 16:02 | #2 | 
| Raczkowanie | 

Dot.: TRÓJMIASTO - pomysły na miłe spędzenie czasu w weekend majowy

w gdyni polecam: skwer kościuszki, oceanarium

| 
|     |   | 
|  2008-04-03, 16:26 | #3 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-03 Lokalizacja: Mielec :D 
				 | 

Tak jak asia napisala,skwer kosciuszki,cudny bulwar nadmorski,oceanarium,przy  stań zeglarska,teatr muzyczny,centrum kwiatkowskiego,batory,cał  a ulica świętojańska,klif na plazy w orłowie,to w gdyni. Bedac w gdyni to grzechem byloby nie zajechac do gdanska i sopotu.. W sopocie oczywiscie monciak,opera lesna,lazienki polnocne i poludniowe. W gdansku: starówka przede wszystkim,dwór artusa,żuraw nad motławą,wyspa spichżu,ogolnie cale stare miasto,katedra w oliwie,park oliwski,stara oliwa...galeria bałtycka,manhatan,to centra handlowe..we wrzeszczu. Teatr wybrzeże.. Filharmonia bałtycka w gdansku-wrzeszczu. Oj nie wiem co jeszcze.. Szkoda,ze nie wybieracie sie tam na przełomie lipca i sierpnia,wtedy zaczyna sie jarmark dominikanski,cos pieknego.. Ale namotalam troche...wybacz..  Najlepiej kup mini przewodnik,bedzie prosciej  
				__________________ | 
|     |   | 
|  2008-04-03, 16:26 | #4 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-04 
				 | 

Jeśli do teatru (polecam muzyczny w gdyni  ) to bilety już teraz zarezerwujcie. Rowery to bardzo dobry pomysł zwłaszcza jeśli będzie ładna pogoda  A co do samej Gdyni, to niewiele tam jest do zwiedzania  Tak jak asia-23 polecam oceanarium. Możecie odwiedzić Gdańsk- przejść się ul, Długą nad Motławę przy okazji trochę zwiedzając, Sopot- spacer po molo, albo wybrać się na Hel do fokarium  Możliwości jest dużo, zależy na co macie ochotę   | 
|     |   | 
|  2008-04-03, 16:27 | #5 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-01 
				 | 

W Gdyni to za wiele nie ma do roboty... Tak jak kolezanka wyzej napisala skwerek, oceanarium mozecie odwiedzic, ew. plaza w Orlowie.. Co do teatru to dobry pomysl. Jak pierwszy raz w trojmiescie to napewno musicie odwiedzic Molo w Sopocie i starowke w Gdansku   w Sopocie tez jest aqua park jak jestescie zainteresowani. | 
|     |   | 
|  2008-04-03, 17:10 | #6 | 
				 | 

Dziewczyny! Wielkie dzięki za odpowiedzi! Jeśli chodzi o Gdynię, to nie zamierzamy się skupiać tylko na niej. Jedziemy samochodem, więc myślę, że uda nam się też pojechać w kilka innych miejsc. Sopot i Gdańsk to obowiązkowo! Co polecacie ze spektakli teatralnych? Oczywiście będę miała jeszcze masę pytań, jak już przeszperam dokladnie internet. Dzięki wielkie za pomoc!   
				__________________ | 
|     |   | 
|  2008-04-03, 17:59 | #7 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-11 Lokalizacja: Gdańsk 
				 | 

W Gdyni jak wszyscy polecam  Teatr Muzyczny, skwer Kościuszki, ul. Świętojańskiej raczej nie- kiedyś to była najlepsza ulica handlowa Trójmiasta, teraz są tam prawie same banki, pożyczki i Skoki. Bardzo polecam Orłowo, spacer szczytem klifu, molo- przyjemniejsze niż w Sopocie wg mnie, rybny obiad. Sopot jest ciągle na dole Monciaka rozkopany, ale zawsze warto do tam się wybrać. Oczywiście Gdańsk- z niewymienionych polecam Mueum Bursztynu w Katowni- ne jest wielkie, ale nowe i w ciekawej budowli. | 
|     |   | 
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|  2008-04-03, 18:17 | #8 | 
				 | 

Dziewczyny! Tak polecacie ten Teatr Muzyczny... Znalazłam więc jego stronkę w necie. I chyba póki co jest repertuar do końca kwietnia. I w zasadzie tylko dwie opcje: albo musical "Francesco" albo Kabaret Ani Mru Mru. Na pierwszy na bank mój małż się nie da namówić, bo to jakaś historia o św. Franciszku, a na kabaret z Lublina iść w Trójmieście, to trochę bez sensu... No może niedługo pojawi się repertuar na maj i będzie coś jeszcze. Ale gdyby nie było... Znalazłam takie spektakle w interesujących nas terminach: http://kultura.trojmiasto.pl/spektakl.php?id=616 http://kultura.trojmiasto.pl/spektakl.php?id=181 http://kultura.trojmiasto.pl/spektakl.php?id=725 Wiecie coś może na ich temat? Polecacie może któryś? Byłam też na stronie tego aquaparku w Sopocie. Może mały nie pójdzie któregoś dnia do przedszkola i go zabierzemy? Szukam dalej w necie to, co mi napisałyście!  Aaaaaaaaaa, zapomniałam napisać, że wyjeżdzamy z Lublina 26.04, a wyjeżdżamy z Gdyni 04.05. Tak więc na miejscu będziemy mieć do dyspozycji czas od 27.04 do 03.05. 
				__________________ | 
|     |   | 
|  2008-04-07, 15:56 | #9 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-03 
				 | 

Hej; ) Nie widziałam żadnego z tych spektakli, ale czytałam "Monologi waginy" - wg mnie tłumaczenie niestety nie jest najlepsze... także gdybym miała wybrać któryś z tych trzech, to chyba zdecydowałabym się na "Plotkę", chociaż mogę się mylić co do "Monologów..." - mają najwyższą ocenę wśród głosów publiczności... Daj znać, który spektakl wybrałaś i potem napisz, czy było warto; ) Pozdrawiam; ) | 
|     |   | 
|  2008-04-09, 09:23 | #10 | 
				 | 

Dziewczyny! Może jednak któraś się jeszcze wypowie, bo jutro chciałabym już ostatecznie zarezerwować bilety, a powiem szczerze, że mam mętlik w głowie i nie wiem, co wybrać. Znalazłam jeszcze w teatrze muzycznym to: http://www.teatrmuzyczny.gdynia.pl/ Pozdrawiam! 
				__________________ | 
|     |   | 
|  2008-04-09, 10:25 | #11 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2007-10 
				 | 

ja polecam Wam teatr wybrzeże i sztukę Loretta, ponoć bardzo dobra (wg. słów mojej koleżanki pracującej w TW) http://www.teatrwybrzeze.pl/spektakl...=Loretta&id=40 http://rozrywka.trojmiasto.pl/info_i...04216&miesiac= znając Sopot podejrzewam, że klimat będzie bardzo dobry  "Monologi Waginy" Wybrzeża są ponoć bardzo dobre, nie zaszkodzi pójść na pewno   
				__________________ byle do wiosny    | 
|     |   | 
|  2008-04-16, 19:54 | #12 | 
				 | 

Cześć dziewczyny! Dzięki za wszystkie wypowiedzi. Zarezerwowałam bilety na Plotkę. No zobaczymy... Dzięki za wszystkie wypowiedzi. Jakby ktoś chciał jeszcze coś dodać, to zapraszam.  Zostalo jeszcze trochę czasu do wyjazdu, więc na pewno wezmę wszystkie opinie i pomysły pod uwagę. Pozdrawiam!   
				__________________ | 
|     |   | 
|  2009-04-20, 10:56 | #13 | 
| Rozeznanie | 

Ja tez podpinam sie pod pytanie. Co ciekawego mozna robic w Trojmiescie podczas weekendu majowego? Gdzie pojsc?  Co zobaczyc? Mieszkam tu od niedawna, a chcialabym zeby znajomi, ktorzy maja zamiar mnie odwiedzic dobrze sie bawili. Licze na Wasza pomoc

__________________ bawię się w życie.. | 
|     |   | 
|  2015-08-28, 14:13 | #14 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2015-05 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

w trójmieście funkcjonuje sztuczny stok narciarski Skimondo.  Byłam na weekend u cioci i nas zabrała ze swoimi dzieciakami. Niezła zabawa. Na początku się trochę bałam... ale teraz już tylko przyjemność. Chyba będę musiała pomyśleć o jakimś wyjeździe na realny stok w zimę ;p | 
|     |   | 
|  2015-09-14, 10:47 | #15 | |
| BAN stały Zarejestrowany: 2015-09 
				 | 

Cytat: 
 | |
|     |   | 
|  2016-01-19, 08:25 | #16 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2015-11 
				 | 

Ja zaczynałam przygodę z nartami w skimondo, za namową przyjaciółki. A teraz przerzuciłam się na prawdziwe góry. Ale skimondo super    | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Forum plotkowe | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.